E2y

Hoe te paard de dracht en veulenen te begrijpen

Fokpaarden is geen gemakkelijke taak

Fokpaarden is geen gemakkelijke taak. Je moet elk aspect van de acties van het paard te begrijpen. Je moet ook een idee over hoe ze te kweken. Dit omvat het begrip paard dracht en veulenen. Vergeet niet dat als een paardenfokker, moet u zich bewust zijn van het proces betrokken zijn bij de zwangerschap. Het hebben van een brede kennis op dit gebied zal u helpen verhogen en fokken gezonde veulens.

Hoe te paard de dracht en veulenen te begrijpen. Ken de draagtijd van paarden.
Hoe te paard de dracht en veulenen te begrijpen. Ken de draagtijd van paarden.

De volgende zijn enkele van de dingen die je moet weten over paarden dracht en veulenen:

  • Ken de draagtijd van paarden. De draagtijd voor paarden duurt meestal elf tot twaalf maanden of ongeveer 340 dagen. Als u wilt dat de exacte vervaldatum van uw merrie weet, kunt u proberen om het te berekenen. Doe dit door het aftrekken van 25 dagen vanaf de eerste dag dat u uw merrie gefokt. Andere factoren kunnen invloed hebben op de veulenen van een merrie. Dit geldt ook voor het weer, merrie leeftijd en fokkerij geschiedenis.
  • Bestudeer de tekenen van veulenen. Als de merrie buik begint te wijzen op het laagste gebied, dan is het een teken dat ze op het punt om te bevallen. Uitbreiding van de vulva kan ook een teken zijn dat de merrie op het punt staat te bevallen. Je moet ook kijken naar de dalen neer van hip uw merrie en staart spieren, want dit is ook een teken. De uitbreiding van de aderen rond haar buik signalen dat de merrie op het punt staat te bevallen. Als u vond de meeste van deze symptomen, dan moet je verwachten dat het veulen om geboren te worden binnen een paar dagen.
  • Weet hoe je je merrie kraam te bereiden. Vergeet niet dat het gebied waar de merrie zal bevallen is een zeer belangrijke overweging. Dit zal ervoor zorgen dat de merrie niet zal eventuele infecties te verwerven tijdens de veulenen. U moet de voorbereiding van de geboorte kraam ten minste een week vóór de vervaldag. Om dit te doen, moet je desinfecteren de stal. U moet ook ervoor zorgen dat het beddengoed zou de merrie comfortabel. Gebruik rietjes om irritatie te voorkomen. De rietjes zal ook voorkomen dat verstikking van uw merrie.
  • Weten of het veulen in de juiste positie. U moet begrijpen de juiste positie van het veulen. Dit zal u helpen te bepalen of de merrie de bevalling goed. Controleer of de eerste dingen die je ziet zijn twee voorhoeven. Je moet ook in staat zijn om een neus verscholen tussen de hoeven te zien. Als dit is wat je zag, dan is het veulen in de juiste positie. Vergeet niet dat de merrie meestal twee keer rust tijdens de bevalling. Als je vond geen beweging meer dan tien minuten, dan het veulen trek met de volgende contractie. Zorg ervoor dat u zal stoppen als de samentrekking ophoudt. U weet of de merrie niet bevallen goed als het veulen geeft alleen een voet. Als er meer dan twee voeten aanwezig zijn, dan is het ook een teken dat je moet een dierenarts te bellen.
  • Begrijp dat de levering meestal 30 minuten in beslag neemt. Als de merrie is het hebben van een harde tijd te duwen, moet u contact opnemen een dierenarts. Indien de levering het nemen van meer dan 35 minuten te voltooien, dan is het ook het juiste moment om een dierenarts te bellen. U mag de merrie ook helpen door aan het veulen. Zorg ervoor dat het veulen te trekken door grijpen de voorpoten naar de hielen van de merrie.

Deze dingen zullen u helpen te begrijpen paard dracht en veulenen. Na de bevalling, zorg ervoor dat de pasgeboren veulen en de merrie samen geven wat privacy tijd.