E2y

Hoe de zorg voor een salamander

Een salamander is een amfibie huisdier

Een salamander is een amfibie huisdier. Net als andere huisdieren, moet u ervoor zorgen dat het heeft een mooie omgeving en dat het goed is ingevoerd. Te zorgen voor een salamander, hier zijn enkele dingen die je moet onthouden.

  • Ontvang instructies van de dierenwinkel. Bij aankoop van de salamander, zorg ervoor dat je alle benodigde zorg instructies. Verschillende soorten of variëteiten van salamanders hebben verschillende nuances in hun behoeften. Als u een in het water levende salamander, zal het nodig om veel water te hebben om heen. Als het een aardse type, dan moet een oppervlak waar het afdrogen zoals stenen of takken.
  • Bereid zijn habitat. Een aquarium is een ideale habitat voor een salamander, omdat u het kunt aanpassen, afhankelijk van het type habitat uw salamander behoeften. Ongeacht het type van de salamander u de tank, vullen met een paar centimeter van het water dus het zal een waterbron hebben. Zet maximaal vier centimeter water als je een in het water levende salamander. U zult ook moeten wat zand. Plaats een paar kleine rotsen en takken zodat er een oppervlak tot het droog af zo nu en dan. Reinigen tank wekelijks zodat voorkomen schimmels en bacteriën houden tot een minimum.
  • Bereid zijn voedsel. Wanneer u de salamander te kopen, mee naar huis nemen wat te eten voor het als goed. Salamanders zijn vlees eters dus het kan goed leven op een dieet van regenwormen. Levende insecten zijn ook een ander nietje voor het dieet van een salamander's. Vergeet niet dat de salamander alleen levende wormen en insecten eten, want het moet de beweging van het insect om zijn eetlust te stimuleren. Geef het nieuwe water per dag.
  • Hou het veilig. Plaats een plastic deksel op de bovenkant van het aquarium die u wilt gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur in de tank op vochtige niveaus en voorkomen dat uw salamander ontsnappen. Als u nog andere huisdieren in het huis, zoals honden of katten, zal het ook blijven deze weg. De plastic deksel of kap moeten ventilatieopeningen zorgen voor zuurstof stromen. Controleer ook dat wanneer de salamander zijn huid werpt, het niet vast komen te zitten op het oppervlak. Als dit gebeurt, kan het gevaarlijk zijn om de salamander, omdat het kan vernauwen de doorstroming van het bloed. Plaats de salamander op wat water om het te helpen werpen zijn huid.
  • Laat het. Wanneer u voor het eerst mee naar huis uw huisdier, geef het de tijd aan te passen. Sommige eigenaars zelfs voor kiezen om de tank te bedekken met een handdoek of het aquarium te houden in een donkere kamer. Salamanders zijn niet interactief huisdieren op dezelfde manier dat je kunt spelen met een hamster of hond. Het moet met rust gelaten worden. Het aanraken van de salamander kan veroorzaken om te sterven. Afhankelijk van de soort kan produceren ook een toxische chemische stof van het huidoppervlak waardoor de behandeling huidirritaties. Als een huisdier, is een salamander bedoeld om te worden bekeken het.
Hoe de zorg voor een salamander. Ontvang instructies van de dierenwinkel.
Hoe de zorg voor een salamander. Ontvang instructies van de dierenwinkel.

Doe deze dingen en je moet niet een probleem hebben met uw nieuwe huisdier salamander. Het is een van de makkelijkste dieren om je heen te hebben. In gevangenschap kan het leven tot meer dan tien jaar zo met de juiste zorg, het kan dienen als een huisdier voor vele jaren.