E2y

De zorg voor konijnen: het behandelen van konijn ziekten en aandoeningen

Informatie over hoe te zorgen voor de gezondheid van uw huisdier konijn te nemen

Er zijn een aantal ziekten en aandoeningen die konijnen gevoelig zijn. Hoewel niet alle van hen zijn levensbedreigend, is het toch belangrijk dat je konijn de juiste medische behandeling krijgt en dat u weet dat de basis van konijn gezondheid. Helaas als het gaat om konijnen, jij bent de dierenarts. De meeste DVMS niet leren hoe ze konijnen en andere kleine huisdieren te behandelen. Af en toe je zou kunnen vinden een die gespecialiseerd is, en als je dat doet, stevig vast te houden om hem! Dat dierenarts zal elke cent waard.

Er zijn een aantal ziekten die heel gebruikelijk om konijnen echter, en zij gemakkelijk geïdentificeerd. Gebruik deze informatie om te leren hoe het verzorgen van konijnen te nemen .

 1. Oormijt - Dit is precies wat het klinkt. Katten algemeen krijgen oormijt en dat doen konijnen. Er zijn verschillende dingen die kunnen leiden hen op, maar het identificeren van hen is het allerbelangrijkste. Op zoek naar uw konijnen oor zult u merken bruin en geel opbouw. Als uw konijn heeft dit, het heeft ongetwijfeld oormijt. Een ander teken van mijten is als je konijn schudt zijn hoofd overdreven. De behandeling is eenvoudig. Vaak dezelfde geneesmiddelen die worden gebruikt op andere dieren zal prima werken. Uw lokale dierenarts in staat zijn om u te helpen met dit. Een medicatie vaak gebruikt door konijn fokkers is VetRx.
 2. Snuffles - Snuffles is het konijn equivalent van de gewone verkoudheid. Helaas voor konijnen, is niet zo ongevaarlijk als voor de mens. Als de Snuffles met rust gelaten, zullen ze alleen maar erger, veranderen in Longontsteking.
  De zorg voor konijnen: het behandelen van konijn ziekten en aandoeningen. Oormijt.
  De zorg voor konijnen: het behandelen van konijn ziekten en aandoeningen. Oormijt.

  Deze ziekte is gemakkelijk te herkennen. Je konijn zal hoogstwaarschijnlijk beginnen te niezen. Dit is de nummer een teken. Je konijn zal hebben ontslag uit zijn neus. Behandeling is belangrijk en is het belangrijk dat het snel gedaan voordat de ziekte vordert. Dit wordt het best behandeld met een schot van antibiotica, die kan worden voorzien van een dierenarts. VetRx kan ook worden gebruikt om dit te behandelen, indien deze erg vroeg gevangen.

 3. Pijnlijke hakken - Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende konijn ziekte. Uw hakken bevinden zich aan de onderkant van de achterpoten. Vaak als een konijn geen dikke vacht hebben op de onderkant van de hiel, welke ze hebben slijten, waardoor de huid te worden blootgesteld aan de kooi.

  Het identificeren van deze is eenvoudig. U zult merken dat uw huisdier is open zweren op de bodem van zijn hakken te ontwikkelen. Daarom is het belangrijk om het dier te nemen voor een onderzoek van tijd tot tijd. Pijnlijke hakken komt vaak voor bij konijnen met overgewicht.

  De behandeling is niet eenvoudig. U moet zet je konijn op een dieet en hem iets geven, zoals een droge muur bord om op te zitten. Het is belangrijk om triple antibiotische zalf op de zweren tot ze genezen. Breng geen bandages! Ze maakt het alleen maar erger!

 4. Malocclusie - Dit is een veel voorkomende ziekte die vaak wordt gezien in de tijd van de geboorte van je konijn. Als je konijn ouder is, en je merkt dat ze niet te eten als ze zouden moeten zijn, kunnen deze Malocclusie. Dit is als het konijn de tanden zijn te lang en vaak krul uit. Malocclusie is een erfelijke ziekte.
  Informatie over hoe te zorgen voor de gezondheid van uw huisdier konijn te nemen. Snuffles.
  Informatie over hoe te zorgen voor de gezondheid van uw huisdier konijn te nemen. Snuffles.

  De beste manier om Malocclusie te identificeren is om een kijkje nemen op het gebit van uw konijn. Het zal duidelijk en zichtbaar indien er een probleem is. De beste manier om dit te behandelen is te knippen van de tanden, dat is de enige manier om hen te houden kort genoeg, zodat uw huisdier kan eten. Het is ook best niet om de konijnen te fokken, omdat de ziekte kan worden doorgegeven.

Terwijl de zorg voor konijnen, kunt u last krijgen van deze en andere ziekten en aandoeningen, maar niet alle van hen hebben te fataal zijn. De meeste zijn gemakkelijk te behandelen. Hoewel veel dierenartsen niet bezig met konijnen, is het nog nooit kwaad te vragen. Blijf altijd in contact met een dierenarts die doet traktatie konijnen, omdat het kan helpen in de toekomst. Dit zal ook helpen voor het verkrijgen van geneesmiddelen.