E2y

Hoe de zorg voor en het voeden cavia's

Cavia's zijn uitstekende huisdieren, vooral voor jongere kinderen die niet comfortabel voelen met meer delicate dieren zoals muizen, gerbils of hamsters. Een cavia is veel steviger en minder geneigd om te bijten. Afhankelijk van het ras, kunnen er enkele vergieten problemen, maar cavia's wel graag zich te verzorgen en zorg over hun uiterlijk. Kortom, ik cavia's voor jaren van kameraadschap met relatief weinig onderhoud nodig door de eigenaren. Een cavia kan alleen worden gelaten tijdens de af en toe een nachtelijke reis, of aan boord van op het kantoor van een plaatselijke dierenarts. Maar er zijn een aantal dingen die cavia-eigenaren moet weten over verzorging en voeding.

  1. Cavia's zijn strikt vegetarisch, en hun belangrijkste bron van voedsel, terwijl in gevangenschap wordt gecomprimeerd pellets van luzerne en andere ingrediënten. Cavia's hebben de neiging om het merk trouw te zijn, moet dus nieuwe eigenaren er alles aan doen om dezelfde pellets de dierenwinkel of verstrekte voormalige eigenaar te gebruiken. De beste pellets voor cavia's zijn verrijkt met vitamine C, een essentiële vitamine niet gesynthetiseerd door het dier zelf. Als de pellets zijn niet versterkt, dan is een extra bron (druppels, vitamine pillen, enz.) moeten worden verstrekt. Een paar druppels van oplosbare vitaminen in het water fles moeten volstaan.
  2. Als er wijzigingen in de basis-pellet voeding noodzakelijk geworden, is het beter om langzaam te beginnen. Steeds de oorspronkelijke pellets gebruiken voor een paar dagen en daarna een kleine hoeveelheid van de nieuwe pellets in de mix. In de loop van enkele weken, het percentage van de nieuwe pellets totdat de schakelaar is voltooid. Supplement de pellets met veel timothee gras hooi, die kunnen worden opgeslagen tegen de zijkant van de kooi in een draadmand verkocht in dierenwinkels.
  3. Cavia's houden van verse groenten en fruit, dus houd een nieuwe voorraad bij de hand. Het kan nodig zijn om te experimenteren met verschillende soorten voedsel om te zien wat uw specifieke varken geniet het meeste. Sommige cavia's, zoals peterselie, terwijl anderen liever verse baby wortelen (gekookt) of plakjes appel. Vermijd fruit en groenten die snel bederven, zoals bananen. Denk donker en groen als het gaat om blad sla. De lichtere ijsbergsla is niet erg voedzaam en kan leiden tot gas.
  4. Treats voor cavia's zijn noten, zaden en pindakaas. Kijk voor voorverpakte snoepjes speciaal samengesteld voor kleine dieren bij uw plaatselijke dierenwinkel. Nogmaals, kan er een trial and error periode als uw cavia probeert elke nieuwe traktatie. Treat stokken moeten worden genomen uit de kooi te overeten te voorkomen. Cavia blijft zolang voedsel beschikbaar is om te eten, zelfs tot het punt van gorging zelf.
  5. Cavia's meestal waarderen zout wielen en kauwen stokken. Een cavia's voortanden blijven groeien, zodat hij of zij behoefte heeft aan een middel om ze neer whittled. Er kunnen genoeg zout in de pellets om gezond te blijven, maar de extra zout op een zout wiel kan geen kwaad. Een cavia kan het nodig zijn om zijn voortanden geknipt professioneel, samen met zijn teen nagels.
  6. Vermijd vette houtsnippers bij het selecteren van een bedding materiaal. De goedkoopste bedden beschikbaar is meestal gemaakt van standaard pijnbomen, die kan heel vettig en stoffig. Een betere keuze zou beddengoed gemaakt van Aspen grenen, die de neiging heeft om droger, minder vet en meer geur absorberend zijn. Veel eigenaren en dierenwinkels liever papierpulp bedden in plaats van hout te gebruiken. Het materiaal is zachter op het lichaam van de cavia's, absorbeert meer vocht dan houtsnippers en gaat langer mee tussen de veranderingen.
  7. Wees niet ongerust als uw cavia begint te eten zijn eigen uitwerpselen uitwerpselen. Dit is een normaal gedrag. Omdat cavia's zijn echte vegetariërs, kunnen hun lichaam niet de productie van bepaalde vitaminen en enzymen die essentieel zijn voor eiwit groei. Sommige van hun donkere fecale uitwerpselen bevatten deze voedingsstoffen, zodat cavia's zullen regelmatig inslikken.
  8. Cavia's zijn meesters in het verbergen van hun ware medische aandoeningen, zo zorgvuldig te observeren hen. Controleer de water en voedsel niveaus om te zien of uw huisdier is nog steeds eten en drinken van een gezonde hoeveelheid voedsel. Een gebrek aan uitwerpselen kan aangegeven constipatie. Liquidy of slecht gevormde uitwerpselen kan duiden diarree, een ernstige complicatie bij cavia's. Breng hem of haar naar een dierenarts snel. Cavia's zijn ook gevoelig voor infecties van de luchtwegen, dus nooit hun kooien te houden in de buurt tochtige ruimtes. Niezen of een glazen uiterlijk rond de neus en de ogen kunnen wijzen op een ernstige respiratoire aandoening.
Hoe de zorg voor en het voeden cavia's. Cavia's zijn strikt vegetarisch.
Hoe de zorg voor en het voeden cavia's. Cavia's zijn strikt vegetarisch.