E2y

Het kopen en gebruiken van een aquarium waterpomp: aquarium benodigdheden

Meer informatie over het zuiveren van aquaria en hoe je de beste pomp voor uw vissen te kiezen

Iedereen wilt gaan voor een duik in een vijver van stilstaand, zompige water? Nee? Waarom dan, zouden we verwachten dat onze vis gelukkig te zijn in een tank met een slechte watercirculatie? Net als zijn neef de luchtpomp, zal een waterpomp helpen om een gezonde omgeving voor uw vissen te creëren.

Lees mee en ontdek hoe om te kopen en gebruiken van een aquarium pomp (waterpomp), inclusief het kiezen van aquarium benodigdheden. Vergeet niet te kijken naar het einde van het artikel, waar we het allemaal belangrijk debiet en hoofdhoogte zal uitleggen.

Het kopen en gebruiken van een aquarium waterpomp: aquarium benodigdheden. Het vullen van het aquarium en aftappen het ook.
Het kopen en gebruiken van een aquarium waterpomp: aquarium benodigdheden. Het vullen van het aquarium en aftappen het ook.
 1. Het vullen van het aquarium en aftappen het ook. Aquaria periodiek moet worden afgetapt en gevuld back-up. Wat een betere manier om dit te doen dan om een aquarium pomp gebruiken?
 2. Aquarium filtratie. Misschien wel het meest fundamentele gebruik van deze aquarium pompen is om ofwel water verplaatsen naar de filtratie-systeem, of om het water terug te gaan naar de tank na filtratie is opgetreden. Het filter setup in uw aquarium, samen met de nodige debiet en hoofdhoogte, zal de aard van de waterpomp die u koopt te bepalen.
  • Aquarium waterpompen ofwel submersible in de tank (zoals bij powerheads) of buiten de tank in de vorm van een in-line waterpomp. Duikboten maken minder lawaai en zijn meestal eenvoudiger in te stellen. Echter, waterpompen in-lijn zijn geschikt voor het genereren krachtiger pompen dan duikboten, en zal ook niet opwarmen omringende water als onder water pompen helaas kan (een duidelijk voordeel van het zijn buiten het water). Voor druk filtersystemen, moet u een in-lijn gebruiken.
  • Voor een nat / droog filter systeem, zal uw aquarium waterpomp worden ingesteld om het water te verplaatsen van uw filter terug in het grotere volume van de tank. U kunt ofwel een dompelpomp waterpomp of een in-line free-flow waterpomp gebruiken. Opnieuw, is de in-lijn pomp dragen het risico van het verwarmen van het water, en kan zelfs een betere stroomsnelheid te bereiken. Maar je moet de handen uit de mouwen en wees voorbereid op een installatie lol.
 3. Eiwit skimmers. In een afzonderlijk artikel, beschrijven we hoe luchtpompen kunnen worden gebruikt om een afschuimer. Waterpompen aquarium kan hetzelfde doel dienen, maar met meer verve. Turbo en Venturi eiwitskimmers zowel rekenen op een waterpomp.
 4. Het maken van gezonde stromen. Het is belangrijk in een aquarium om dode zakken van trage of geen beweging te voorkomen. In zulke plaatsen waar water stagneert, algen zullen opbouwen. Denk aan een moeras. Waterpompen aquarium worden vaak gebruikt om stromingen en beweging van het water in uw aquarium te creëren.

  Het vermogen om water te verplaatsen in het aquarium is heel geraffineerd in de loop der jaren. Pompen water kan worden gebruikt om de macht golf makers, die oceaanstromingen kunnen simuleren in je aquarium. Vooral als je een rif aquarium, deze functie is een vitale investering, koralen en zoutwater ongewervelde diersoorten afhankelijk van dit soort water beweging om te voeden en zich te ontdoen van afval.

Net als bij andere aquarium pompen, kunt u een waterpomp kopen bij dierenwinkels en online. Als je net begint als een aquariaan, probeer dan een bezoek aan een lokale dierenwinkel waar het personeel kan u helpen navigeren door de vele mogelijkheden en de zin van de functies en specificaties van het water pompen. Wanneer u uw aquarium waterpomp kopen, rekening houden met de volgende richtlijnen.

Meer informatie over het zuiveren van aquaria en hoe je de beste pomp voor uw vissen te kiezen. Het maken van gezonde stromen.
Meer informatie over het zuiveren van aquaria en hoe je de beste pomp voor uw vissen te kiezen. Het maken van gezonde stromen.
 • Debiet. Debiet is de hoeveelheid water die de pomp zal bewegen in een uur (gemeten in gallons per uur, of GPH). Het water in uw aquarium moet worden omgedraaid ruwweg vier keer per uur, als je tank houdt tien liter, bijvoorbeeld, dan zou je een aquarium pomp die in staat is tot duurzame een debiet van veertig liter per uur te kopen.
 • Hoofdhoogte. Hoofdhoogte is de verticale afstand van de pomp naar de hoogste bestemming van het opgepompte water. Als je eenmaal hebt bedacht de aard van de waterpomp die werkt met uw filtersysteem, zal de hoofdhoogte en de stroomsnelheid bepalen of een van deze aquarium pompen goed in je aquarium zal werken.
 • Echter, bij het kopen van een aquarium waterpomp, het is altijd het beste om het zekere voor het sterke kant. Zodra je waterpomp van je aquarium hebt gekocht, kunt u het debiet aan te passen in slechts een richting: naar beneden. Om door te gaan met behulp van het vorige voorbeeld, het kopen van een aquarium pomp met een 40 GPH debiet bij uw hoofdhoogte zal niet in staat om te compenseren voor sanitair factoren die debiet van een pomp kan verminderen. In plaats van het kopen van het aquarium pomp die enkel voldoet aan uw debiet en hoofdhoogte behoeften, een kopen die aan de eisen overschrijdt.