E2y

Hoe om bedreigde regenwoud diersoorten begrijpen

De regenwouden worden beschouwd als een toevluchtsoord voor het grootste deel van de dier-en plantensoorten in de wereld. Echter, de leefomgeving van de regenwouden slechts een deel van de geschiedenis vandaag. Het is omdat de soorten die onderdak vond bij hen zijn een voor een worden bedreigd. Sommige dieren en planten worden gelabeld als bedreigd omdat mensen zien een potentieel risico voor hen te zijn uitgestorven. Er kunnen twee redenen voor: het kan zijn dat het aantal soorten wordt te weinig of de milieuconditie is aan het veranderen.

Het regenwoud ecosysteem

In benadering, kan meer dan 50 procent van al het leven op Aarde te vinden in de regenwouden. Er zijn bijna 50 miljoen levende soorten die er onderdak vindt. Echter, de uitdaging van de klimaatverandering van het milieu en de menselijke kolonisatie van het land, een groot deel van de soorten worden steeds bedreigd. Sommige vermeld door de International Union for the Conservation of Nature and Natural Resources staatsfeiten dat 40 procent van de totale organismen in de regenwouden zijn met uitsterven bedreigd.

Bedreigde regenwoud dieren

Hoe om bedreigde regenwoud diersoorten begrijpen. Het regenwoud ecosysteem.
Hoe om bedreigde regenwoud diersoorten begrijpen. Het regenwoud ecosysteem.

Er zijn een heleboel regenwoud dieren die nu worden gelabeld als bedreigd. Enkele wilde dieren die een op de lijst zijn:

  • Gouden leeuw tamarinde aap. Dit wilde aap is meestal te vinden in het laagland kuststreek van Rio de Janeiro in Brazilië. Mensen meestal jagen ze voor zijn vacht, een reden waarom hun populatie was afgenomen.
  • Chimpanseepopulatie De chimpansees 'is wijdverspreid over de hele wereld;. Echter, is hun aantal afneemt als gevolg van menselijke exploitatie van habitatverlies.
  • Gorilla. Deze aap is geclassificeerd als kritisch bedreigde diersoorten reeds. Bijna 80 procent van de bevolking is uitgestorven in de afgelopen drie generaties. De belangrijkste redenen voor hun uitsterven zijn menselijke jacht, habitat kwaliteit veranderen, en dierziekten.
  • Orangutan. De redenen voor de daling van de bevolking zijn habitat vernietiging en de jacht. Hun bevolking is gedaald tot ongeveer 80 procent in de afgelopen 75 jaar.
  • Bengaalse tijger. Het verlies van leefgebied en stroperij zijn twee van de redenen waarom de Bengaalse tijgers in populatie was afgenomen.

Andere dieren die in de lijst zijn de jaguars, toekans, harpij arenden, zeekoeien, beren, en nog veel meer.

Bedreigde planten in het regenwoud

De omgeving van het regenwoud herbergt 80 procent van de groene bloeiende planten. Ongeveer 2,5 hectare van de tropische regenwouden bevatten meer dan 750 soorten bomen en 1500 soorten hogere planten. Het verlies van elke hectare aan de landbouw, houtkap en andere vormen van ontwikkeling, honderden plantensoorten kan altijd verdwijnen. Sommige plantensoorten ingedeeld dat zijn een van de lijst voor uitsterven zijn:

  • Orchideeën. In de meer dan 25.000 soorten orchideeën, velen van hen draagt het teken van reeds bedreigde en uitgestorven. Vernietiging van habitats en mensensmokkel zijn twee van de redenen achter hun uitsterven.
  • Rafflesia bloem. De grootste bloem, wordt rafflesia beschouwd als een van de zeldzaamste en meest bedreigde planten van de wereld.
Hoewel de jacht en commercialisering al maatregelen worden gegeven. Bedreigde regenwoud dieren.
Hoewel de jacht en commercialisering al maatregelen worden gegeven. Bedreigde regenwoud dieren.

Aangezien de meeste van de redenen voor het uitsterven van dieren zijn gerelateerd aan acties van de mens, de meeste van de milieuactivisten oproep is voor de mens om ze voldoende zorg. De overheid verbiedt reeds jacht op de dieren en de commercialisering van de regenwouden beter te redden van het leven van de soort.

Hoewel de jacht en commercialisering al maatregelen worden gegeven

Hoewel de jacht en commercialisering al maatregelen worden gegeven, de uitdaging blijft in de klimaatverandering. Toch worden mensen die alle nodige maatregelen om de gevolgen van het verschijnsel tegen te gaan. Op het einde, het redden van de levens van bedreigde soorten ligt in de handen van de mens.