E2y

Hoe om u en uw paard veilig te houden in de regen

Er zijn momenten waarop u rijdt buiten rond met je paard bij regen onverwacht schenkt. Regen zal geen probleem zijn voor een wild paard, omdat zijn instinct zal vertellen om te zoeken naar onderdak waar het kan de regen te laten passeren. Maar voor een getemde paard dat is gefokt en gehouden in een ranch of een schuur als het uwe, kan dit een probleem zijn, omdat ze niet dezelfde instincten als hun wilde neven. Als je plotseling gevangen in deze situatie, is het noodzakelijk voor u om te weten hoe u en uw paard veilig te houden. Lees verder.

  • Zoek een veilige plek. Zodra de regen begint te gieten uit, kijk rond en vind een veilige en droge plek groot genoeg voor u en uw paard waar u wachten tot de regen te passeren.
  • Verzacht uw paard. Onder stressvolle omstandigheden als deze, uw paard kan zich ongemakkelijk voelen, omdat het niet wordt gebruikt wordt nat binnen zijn stabiel. Terwijl in een schuur of onderdak, een beroerte van het paard terug naar het verzekeren dat het veilig is. Sommige paarden buck en kick bij stress. Zorg ervoor dat u zich niet in de richting van hoeven van het paard. Het schoppen nacht en pijn doen.
  • Niet rein van het paard. Koppelen aan een boom of een paal tijdens het gebruik van opvang is misschien niet een goed idee, omdat het kan toevoegen aan ongemak van het paard. Het kan ook gewond raken wanneer het maakt plotselinge bewegingen.
  • Observeer je paard bewegingen. De manier waarop het paard beweegt onder deze situatie zal u vertellen of het ervaart ongemak of pijn. Als het maakt geluiden en blijft bewegen onzeker, het is een teken voor u om afstand te nemen van het paard want het kan zijn enorme lichaam gooien op je.
  • Zoek een hoger gelegen grond. Vind een hoger gelegen, waar u kunt staan tijdens de regen om je laarzen te voorkomen van het krijgen van nat. Als de ondergrond vlak, rond te kijken voor iets dat je kunt op te staan. Zorg ervoor dat het droog is, zodat u niet uitglijden en bezeren en alarmeren uw paard.
  • Wachten tot het voorbij. Wacht tot de regen voorbij voordat we naar huis. Als je naar huis gaan terwijl het regent nog steeds het paard kan schrikken vooral als de regen gepaard gaat met bliksem en donder. Het is misschien bout en u vindt het moeilijk in te halen met het paard.

Zodra u bij uw huis en de schuur wanneer de regen stopt

Hoe om u en uw paard veilig te houden in de regen. Zoek een veilige plek.
Hoe om u en uw paard veilig te houden in de regen. Zoek een veilige plek.

Zodra u bij uw huis en de schuur wanneer de regen stopt, verwijder het zadel, zodat de natte leer zal niet dringen in de huid. Veeg het paard zijn lichaam drogen. Controleer de hoeven voor een stenen, spijkers of scherpe voorwerpen en verwijder ze. Als het mogelijk is, uw paard hebben voorbereid om grondig te reinigen zijn lichaam, manen en hoeven. Bedek het paard lichaam met een deken warm te houden. Wat u betreft, krijg je uit je natte kleren en veranderen in droog en warm degenen. Misschien wilt u een douche te nemen na het krijgen van naar huis om te voorkomen dat je ziek. Volgende keer bij het plannen van je paard te rijden, het weerbericht weer te voorkomen dat gevangen in dezelfde situatie.