E2y

Hoe de zorg voor luipaardgekko's

Luipaard gekko's zijn een goede keuze als u op zoek bent om te zorgen voor uw eerste reptielen. Ze zijn ook geschikt voor de meer ervaren reptielen keepers. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen zolang je begrijpt hun behoeften. Hier is hoe de zorg voor luipaardgekko's:

  1. Kies uw leveringen. Je zult minstens een tien-liter tank met een beveiligd scherm deksel voor een luipaardgekko nodig, hoewel een 20-liter tank heeft de voorkeur. Je moet ook een hide (een kleine "grot", bijvoorbeeld) en een waterbak. Je moet ook een bedding te kiezen. Zand werkt goed voor dit, zolang uw gekko is dan 6 centimeter, maar zorg ervoor dat zand specifiek verkocht voor reptielen beddengoed kopen. Niet alleen zand kopen bij uw lokale huis verbetering centrum. U kunt ook gebruik maken van papieren handdoeken, reptiel tapijt of tegels.
  2. Koop een warmtebron. Om uw luipaardgekko warm te houden, kiest u een infrarood reuzenhaai lamp met ongeveer 50 tot 75 watt. Zorg ervoor dat u ook een thermometer om ervoor te zorgen dat de tank op een constante temperatuur wordt gehouden. Het opzetten van de tank, zodat er een koele kant, met het water schotel, en een warme kant, met het verbergen. De temperatuur moet tussen 75 graden aan de koele zijde 85 graden aan de warme zijde. Tijdens de zomermaanden, kunt u de warmte lamp uit te schakelen als uw huis is warm genoeg. Omdat ze zijn nachtdieren, ze niet een lichtbron nodig.
  3. Voed uw gecko. Gekko eet levende krekels of meelwormen, die beide kunnen worden gekocht bij uw lokale dierenwinkel. Ze vereisen ook calcium poeder, die kunnen worden gekocht waar je ook reptielen benodigdheden te kopen. U kunt de krekels of meelwormen met dit poeder stof hen broodnodige calcium te geven. Je moet ook reactie kleine hoeveelheid calcium, zoals in het deksel van een 2 literfles in de tank te allen tijde. Uw luipaardgekko moet een of twee keer per week te eten, met jonge gekko's eten meer dan oudere hagedissen. Voed alleen wat uw gecko kunnen eten in ongeveer 15 minuten, en verwijder eventuele resterende krekels als hij klaar is met eten.
  4. Zorg voor water. Vergeet niet te vullen het water gerecht regelmatig. Uw luipaardgekko zullen vaak klimmen in de schaal, en de krekels kan uiteindelijk vast te zitten in de schotel. Het is ook een goed idee om de binnenzijde van de tank met behulp van een spuitfles, die vocht kan toevoegen aan de tank spuiten.
  5. Reinig de tank. Vergeet niet, de tank. Het moet regelmatig door scheppen uit en het beddengoed vervangen worden gereinigd. Je moet schep het zand om de andere dag, en verander het zand eens in de paar weken of eens per maand.
  6. Behandel uw gekko met zorg. Maak hem niet behandelen ruw, of je kon zijn staart trekken uit of benadrukken hem uit. Een gekko instinct is om los te maken van zijn staart als er iets grijpt haar bij haar staart. Harde geluiden of andere storingen kunnen uw gekko overstuur maken.
Hoe de zorg voor luipaardgekko's. Behandel uw gekko met zorg.
Hoe de zorg voor luipaardgekko's. Behandel uw gekko met zorg.

Luipaard gekko's zijn populair voor een goede reden, want ze maken mooie en interessante huisdieren. Ze groeien meestal op ongeveer 6 tot 9 centimeter lang, en kunnen leven tot vijftien jaar in gevangenschap.