E2y

Hoe maak je een zadel te reinigen

Een schone zadel zorgt ervoor dat uw bescherming elke keer je rijdt je paard

Een schone zadel zorgt ervoor dat uw bescherming elke keer je rijdt je paard. Wanneer zadels zijn niet goed onderhouden, ze verslechteren gemakkelijk en dit kan gevaarlijk zijn voor u. Het moet een normale routine om je zadel geeft een snelle afvegen na elk gebruik om zweet of andere vuil dat kon voldoen aan het tijdens uw ritten te verwijderen. Uit een grondige reiniging absoluut noodzakelijk een paar keer per jaar, afhankelijk van de frequentie van het gebruik. Volg de onderstaande instructies om effectief reinigen van uw zadel:

Hoe maak je een zadel te reinigen. Begin met het strippen van delen van het zadel.
Hoe maak je een zadel te reinigen. Begin met het strippen van delen van het zadel.
  • Begin met het strippen van delen van het zadel. Verwijder de gespen. Wanneer de onderdelen worden gedemonteerd, is het veel gemakkelijker om elk stuk aandacht en goede reiniging geven. Een vochtige handdoek kan worden gebruikt om vuil en stofdeeltjes uit de stalen onderdelen.
  • Zadel zepen zijn gemakkelijk verkrijgbaar en zijn speciaal gemaakt voor uw leer. Ze zijn gemaakt met glycerine en kan je zadel efficiënt schoon zonder schade aan uw leer. Met behulp van een vochtige doek of spons, plaats zeep en schuim op de leer van je zadel. Wrijven zeep in de leer met cirkelvormige bewegingen te vermijden gebieden die ruw zijn of kunnen hebben wat suede materialen. Deze worden meestal op de knie rollen of de stoelen. Vermijd het gebruik van reinigingsmiddelen die hun vermogen om absoluut alles schoon te adverteren. Ze kunnen bevatten bepaalde ingrediënten kan schade aan uw lederen veroorzaken.
  • Zodra je zadel helemaal ingezeept, gebruik dan een ander stuk van vochtige doek om het te vegen, het verwijderen van alle zeepresten uit het zadel. U kunt ook gebruik maken van een wattenstaafje voor die kleine gebieden die moeilijk te bereiken zijn. Zorg ervoor dat alle resten van je zadel zeep uit de kleine spleten of barsten op het zadel te verwijderen. Verwaarlozen om dit te doen kan verlaten zeep opgesloten en uiteindelijk slijten de leer die gemakkelijk zal verslechteren in een korte periode van tijd.
  • Zorg ervoor dat uw zadel wordt afgeveegd volledig droog met een handdoek voordat u conditionering start uw leer. Bijenwas is een effectieve zadel conditioner. Plaats een beetje op een stuk doek en veeg op je droge leer. Verdeel het gelijkmatig, maar overdrijf het niet door er te veel. Gebruik het met mate, maar even op je leer.
  • Zodra je zadel is volledig geconditioneerd, kunt u beginnen met het samenstellen van alle onderdelen. Alvorens dit te doen, ervoor zorgen dat elk deel is schoongeveegd. Metalen hulpstukken kan een beetje metal cleaner te gebruiken om het een goede glans te geven. Vervang uw stijgbeugels ook.
  • De omtrek riem van uw zadel is het meest waarschijnlijke gebied waar zweet zou worden geconcentreerd op. Geven het een goede wassen alvorens terug te keren naar uw zadel.

Zorg ervoor dat u altijd schoon en de conditie van de leer van je zadel

Zorg ervoor dat u altijd schoon en de conditie van de leer van je zadel, niet alleen na het gebruik ervan, maar voordat je ze opslaan als goed. Op die manier, ze zijn altijd in perfecte staat wanneer u het nodig om te gaan rijden. Niet alleen zal het er goed uitzien, het zal ook u van dienst zijn voor een lange tijd.