E2y

Hoe de zorg voor een baby lam

Lammeren worden meestal gevoed door de ouder schapen totdat ze ouder worden en onafhankelijk te worden. Dit natuurlijke fenomeen mag niet onderbroken worden door de mens, noch veranderd door krachten van buitenaf, zodat deze dieren leven volgens de dictaten van de natuur en in harmonie met hun normale bestaan. Maar er zijn momenten waarop ongelukkige gebeurtenissen in hun habitat en de lammeren worden achtergelaten aan hun lot overgelaten. Dit is de tijd nu wanneer menselijke tussenkomst nodig is.

Mocht u geconfronteerd met een baby lam nodig zorg en aandacht, aarzel dan niet om het te nemen inch Hier volgen enkele tips over hoe de zorg voor een baby lam:

Hoe de zorg voor een baby lam. Probeer colostrum te verzamelen van (moeder schaap) van de ooi de borsten te gebruiken in het voeden van een pasgeboren lam.
Hoe de zorg voor een baby lam. Probeer colostrum te verzamelen van (moeder schaap) van de ooi de borsten te gebruiken in het voeden van een pasgeboren lam.
  • Verzamel deze materialen die je nodig hebt bij het nemen van de zorg voor een lam: lam deken, warmtelamp, lege afwas of handwas fles met dispenser, melk, biest en geïmproviseerde lam bed.
  • Probeer colostrum te verzamelen van (moeder schaap) van de ooi de borsten te gebruiken in het voeden van een pasgeboren lam. Maar als de moeder weg is, probeer dan te zoeken naar een andere ooi die net bevallen is. Knijp de eerste druppels melk op een schone emmer. Net als bij mensen, colostrum verwijst naar de eerste afscheiding van borstklier van een moeder klieren na de bevalling. Colostrum is bekend dat pasgeborenen te voorzien van bescherming en immuniteit tegen bepaalde ziekten. Colostrum moet worden gehaald binnen de 24 uur na de ooi is bevallen. Als je de neiging om kuddes schapen in uw bedrijf, kan je net zo goed uit te pakken biest van ooien die net zijn bevallen en voorraad ze in de vriezer, zodat je iets hebt om te gebruiken voor moederloze baby-lammeren. Indien dit niet mogelijk is, kunt u ook kopen bevroren gedroogde biest van vee leveranciers.
  • Zorg ervoor dat de kwaliteit van de biest en andere zuivelproducten formules voor de baby lam. Om te voorkomen dat te bederven, bevriezen onvoltooide voedingen te geven voor de volgende maaltijd. Zorg ervoor dat je de melk warm door onderdompeling van de fles in heet water voordat u het voeden van de baby lam.
  • Gebruik een lege afwas of handwas fles (met dispenser) in het voeden van de baby lam. Het is misschien moeilijk op het eerste voor het lam te zuigen van een baby zuigfles, zodat je gewoon knijpen of pompen de melk in zijn mond met de fles dispenser. Als het lam heeft geleerd om de melk te nemen en zich realiseert dat een goede smaak heeft, over te schakelen naar een baby zuigfles met speen.
  • Voer het lam zoals je zou een menselijke baby te voeden. Verzamel het in een arm terwijl u de melkfles met uw andere hand. Voorzichtig prod het lam tot de monding openen door langzaam het plaatsen van de snuit van de fles in zijn mond.
  • Geef het lam voldoende warmte om zijn lichaam warm. Laat het gaan liggen in een open haard en bedek het met deken. Omdat het nog steeds nieuw geboren, kan de wol niet zijn gegroeid voldoende genoeg om weg te houden van de kou.
  • Zorg voor meer warmte aan de baby lam met het gebruik van een warmte lamp.
  • Voed de baby lam met net genoeg hoeveelheid melk formule. U kunt gebruik maken van de melk formule voor de mens. Voor elke voeding, meng een gelijke hoeveelheid melk en water. Bijvoorbeeld met drie liter water, verdund drie gelijke delen melk.
  • Langzaam aan te moedigen het lam om te grazen in de buitenwereld als het groot genoeg is om te zwerven rond en met de rest van de kudde mengen.

Om de baby lam overleven

Om de baby lam overleven, raadpleeg dan een dierenarts. Laat het lam komen de vaccinatie shots en andere gezondheidszorg procedure. Laat het uit je zorg na drie of vier maanden in welk stadium van de baby lam is volwassen genoeg om op zijn eigen.