E2y

Hoe te paard zaadcellen te verhogen

Bij het fokken van paarden

Bij het fokken van paarden, uw hengsten 'aantal zaadcellen is van groot belang. Een hengst die lage onvruchtbaarheid percentage toont is waarschijnlijk uw winst en integriteit gewikkeld als fokker. Dus nog voordat het broedseizoen, moet je elke zaadcellen probleem in uw hengsten aan te pakken. Hier zijn enkele tips over hoe u de spermacellen van een paard te verbeteren.

  • Laat uw paard getest erg vroeg op. Plan een onvruchtbaarheid test met een dierenarts. Hij zal weten of uw hengst inderdaad laag in sperma en heeft beweeglijkheid van de zaadcellen problemen. Als hij ziet uw hengst heeft sperma problemen, kan hij onmiddellijk plannen uit een cursus van actie en voorkomen eventuele fok moeilijkheden.
  • Kijk of de hengst heeft reproductieve ziekten. Als een van de hengsten heeft problemen in de voortplantingsorganen, is een mogelijke kandidaat voor minder kweek. Dus hebben het meteen gezien door de dierenarts en uw hengst onder medicatie. In sommige gevallen is een operatie nodig.
  • Evalueer het paard feed. De voedingstoestand van uw hengst heeft een rechtstreeks effect op de vruchtbaarheid. Met andere woorden, als het onvoldoende en verkeerd ingevoerd, is het vatbaar voor subfertiliteit. In dit geval, moet u ervoor zorgen dat de feed hoge voedingswaarde heeft. Als u vermoedt dat de voeding niet de hengst voedingsbehoeften voldoet, onmiddellijk te vervangen door iets nieuws. Het geven van uw paard supplementen is een andere optie, maar er zijn geen concrete wetenschappelijke studies die de supplementen 'effect op de vruchtbaarheid kan bewijzen. In ieder geval vragen suggestie van uw dierenarts over de beste voeding en supplementen die de hengst de vruchtbaarheid kan verbeteren.
  • Beschouw de hengst leeftijd. De beste voedingsbodem leeftijd voor paard is meestal ergens tussen de vier en 14 jaar oud. Als uw hengst is niet binnen die leeftijdsgroep, kunt u worden geconfronteerd met onvruchtbaarheid kwesties. Dus het is het beste om te wachten een paar jaar als je hengst is jong, en uw paard met pensioen te gaan van de fokkerij als het is vrij oud mogelijk te maken.
  • Maak uw hengst zo ontspannen mogelijk. Stressed paarden zijn meestal subfertiele. Dus nog voordat het broedseizoen nadert, geef je paard de tijd om te ontspannen. Als hij in de autosport of paardenshow, schik de fokkerij een paar dagen na de laatste race of show. Zorg er vervolgens voor om het paard te voeden goed en staat het voor het broedseizoen.
  • Zet merries in het volle zicht van je dekhengst. Wanneer een hengst is gevestigd in een plaats waar het kan zien zijn merries, is het reproductieve systeem aangezet en is waarschijnlijk goed reageren. Dus als je hengst is met vruchtbaarheidsproblemen, kunt u overwegen te plaatsen waar het kan bekijken van de merries. Bij voorkeur moet uit de buurt van andere hengsten.

Als al het andere faalt

Hoe te paard zaadcellen te verhogen. Laat uw paard getest erg vroeg op.
Hoe te paard zaadcellen te verhogen. Laat uw paard getest erg vroeg op.

Als al het andere faalt, het huren van een voedingsbodem specialist. Dit soort specialist zal vinden van de exacte oorzaak van laag aantal zaadcellen en maken gebruik van methoden en apparaten om de vruchtbaarheid van uw paard te verbeteren. Als laag aantal zaadcellen is aangepakt, wordt het paard gegarandeerd gezonde veulens te produceren.