E2y

Fokken cavia's: cavia zorg en feiten

Tips om een zwangere cavia te krijgen

Fokken cavia's kan een zeer frustrerende taak zijn, maar het is niet ingewikkeld. Er zijn een paar eenvoudige stappen te volgen, en dan wordt het een afwachtende houding.

Hier is hoe te fokken uw cavia's:

  1. Zorg er eerst voor dat uw zwijnen en uw zeug zijn beide gezond. Doe wat onderzoek over cavia gezondheid om ervoor te zorgen de twee huisdier cavia's zijn niet ziek. Zorg er dan voor dat u uw zeug leeftijd te leren kennen. Je kunt je afvragen waarom dit kleine beetje cavia informatie zo belangrijk is. Een zeug moet worden gekweekt voor ze bereikt tien maanden van leeftijd, omdat haar bekken samensmelten voordat ze een jaar oud. Als dit gebeurt, zal ze nog steeds zwanger, maar ze zullen niet in staat om te bevallen. Deze spreuken uiteindelijk ondergang. Voor haar veiligheid, is het best om ervoor te zorgen dat ze is gefokt voor zes maanden oud.
  2. De tweede stap in het fokken van uw cavia's is het introduceren van hen. Als je ze fokken, zullen ze samenwonen voor ongeveer een maand. Zorg ervoor dat u een kooi groot genoeg voor de twee om comfortabel te leven hebben. Wanneer u voor het eerst de zeug kennismaken met het zwijn zal hij waarschijnlijk puffen om zijn vacht en maken kleine spinnen geluiden aan haar. Dit is normaal. Je moet voor hen zorgen als je normaal zou doen. Altijd kijken naar uw kweekkoppel om ervoor te zorgen dat ze niet vechten.
  3. Hoe weet ik dat ze gefokt? Nou, je hoeft niet altijd weten dat ze gefokt hebben. Ze moeten samen blijven voor ten minste een maand, want het venster als de zeug daadwerkelijk zal de zwijnen te fokken met haar is klein. Hoe langer ze samen de meer kans dat ze te kweken. Het is zeer zeldzaam dat een eigenaar om daadwerkelijk zien ras. De zeug kan beginnen om meer te eten, en als ze zwanger is, zult u merken een paar weken na het fokken haar dat haar buik zal beginnen te krijgen groter. Als ze in feite zwanger, dan tijdens de laatste weken van haar zwangerschap zal ze krijgen heel groot.
  4. Wat moet ik verwachten van de zwangerschap? Het duurt ongeveer 68 tot 72 dagen voor de zwangere cavia om te bevallen. Wanneer de baby's worden geboren, zullen zij volledig behaard zijn en moet rond worden uitgevoerd binnen een paar uur. Er zal waarschijnlijk slechts een of twee, maar soms een zeug kan maximaal vier jonge. De zeug heeft slechts twee spenen en het zal moeilijk zijn voor haar om verpleegkundige meer dan twee, dus als ze heeft wel extra baby's moet je goed in de gaten om er zeker dat ze allemaal genoeg gevoed.
Fokken cavia's: cavia zorg en feiten. Zorg er eerst voor dat uw zwijnen en uw zeug zijn beide gezond.
Fokken cavia's: cavia zorg en feiten. Zorg er eerst voor dat uw zwijnen en uw zeug zijn beide gezond.

Veel succes met de fokkerij. Hopelijk deze cavia feiten hebben geholpen. De sleutel is geduld. Wachten is niet leuk, maar het is het enige wat je moet doen, terwijl fokken piggies!