E2y

Hoe maak je een dodelijke zwarte mamba slang in het wild te identificeren

Ook bekend als Dendroaspis Polylepis

Ook bekend als Dendroaspis Polylepis, de zwarte mamba slang is een giftige slang die wordt gevonden in Afrika. Het kan gemakkelijk aanpassen aan verschillende klimaten en verschillende omgevingen. Het kan overleven in savannes, bossen, dichte bossen, rotsachtige hellingen, vochtige moerassen, bergen en woestijnen. Echter, het geeft de voorkeur meestal uitgedroogde omgeving te vinden in het licht bossen en rotsachtige gewassen. Het is bekend om de langste type slang in dat land met een minimum lengte van acht voet (twee en half meter) en maximaal vier meter (vier meter) zijn. In tegenstelling tot andere lange slangen, zoals de enorme anaconda, de zwarte mamba heeft een slank lichaam dus, waardoor het zeer flexibel en gemakkelijk te verplaatsen. Dit maakt het een van de snelste slangen in de hele wereld! Vanwege de gevaarlijke gif, extreem lange lichaam en verbazingwekkende behendigheid, is het zeer gevreesd door alle mensen in het continent. De zwarte mamba gebruikt zijn verbazingwekkende snelheid te ontsnappen vijanden en bedreigingen, niet om te jagen zijn prooi. Het zal niet aarzelen om aan te vallen als de vijand niet te vertrekken. Het is zo snel dat de snelheid kan oplopen tot 23 km per uur. Het identificeren van deze angstaanjagende koudbloedige dieren is vrij eenvoudig. Lees verder om meer te leren.

Hoe maak je een dodelijke zwarte mamba slang in het wild te identificeren. Zwarte mamba is niet zwart op alle!
Hoe maak je een dodelijke zwarte mamba slang in het wild te identificeren. Zwarte mamba is niet zwart op alle!
  • Zwarte mamba is niet zwart op alle! Ga nooit op zoek naar een zwarte slang als je wilt een zwarte mamba spotten. In tegenstelling tot wat de meeste mensen verwachten, de kleur is niet zwart. Het heeft een verscheidenheid van kleuren die ook bruin tot bruinachtig grijs, grijs, olijf tot kaki tinten. Dit geeft het de perfecte camouflage in droge rotsachtige hellingen en het terrein. Dus waarom is het de naam van de zwarte mamba als de kleur is niet zwart? Ga door naar stap 2.
  • De donkere, giftige mond. Het wordt genoemd als de zwarte mamba niet vanwege de carrosseriekleur. Het is vooral te wijten aan het feit dat het een inktzwarte mond. Echter, deze lastige functie toont alleen wanneer de zwarte mamba is in de aanval positie, over te slaan alle vijanden die het bedreigen. Je zou niet willen om deze mond zien at all!
  • Een cobra-achtige vormen. Wanneer bedreigd, haar pose aanval is zeer vergelijkbaar met de cobra. Het heeft een nek flap die op grote schaal verspreidt als het bloot haar zwarte mond (dood mond). U hoort dan een sinistere gesis. Dit is de manier om zijn vijanden af te schrikken of anders, zal het herhaaldelijk slaan ze met zijn dodelijke gif.
  • Lang, dun en snel. Je moet altijd onthouden en rekening mee houden dat de zwarte mamba is erg lang (de 2de langste gifslang ter wereld), heeft een smal lichaam en beweegt zeer snel. Kijk uit voor deze belangrijke aanwijzingen!

Je moet begrijpen dat deze slang vicieuze is

Je moet begrijpen dat deze slang vicieuze is. Het gif is zo sterk en giftig. Het sterftecijfer is bijna honderd procent. Als gebeten, het slachtoffer moet worden behandeld met anti-gif zo snel mogelijk tegen het gif verspreiding in het lichaam. Zo niet, dan zal het gif volledig worden verspreid binnen 20 minuten, langzaam en pijnlijk het doden van het slachtoffer. De dood komt binnen 30 tot 60 minuten na gebeten. Dit is echt een heel gevaarlijke slang dus zorg ervoor dat over hoe het eruit ziet, vooral als je leven in Afrika. Veel succes en wees voorzichtig!