E2y

Hoe de juiste ras van cavia (cavia) te kiezen

Tijdens het winkelen bij een dierenwinkel van welke aard dan ook, het is niet moeilijk om een cavia te vinden. Daar zul je vaak vinden het ras "Engels Guinea Pig." De vangst is echter dat er geen dergelijk ras van de cavia, en om het af te maken, zijn cavia's eigenlijk heet cavia!

Er zijn in feite 13 rassen van cavia

Er zijn in feite 13 rassen van cavia, en ze zijn allemaal erg verschillend in uiterlijk en persoonlijkheid. In dit artikel zullen we onderzoeken de verschillende rassen te helpen kiezen van de juiste ras van de cavia. We zullen ook ingaan op de beste manieren om uw perfecte cavia vinden!

Alle cavia's hebben vergelijkbare lichaamstypes

Hoe de juiste ras van cavia (cavia) te kiezen. Er zijn in feite 13 rassen van cavia.
Hoe de juiste ras van cavia (cavia) te kiezen. Er zijn in feite 13 rassen van cavia.

Alle cavia's hebben vergelijkbare lichaamstypes. De beste manier van het beschrijven van hun lichaam het type is dat ze hebben de vorm van bakstenen - plat op de bovenkant en recht naar beneden de zijkanten. Dit is niet altijd de perfecte beschrijving van een individuele cavia, maar het is een nauwe analogie. Ze moeten niet minder dan 32 gram wegen als ze volgroeid. De meeste cavia's zijn er in vele verschillende en bijzondere kleuren.

Rassen:

  1. Europese - De Europese is het dichtst je gaat krijgen om een Engels cavia, zoals ze vroeger bekend onder die naam. Ze zijn ook de meest populaire ras van cavia veruit! Ze hebben een zeer korte, gladde vacht. Ze behoren tot de meest elegante ogende van alle rassen. Ze zijn vol van de persoonlijkheid en ze zijn echt geweldig huisdieren. Ze zijn goed met kinderen, zolang de kinderen weten hoe ze goed te behandelen. Ze hebben wat bekend staat als een Romeinse neus, die niet al is opgemerkt, maar afgerond gewoon een beetje. Een satijnen ras van Europese cavia bestaat ook.
  2. Abessijn - The Abby, omdat dit ras is de bijnaam, is een zeer uniek ras van cavia. De Abby staat bekend als een ruwe vacht cavia. Ze hebben cirkelvormige patronen in hun vacht genoemd rozetten die symmetrisch langs het lichaam. Ze hebben ook rozetten beneden elke zijde van het lichaam en op het voorhoofd. Er moeten ten minste acht rozetten op het lichaam van de cavia's. De Abby is een mooi ras van cavia met een leuke persoonlijkheid. Ze behoren tot de meest voorkomende van cavia's. Zij komen ook in een satijnen ras, die een zachtere vacht met een satijnen glans heeft.
  3. Teddy - De Teddy is een ras dat meer en meer populair groeit. Zij zijn een van de meest unieke ook. De Teddy is uniek vanwege zijn vacht. Ze hebben een zeer korte en dichte vacht. Het haar over hun hele lichaam is geknikt en staat rechtop. Dit geeft hen een blik vergelijkbaar met een ruwharige ras van de hond. In tegenstelling tot een ruwharige hond, echter, zijn vacht is verrassend zacht aanvoelt. Door hun vacht, rond lichaam en Romeinse neus, de Teddy echt doet lijken op een teddybeer! De Teddy is een geweldig huisdier. Ze zijn volgzaam en zeer zacht. Ze behoren tot enkele van de beste proefkonijnen voor kinderen! Zij komen ook in een satijnen ras dat de vacht nog zachter maakt.
  4. Texel - De Texel is een nieuwer en zeer interessant ras. Ze zijn een langharige ras, maar wat onderscheidt hen van andere langharige rassen is dat hun lange vacht is in krullen en krullen. De ringetjes zijn over hun hele lichaam, zelfs op hun buik en voorhoofd. De krulletjes groeien met de leeftijd. Een Texel heeft een kortere lichaam dan de meeste cavia's, en heeft een korte gedurfde neus in plaats van een Romeinse neus. Ze vereisen geen verzorging zoals de meeste langharige cavia's, maar hun krulletjes hebben aandacht nodig. Ze moeten rechtgetrokken en klitvrij worden gehouden. Ze zijn erg mooi cavia's, en zijn ook vol van de persoonlijkheid. Ze komen in een verscheidenheid van kleuren en zou een geweldig huisdier voor de toegewijde eigenaar.
  5. Peruaanse - De Peruaanse is een langharige ras. Ze zijn erg mooi, elegant cavia's die moeten dagelijkse verzorging. Het is mogelijk om niet te verzorgen ze elke dag als hun vacht is vastgebonden en gewikkeld in stof in kleine strengen. Dit maakt het mogelijk om uit de knoop te blijven. Het haar is lang over hun hele lichaam en ze hebben zelfs een pony over hun ogen, dus zorg er nodig ook. Zij komen ook in een grote verscheidenheid van kleuren en in een satijn ras. Ze zien er misschien mooi maar ze zijn net zo levendig als alle andere cavia's. Omdat hun energie-niveau is hetzelfde, kan het moeilijker worden om ze schoon te houden, terwijl ze in hun behuizingen. Ze zijn misschien niet de beste ras voor kinderen vanwege de lange jas en de zorg die nodig is.
  6. Silkie - De Silkie is ook langharige maar niet zo elegant als de Peruaanse. Hun vacht is ongeveer de helft van de lengte van de Peruaanse, en het ziet er ook een beetje messed up te allen tijde. Ondanks dit, ze zijn prachtige dieren. Ze vereisen verzorgen, maar niet zo veel als een Peruaanse. Ze moeten elke dag of om de andere dag worden verzorgd. Ze komen in een verscheidenheid van kleuren. Het Zijdehoen heeft een grote persoonlijkheid, en komt in de satijnen ras ook.
  7. Coronet - De Coronet is een van de nieuwste rassen van cavia die is erkend. Ze zijn een langharige ras, zodat ze een beetje meer zorg dan de meeste cavia's vereisen. Ze hebben een zeer dichte toch zachte vacht, die wordt geleverd in alle erkende kleuren. Ze vereisen veel verzorging en zorg. Ze hebben ook wat is een kroon of een kroon op de top van het hoofd tussen de oren. Dit wordt gelijkmatig gecentreerd op de weg. Ze maken goede huisdieren, maar ze kan niet goed zijn voor jongere kinderen vanwege de lange vacht van bont zijn. Ze zijn waarschijnlijk beter geschikt voor een ouder kind of tiener of zelfs een volwassene.
  8. Witte Kuif - De Witte Kuif is een zeer goed uitziende ras. Op het eerste gezicht lijken ze als een interessante mix tussen een Europese en een Abessijn. Ze hebben een vlotte en korte vacht van haar, die een Europees lijkt. Ze hebben een rozet direct in het midden van het voorhoofd, die Abby lijkt. De rozet op de kop is om vandaar de naam van het ras zijn wit en alleen wit,. De witte kuif is ook de enige blanke die is toegestaan op de cavia. Dit betekent dat ze slechts een beperkte kleurvariëteiten. Ze hebben ongeveer dezelfde persoonlijkheden als een Europese en maken grote huisdieren!

Een geweldige bron voor het leren nog meer over cavia's is de Europese cavia fokkers vereniging website . Als je eenmaal de rassen hebben onderzocht en hebben besloten op een, is het belangrijk om je tijd te nemen het vinden van uw cavia. De beste manier om te gaan over dit is om een fokker te vinden en u kunt dit doen door te zoeken over konijnen en cavia shows in uw omgeving. Er zijn dan minstens 4 shows in elke staat per jaar. De beste manier om te weten te komen over hen is om contact op te nemen met uw plaatselijke 4-H (hoofd, hart, handen, en gezondheid) organisatie of Future Farmers of Europe (FFA).

Dierenwinkels van alle soorten hebben cavia's ook

Alle cavia's hebben vergelijkbare lichaamstypes. Dierenwinkels van alle soorten hebben cavia's ook.
Alle cavia's hebben vergelijkbare lichaamstypes. Dierenwinkels van alle soorten hebben cavia's ook.

Dierenwinkels van alle soorten hebben cavia's ook, maar dit is het geval wanneer je misschien nooit weet wat je krijgt jezelf in. Cavia's zijn een verbintenis op lange termijn als een huisdier, dus neem de tijd en kies verstandig! Good luck!