E2y

Hoe weet ik of een paard heeft koliek

Paarden hebben over het algemeen een goed karakter en zijn vrij zorgeloos. Echter, als uw paard koliek, zult u merken dat een aantal onmiddellijke veranderingen. Net als mensen, zullen paarden vertonen fysieke symptomen als een aanwijzing dat er iets mis is. Als eigenaar, moet je weten wat te zoeken, zodat u het probleem onmiddellijk aan te pakken. Als koliek onbehandeld blijft, kan dat leiden tot het paard ernstige pijn en kunnen er andere onderliggende gezondheidsproblemen die moeten worden behandeld.

Hoe weet ik of een paard heeft koliek. Heeft het paard rond rollen op de grond.
Hoe weet ik of een paard heeft koliek. Heeft het paard rond rollen op de grond.

Hier is hoe om te weten of een paard heeft koliek.

  • Let op de dispositie van het paard. Heeft het paard lijkt onrustig? Is het tempo rond of ziet het er apathisch voor u? Als je paard lijkt gedesoriënteerd, dwaalt af of lijkt te zijn zich niet, om te zien wat het probleem is te controleren.
  • Heeft het paard rond rollen op de grond? In een poging om zichzelf te ontlasten van enig ongemak, zal paarden over de grond rollen. Meestal zal het op de grond laten vallen op zijn buik, dan rond schudden te krijgen een back-up. Voor paarden met koliek, kan het paard op de grond schudden heftig. Dit is een indicatie dat het paard pijn heeft. Als je paard doet dit herhaaldelijk, dan betekent dat het paard is geen verlichting te vinden van de pijn die ze kent.  
  • Heeft het paard kick zelf? Als het paard schopt haar buik, kan dat zijn omdat het ervaren van pijn van koliek. Op hetzelfde moment, is je paard bezwete, ook al heb je het niet hebt uitgeoefend?  
  • Observeer je paard voedselconsumptie. Als je paard plotseling stopt met het eten of heeft verloren zijn eetlust, is dit een belangrijke waarschuwing dat er iets mis is. Verlies van eetlust is een symptoom van vele verschillende ziekten, dus wees bewust.  
  • Controleer op eventuele veranderingen in de stoelgang. Als u merkt dat uw paard is gestopt ontlasten of er een significante vermindering van de stoelgang, is er mogelijk een probleem is.
  • Controleer de vitale functies. Als je paard koorts heeft of een verhoogde temperatuur, dit is een waarschuwing dat je niet moet negeren. Een dierenarts kunt de puls en de ademhaling. Als de ademhaling van het paard is slechts op 8-16 A minuut wordt deze ingedrukt. Als de puls hoger is dan normaal, tussen 27 en 43 slagen per minuut, is er een probleem.
  • Hebben de veterinairen het paard. De zekere manier om te bepalen wat er mis is met je paard is naar de dierenarts onmiddellijk contact op. Als eigenaar heeft u een puls voor uw paard, zodat u weet of er iets uit het gewone. Uw dierenarts zal u vragen over de recente van het paard gedrag. Hij moet ook de vitale functies van het paard. De dierenarts kan ook controleren of uw paard is ontwormd, en vraag om zijn water en voedsel containers te zien.  

Het kan heel pijnlijk om je dier te zien van de pijn

Het kan heel pijnlijk om je dier te zien van de pijn. Als de dierenarts vaststelt dat uw paard last heeft van koliek, zal hij moeten uitsluiten van andere oorzaken te bepalen wat de oorzaak van de voorwaarde in de eerste plaats. Als het eenmaal is vastgesteld en uw paard is gegeven de juiste zorg, moet je paard beginnen zich beter te voelen in een mum van tijd!