E2y

Hoe te behandelen en te beheersen een hengst

Een hengst is meestal onvoorspelbaar en koppig

Een hengst is meestal onvoorspelbaar en koppig. En in tegenstelling tot andere dieren die zijn zeer coöperatief, is een hengst niet gemakkelijk buigen. Behandeling en het regelen van een hengst, dus zijn ernstig en veeleisende taken en soms zelfs gevaarlijk. Om deze reden, moet je alles uitgerust en goed opgeleid voor deze taken. Om u te helpen, hier zijn enkele tips.

Hoe te behandelen en te beheersen een hengst. Krijg ervaring in het omgaan paarden.
Hoe te behandelen en te beheersen een hengst. Krijg ervaring in het omgaan paarden.
  • Krijg ervaring in het omgaan paarden. Als je nog geen ervaring hebt in het omgaan met een paard, zal het bijna onmogelijk voor u om een hengst te behandelen. Dus voordat je zelfs overwegen het werken nauw samen met een hengst, hebben een paar jaar van het paard ervaring, de behandeling voornamelijk merries en veulens. Ze zijn gemakkelijker te beheren en geeft u een algemeen idee over gedrag van paarden. Zorg ervoor om te leren van een expert paard handler.
  • Begrijp de hengst biologische reacties. Je moet weten dat een hengst de manier waarop het doet omwille van het hormoon testosteron werkt. De genoemde hormoon is wat maakt het agressief, vooral wanneer een merrie is in zicht en tijdens het broedseizoen. Al zijn energie wordt gekanaliseerd in de richting van het reageren op het hormoon. Dus tenzij je traint de hengst wanneer te kweken en als het nodig heeft om andere taken uitvoeren, je gaat een harde tijd het beheersen van zijn biologische reacties te hebben.
  • Wees standvastig en consistent. Tonen aan de hengst die je de baas bent, zonder toevlucht te nemen tot zijn fysieke. U kunt dit doen door te beweren uw instantie via je stem, uiterlijk en lichaamstaal. Leer de hengst om uw regels te volgen en het te belonen als het zich gedraagt op een prettige manier. U kunt bijvoorbeeld, dep de hengst en geef het een paar snoepjes. Maar als het negatief gedraagt, zorg ervoor dat straf die op geen enkele manier fysiek te dwingen. Whipping of pijn een hengst zal hem alleen maar boos. En je zeker niet wilt om te gaan met een boze, krachtige hengst.
  • Gebruik gereedschap. Er zijn verschillende tools die u kunt gebruiken om een hengst te controleren. Een daarvan is bijvoorbeeld een stud keten. Het wordt over de neus van de hengst en geknipt om een ring om zijn plaats te houden. U kunt sleepboot het touw van de stud keten wanneer het paard wordt ongehoorzaam en onbeleefd.
  • Nooit provoceren de hengst. Hengsten kunnen ook rustig en zacht, maar ze krijgen volledig onhandelbaar als ze geprovoceerd. Dus om dit te voorkomen, zorg ervoor dat er geen merries en andere paarden zijn ongeveer wanneer breng je de hengst uit. De hengst zal zijn dominantie op natuurlijke wijze te doen gelden in het bijzijn van andere paarden en meer fysiek sterker dan het al is. Vermijd ook situaties waar sprake is van een heleboel lawaai aan de hand.
  • Laat een andere persoon om u te helpen. Vooral als het wordt tijd fokken, moet je wat hulp bij de behandeling van de hengst. De hengst kan gemakkelijk worden geschud gedurende deze periode en is te sterk voor een persoon te hanteren. Ook, zorg ervoor dat u direct toegang tot dierenartsen en artsen in geval van nood te hebben.

Boven alles

Boven alles, vrienden te zijn met de hengst. Laat zien dat je een vriend bent door te praten met het paard en het lopen met het. Na een paar bonding activiteiten, verdien je het paard respect en vertrouwen.