E2y

Hoe de juiste konijnenrassen kiezen: konijn informatie

Klik hier voor de huisdier konijn dat bij u

Het is niet bekend dat er eigenlijk 45 + rassen van konijn De meeste mensen op zoek naar een huisdier konijn gewoon vinden een willekeurig gefokt een in een dierenwinkel in hun gebied. Hoewel dit is prima voor de meeste mensen, is het vaak misleidend. Het is onwaarschijnlijk meestal dat dit de feitelijke ras dat ze naar verluidt.

Het kiezen van het juiste ras is net zo complex als het kiezen van een nieuwe pup voor uw gezin. Konijnen zijn vol van de persoonlijkheid en de verschillende rassen hebben verschillende kenmerken.

In de show-circuit, zijn konijnenrassen opgedeeld in groepen door hun lichaam types. Dit is de beste manier van het bekijken van alle verschillende rassen, omdat het verdeelt ze vooral door grootte en type. Deze informatie zal u helpen de beste huisdier konijn voor uw huis. Wilt u gedetailleerde informatie over de verschillende soorten te vinden, dan adviseer ik konijnen-online.co.uk.

Hieronder gaan we in elk lichaamstype en de rassen in zich:

 1. Compacte behuizing type - De compacte body type is waar alle van de kleinste rassen van konijnen vallen. Kleine rassen variëren van 1 1/2 lbs conclusie 5 of 6 lbs. Compact betekent dat ze hebben zeer kleine, ronde lichamen. Hieronder zullen we wijzen op enkele van de meer prominente rassen in deze categorie.
  • Netherland dwerg. Dit is waarschijnlijk een van de meest populaire van de compacte rassen. Vaak baby-konijnen in dierenwinkels zullen zeggen dat ze Nederland terwijl ze in werkelijkheid zijn vaak gemengd. Een Netherland Dwarf zal een maximum van 2 1/2 lbs zijn. Ze hebben wat is een kale kop genoemd. Hun hoofd is klein en zeer rond, en hun gezicht is vlak, met zeer grote ronde ogen. Hun oren zijn niet verondersteld om meer dan 2 cm lang. Hun lichamen zijn vergelijkbaar in de manier waarop ze zijn zeer kort en rond.

   Nederland komen in een ongelooflijke verscheidenheid aan kleuren. De kleuren zijn onderverdeeld in categorieën en variëren van wit met blauwe ogen in oranje!

   Nederland zijn mooi konijnen, maar ze misschien niet de beste huisdier voor uw jonge kind, ze zijn erg klein, maar ze hebben de neiging om een geest van hun eigen hebben. Ze hebben een reputatie voor het zijn een beetje humeurig en chagrijnig op keer. Dit kan worden verholpen natuurlijk als ze worden opgevoed met liefde en zorg.

  • Nederlands. Het Nederlands is ook een zeer populaire compacte ras. Het is ook een van de grotere. Volgroeide een Nederlands zal rond de 5 1/2 tot 6 lbs. De Nederlandse heeft een ronde kop, met lange oren, ongeveer 4 tot 5 centimeter. Hun lichamen zijn rond, maar langer dan de Netherland Dwarf.

   Kleur en aftekeningen zijn meest herkenbare kenmerk van de Nederlandse's! Ze zijn wit, samen met een andere kleur, zwart, chocolade, grijs, blauw, staal, of schildpad. De beste manier om de markeringen te beschrijven is dat ze kijken naar veel op een Boston terriër of een Tuxedo Cat.

   Voor zover persoonlijkheid gaat, zult u niet vinden een mooiere konijn. Nederlanders zijn zeer ontspannen en zijn zeer geschikt konijnen voor kinderen. De zorg voor hen is zeer eenvoudig en ze zijn weinig onderhoud.

  • Pools. De Poolse zijn de best bewaarde geheim van de compacte rassen. Zij zijn de grote kleine alternatief voor de Netherland Dwarf. Poolse zijn erg klein als een Netherland Dwarf. Ze hebben kleine, ronde vet hoofden en ronde lichamen. Ze zijn een beetje groter in gewicht dan een Nederland. Bovenaan gewicht zijn ze 3 1/2 lbs. Ze hebben ook iets langer oren.

   Poolse komen niet in zoveel kleuren, ze enige sport zwart, blauw, chocolate, wit (met blauwe ogen en robijn ogen), en gebroken (dat wil zeggen elke kleur verkrijgbaar met wit).

   De beste eigenschap van de Poolse is hun persoonlijkheid. Hoewel ze klein zijn, zijn ze erg zacht en liefdevol konijnen. Ze zijn geweldig huisdieren en goed met kinderen. Ze zijn ook zeer weinig onderhoud.

 2. Commerciële lichaamsbouw - Dit lichaam het type is vrij veel beperkt tot grote rassen van konijnen. Grotere en molliger dan de meeste rassen, worden ze vaak aangeduid als vlees rassen, omdat ze vaak worden opgeworpen voor hun vlees. Hoewel dit waar is, ze maken ongelooflijk huisdieren! Ze hebben een groot gewicht van 6 1/2 lbs tot 12 lbs. Commerciële rassen van konijnen zijn onder sommige van de zachtste.
  • Nieuw-Zeeland. De Nieuw-Zeelandse is misschien wel een van de meest herkenbare commerciële rassen. Ze zijn groot, met een gewicht 9 pond tot 12 pond. De vrouwtjes (doet) zal meer wegen dan de mannetjes (dollar). Ze hebben zeer grote ronde organen. Ze moeten erg vol achterhand en vol schouders. Ze hebben grote hoofden, met niet met meer gezichten dan de dollar. De oren liggen rond de 6 cm lang.

   Het ras komt in drie verschillende kleuren - zwart, wit en rood - hoewel een blauwe zal opduiken uit een zwarte fok af en toe (ze zijn verwaterd zwarten die een blauwe schijn hebben, maar zij worden niet erkend of showable) .

   Hoewel dit hetzelfde ras, de verschillende kleuren lijken verschillende persoonlijkheden hebben. White Nieuw Zeelands zijn algemeen gebruikt in wetenschappelijk onderzoek. Het is mogelijk dat deze massa kweken van hen heeft hen jumpier en niet zo vriendelijk als de andere twee rassen. Blanken zijn niet de beste voor huisdieren en voor kinderen. Rood en Zwarten zijn een ander verhaal, echter. Ze hebben de neiging om veel meer zacht en liefdevol. Als gevoed vanaf een jonge leeftijd, kunnen rood en zwart groot geworden teddyberen!

  • Champagne d'argent. Champagnes zijn onder sommige van de liefste grote rassen konijnen vindt u! Zij zijn ongeveer even groot als New Zealand - slechts een pond kleiner voor de doet. Ze hebben dezelfde lichaamsbouw, die is rond en erg vol.

   De meest interessante eigenschap van de Champagne is de prachtige vacht. Het heeft een zilveren dikke vacht met langere zwarte dekharen verspreid door het hele lichaam. Het is ongelooflijk zacht om aan te raken, en zal een glimlach op je gezicht.

   Hoe de juiste konijnenrassen kiezen: konijn informatie. Konijnen-online.co.uk.
   Hoe de juiste konijnenrassen kiezen: konijn informatie. Konijnen-online.co.uk.

   De Champagne heeft ook een ongelooflijk lief karakter. Ze zijn erg groot, maar ze hebben erg laid-back persoonlijkheden. Een interessante eigenschap van dit ras is dat ze geboren zijn effen zwart en, als ze groeien, de zwarte verdwijnt en de zilveren kleur komt inch Tegen de tijd dat ze 5 tot 6 maanden, zijn ze volledig verzilverd.

  • Silver marter. De Silver Marten is een van de kleinste van de commerciële rassen. Aan de bovenzijde gewicht zijn ze ongeveer 8 tot 8 1/2 lbs. Ze hebben dezelfde lichaamsbouw als de vorige twee rassen, alleen een beetje kleiner. Ze hebben meer langgerekte hoofden en ongeveer 5 cm oren.

   Ze komen in slechts vier kleuren: zwart, blauw, chocolade en sable. De unieke eigenschap van Silver Martens is hun zilveren tikken. De buik is volledig zilver, en het zilver reist omhoog op de zijkanten van hun lichaam. Als het omhoog gaat, er zijn zilveren haren verspreid over de zijkanten, uiteindelijk verdwijnen in een effen kleur, zoals zwart. De tikkende is ook aanwezig rond de kaaklijn en de oren.

   Deze konijnen hebben vrij volgzaam persoonlijkheden. Ze kan een beetje actief en kan niet voor de persoon op zoek naar een luie lay rond het huis soort konijn.

 3. Volledige boog lichaam het type - Full Arch rassen zijn de terriërs en de Border Collies van het konijn wereld. Ze zijn zeer uniek in uiterlijk en zeer hoog in energie! Deze types van rassen zijn voor de zeer toegewijde en ervaren konijn eigenaar.
  • Engels plek. Engels Spots zijn ongelooflijk mooi konijnen! De term "volledige arch" betekent dat ze een lichaam dat is dun en gebogen hebben. Deze konijnen staan hoog en hoog op hun benen. Hun body heeft een gewelfd en zeer cilindervormige. Zij wegen ongeveer 7 kg en zeer lange oren van 5 of 6 cm, en een smalle kop.

   Engels Spots zijn zeer uniek kijken in hun markeringen. Ze hebben wat bekend staat als een vlinder van kleur op hun neus en hebben cirkels van kleur rond de ogen en gekleurde oren. Van de basis van de oren tot aan de punt van de staart hebben ze een perfecte streep. Aan elke kant van hun achterpoten, hebben ze een reeks van plekken die zijn ongeveer een halve centimeter over (sommige kunnen ook kleiner). Ze zijn er in vele kleuren, waaronder zwart, chocolade, blauw, goud en grijs.

   Voor zover persoonlijkheid gaat, Engels Spots hebben veel van! Ze zijn erg druk, actief en gelukkige dieren. Ze zijn zeer krachtig en staan bekend voor het draaien, echter, en zijn niet voor de onervaren konijn eigenaar. Ze zijn vriendelijk konijnen, maar misschien niet de beste voor kleine kinderen.

  • Tan. Tans zijn zeer vergelijkbaar met de Engels Spot in het lichaam type, met de gebogen rug, en lang lichaam, en dun gezicht. Ze zijn echter iets kleiner, een gewicht van slechts ongeveer 6 pond.
   Klik hier voor de huisdier konijn dat bij u. Compacte behuizing type.
   Klik hier voor de huisdier konijn dat bij u. Compacte behuizing type.

   De Tan is zwart, met een buik van een andere kleur. De buik kleur kan bruin, blauw, chocolate, of lila, maar bruin is de meest voorkomende.

   Ze zijn net zo hoog gespannen als het Engels Spot en net zo moeilijk te hanteren. Het is geen goed konijn voor kinderen. Ze kunnen soort temperament, en beter geschikt voor volwassenen.

 4. Semi boog lichaam het type - Semi Arch rassen worden soms ook wordt vormgegeven als mandolines. Dit komt omdat ze vaak zeer grote rassen die zeer laag gelegen schouders en een zeer hoge gewelfde achterhand hebben.
  • Engels lop. De Engels Lop is een van de meest interessante Semi Arch rassen en een van de meest interessante konijnenrassen in het algemeen. Ze zijn zeer groot gewicht tussen 10 en 12 lbs. Zij hebben de mandoline gevormde lichaam, en een zeer lange, groot hoofd.

   De meest interessante eigenschap van de Engels Lop zijn de lange oren. De Engels Lop heeft de langste oren, wanneer volgroeid moet 26 centimeter in lengte elk. Wanneer op de show de tafel van de rechter zal trekken uit een liniaal en meet ze! De Lop komt in een verscheidenheid van kleuren, de hele weg van zwart naar oranje tot gebroken.

   Engels Lops hebben een relaxte persoonlijkheid, maar ze zijn erg groot. zodat ze hoeven te worden gewerkt met het oog op wennen aan worden behandeld.

  • Vlaamse reus. De Vlaamse Reus is precies wat het klinkt alsof, het is GIANT! Dit is de grootste ras van konijn die u kunt vinden. De laagste gewicht zou moeten zijn is 13 pond, en de meeste kunnen krijgen tot de ongelooflijke gewicht van 20 lbs of zo. 16 tot 17 pond is de meest voorkomende gewicht.

   Ze hebben de mandoline vorm met een hoge en lage travers schouder. Ze hebben ongelooflijk lange oren, en een lange groot hoofd. Ze komen in heel wat kleuren, waaronder zwart, blauw, wit, zand, en fawn.

   Het grootste deel van dit konijn is echter de grote persoonlijkheid! Vlaamse Reuzen zijn slim en erg vriendelijk. Ze moeten worden gewerkt, omdat ze zeer groot. Ze zijn geweldig met kinderen en alle mensen in het algemeen.

 5. Cilindrisch lichaam type - Er is maar een ras dat een cilindrisch lichaam type heeft.
  • Himalaya. De Himalaya is uniek omdat het de enige cilindrische ras. Het heeft een zeer lange lichaam dat is precies wat het klinkt als, de vorm van een cilinder. Het is klein, gewicht ongeveer 5 tot 6 lbs. Zijn gezicht is net zo dun als zijn lichaam, zeer wees in zijn neus.

   Een Himalaya is wit van kleur met een donkere neus, oren, voeten en staart. De donkere kleur kan zwart, chocolade, blauw of lila zijn. Ze hebben ook robijn gekleurde of roze ogen. Dit geeft hen een zeer opvallende verschijning.

   De persoonlijkheid van dit konijn hangt af van de toewijding van de eigenaar. Ze kunnen een zeer rustige persoonlijkheid als ze gewerkt met uit de tijd dat ze jong zijn. Als ze niet, kan Himalayans uitgegroeid tot een beetje te hoog gespannen.

Deze informatie zal helpen met het eerste deel van het selecteren van tamme konijnen. Nu dat u bekend bent met veel rassen, moet u beslissen waar u uw konijn te krijgen. U kunt het beste zal zijn om een fokker van het ras dat u probeert te kopen te vinden. Er zijn twee grote manieren waarop u kunt vinden een.

 • Het internet - Het is echt makkelijk om fokkers online te vinden. Uw beste inzet is om naar Google of Yahoo en type te gaan in het ras wat u zoekt. Dat is bijna altijd u enkele resultaten.
 • 4-H, FFA, en Shows - Als u bekend bent met uw lokale 4-H of FFA organisaties, contact met hen en hebben ze u in contact met een konijn-gerelateerde club. Deze clubs moeten in staat zijn om u nog te richten op een aantal fokkers of beter, kunnen ze u vertellen wanneer zal er een 4-H of ARBA konijn show waar je kon gaan en ze te vinden.

Het is zeker niet een misdaad om een konijn te kopen van een dierenwinkel. Zorg ervoor dat je vragen stellen en realiseren wat je krijgt.

Veel plezier en vergeet niet om te onderzoeken alvorens te kopen! Het is een nieuw lid van de familie ... alleen niet vergeten dat!