E2y

Hoe om te gaan met een ongewenste huisdier

Huisdieren bieden vreugde

Huisdieren bieden vreugde, comfort en welzijn om zo veel eigenaren van gezelschapsdieren over de hele wereld. Het internet staat vol van leuke en hilarische video's van katten, honden en andere huisdieren. Ze zijn in staat om ondersteuning te bieden, zonder zelfs het uitspreken van een enkel woord.

Hoe om te gaan met een ongewenste huisdier. Niet schadelijk voor het huisdier.
Hoe om te gaan met een ongewenste huisdier. Niet schadelijk voor het huisdier.

Maar soms kom je een huisdier dat je niet echt wilt verzorgen. Enkele redenen waarom u een ongewenste huisdier hebben, zijn:

 • Een familielid pakt een verdwaalde.
 • Iemand geeft je een huisdier zonder te vragen je eerst.
 • Uw huisdier heeft een last als gevolg van slecht gedrag.
 • U of een familielid heeft ontwikkeld allergieën voor uw huisdier.

Wat kan je doen als je wordt geconfronteerd met een van deze situaties?

 1. Niet schadelijk voor het huisdier. Het maakt niet uit hoe je kwam over het hebben van het huisdier of waarom het is uitgegroeid tot een overlast voor uw huishouden. Nooit misbruik van het huisdier fysiek of emotioneel. Sommige mensen dumpen of gooi ongewenste huisdieren uit de auto. Anderen fysiek schaden ongewenste huisdieren door verwonden, doden of niet te voederen waardoor hun ontijdige ondergang. Dit is zowel onmenselijk en illegaal!
 2. Adverteer de verloren huisdier. Als je vond het huisdier zwervend buiten uw woning, een foto te nemen en een flyer. De flyer moet ook het huisdier foto en uw contactgegevens. Post de flyers in de winkels, veterinaire kantoren, lokale prikborden in scholen en kerken in uw buurt en zelfs op het internet.
 3. Geef het huisdier voor adoptie. Vraag familie, vrienden en collega's als ze geïnteresseerd zijn bij de vaststelling van uw huisdier. Een persoon ongewenst huisdier kan een andere persoon de beste vriend te zijn. Kondig de goedkeuring door middel van folders, teksten, e-mails en op sociale netwerksites.
 4. Contact opnemen met de dichtstbijzijnde humane samenleving. De lokale Humane Society in uw regio kan u helpen zoeken naar manieren om te gaan met uw ongewenste huisdier. Ze kunnen u helpen bij het vinden van een goed tehuis voor de kleine critter.
 5. Bel de lokale dierenasiel. Ontdek hoe je kunt hebben het huisdier aangenomen door middel van hun kantoor. U kan nodig zijn om een vergoeding te betalen voor het hebben van uw huisdier verzorgd en verwerkt door hen.
 6. Adres allergieën. U of leden van het huishouden kunnen allergisch zijn voor het dier. Zorg ervoor dat u de juiste antihistaminica nemen om allergische reacties in toom te houden. Het huisdier moet worden opgesloten in een apart deel van het huis tot een nieuw thuis gevonden voor hem.
 7. Train het huisdier. In het geval dat u niet het huisdier wilt, want het is agressief of onintelligent, de pet gezien door een trainer. Een ongetrainde huisdier kan echt een last. Maar dit is niet de schuld van het huisdier. Net als bij kinderen, ze moeten worden geschoold. Het is de verantwoordelijkheid van de eigenaar van een huisdier te hebben het dier goed opgeleid dus het kan waardevol lid van het huishouden.

Het is jammer dat sommige dieren worden geclassificeerd als ongewenst

Het is jammer dat sommige dieren worden geclassificeerd als ongewenst. Voordat u zelfs een huisdier, denk aan de vraag of u en uw gezin zijn klaar voor een. Dit betekent dat u kunt zorgen voor de behoeften van het dier - voedsel, onderdak, scholing, medische kosten en het dier emotionele behoeften. Ja, sommige huisdieren hebben liefde en genegenheid, ook. U moet ook weten als u allergisch bent voor bepaalde dieren. Wees verantwoordelijk en geven een ongewenst huisdier een kans om op zijn minst iemand anders liefdevolle metgezel.