E2y

Hoe de zorg voor ezels

Ezels zijn een van de makkelijkste dieren om voor te zorgen dus meer en meer mensen zijn het verhogen van ezels. Als je ezels thuis, hier zijn makkelijk te volgen strategieën in het verzorgen van ezels:

  1. Liefdadigheid begint thuis. Het eerste ding om te overwegen is de thuisbasis van de ezel. Je moet ervoor zorgen dat de ezel is comfortabel in zijn huis. Vergeet niet dat ezels gedijen op plaatsen met mooi weer, dus ezels normaal liever warmere klimaten. Houd in gedachten dat ezels haat regen als de wind. In tegenstelling met paarden, wordt regen geabsorbeerd door de vacht van de ezel, waardoor het bestaan en voortbestaan moeilijk voor ezels die gevangen zitten in koud voorjaar of de herfst regent. U hoeft niet een gedetailleerd plan voor het huis van uw ezel nodig. Maar zorg ervoor dat het huis heeft genoeg ruimte en onderdak voor de ezel. Ook moet het huis van de ezel twee of meer ezels bevatten, omdat deze dieren liever gezelschap.
  2. Bescherm de ezel tegen schade. De beste manier om het dier te beschermen is door middel van adequate hekwerk. Honden en wolven zijn de meest voorkomende vijanden van ezels, aldus hekwerk voor ezels moeten stevig worden gebouwd, met beveiligde betonnen barrières. De veiligheid van de ezel wordt ook bepaald door de reinheid van zijn foerageergebieden. Zorg ervoor dat de voeding gebied vrij is van water en verontreiniging van levensmiddelen. Zorg ervoor dat voordat een ezel eet zijn maaltijd, heb je al het voedsel emmers schoongemaakt. Dagelijkse schoonmaak van deze bakken wordt aanbevolen.
  3. Het voeden van uw ezel. Net als elk ander dier, ezels moeten een goede en voldoende voeding en hydratatie. Zorg ervoor dat u een ruim aanbod van voedsel en water voor uw ezel. Als de verzorger van de ezels, moet u ook rekening houden met de bereikbaarheid van het voedsel en water. Vergeet niet dat ezels, in tegenstelling tot andere dieren, liever schoon water om te drinken. Zij zijn gekend om zich ziek in plaats van drinken vuil water te maken. Let erop dat het water u aanbiedt uw ezel is schoon of anders de ezel zal lijden en zou kunnen sterven. Tijdens de winter, heb je ook om ervoor te zorgen dat de ezel is nog steeds goed gehydrateerd, omdat ezels niet willen ijs op water of ijskoud water. Voedsel van de ezel is zeer betaalbaar: ze houden van gras. Ezels houden grazen en eten gras, maar zorg ervoor dat uw ezel niet te veel eten, omdat hij meer dan normaal zal wegen en dat is niet goed voor zijn gezondheid. Vers en van hoge kwaliteit gras is genoeg voor het voortbestaan van de ezels. Hooi kan ook helpen uw ezel te behouden mondhygiëne. In de winter als het gras bevroren is, kan je wortels te geven aan uw ezel. Een lijst van andere aanvullende voeding voor ezels kunnen worden verkregen bij het plaatselijke dierenartsen of van het internet.
Hoe de zorg voor ezels. Liefdadigheid begint thuis.
Hoe de zorg voor ezels. Liefdadigheid begint thuis.

Hierboven genoemde zijn de meest eenvoudige strategieën om een ezel te overleven. Verzorg je ezel en geniet van het gezelschap die hij brengt.