E2y

Hoe maak je een westernzadel cinch

Een western zadel (ook gebruikt in het westen van films) is ontworpen voor comfort wanneer een ruiter te gaan op een paard voor lange uren. Het wordt vooral gebruikt voor western riding, overgenomen van de zadels van vaqueros, die vroege paard en vee trainers en managers uit Mexico. Het westernzadel is een werkende zadel, het verschaffen van veiligheid voor de ruiter en meer controle over het paard, vooral wanneer de ruiter heeft een lasso in de hand tijdens het hanteren van vee. Het komt in verschillende varianten gemaakt voor specifieke toepassingen.

Een makkie, een term die voorkomen in West VS wordt ook wel een singel, die wordt gebruikt in het Engels en Australische zadels. Het wordt gebruikt om het zadel op zijn plaats houden. Het is een breed stuk van vastsnoermateriaal, meestal gemaakt van runderhuid dat gaat rond de buik van een paard. Het is gebonden en bevestigd aan de andere kant van het zadel door een brede leren band genoemd latigo.

Hoe maak je een westernzadel cinch. Plaats het zadel op het paard.
Hoe maak je een westernzadel cinch. Plaats het zadel op het paard.

Het houden van het zadel en je op het paard hangt af van hoe je cinch uw westernzadel. Hieronder staan tips over hoe dat te doen.

  1. Plaats het zadel op het paard. De cinch moet worden opknoping omlaag aan de rechterkant van het paard. De juiste kant om een paard te bestijgen is aan de linkerkant en dit is ook de plaats waar de cinching en koppelverkoop moet worden gedaan.
  2. Voor eenvoudiger cinching, drapeer de linker stijgbeugel over de zadelhoorn zodat u bewegen zonder dat het in de weg.
  3. Het einde van de makkie om een brede leren riem of latigo wordt bevestigd. Dit fungeert als een band die kan worden aangescherpt, hetzij met een gesp tong geduwd door een gat op de latigo bevestigd aan een D-ring of beveiligd met een latigo knoop. Deze knoop die is als een half-hitch knoop is hoe de cowboys van oude gebruikt om hun zadels cinch. Er zijn twee cinches, een aan de voorkant en een aan de achterkant.
  4. Trek de cinch van de rechterkant van het paard, rond zijn buik naar u toe. Je moet rechtop staan aan de linkerkant van het paard. Zorg ervoor dat de cinch niet gedraaid. Trek het uiteinde van de latigo door de ring aan het uiteinde van de cinch. Het einde moet komen naar u toe. Trek de cinch dicht bij de buik van het paard, trek eventueel overtollig maar nog niet vastdraaien.
  5. Trek de latigo omhoog en plaats deze op de bovenste ring, meestal een D-ring bevestigd van de kant van het zadel. Duw de latigo door de ring in de richting van het paard kant en breng het naar beneden en weer door naar de ring op de cinch. De latigo einde weer moet komen naar u toe. Je kan hebben om dit te doen een paar keer als de latigo is vrij lang.
  6. Nieuwere versies van de latigo hebben verschillende gaten, net als een riem, zodat u het kunt gesp om een gewenste spanning. U kunt echter nog steeds zet de cinch stevig door knopen de latigo de ouderwetse manier. Met voldoende lengte links op de latigo nadat u een paar pasjes hebben gemaakt door de ringen, steekt u het uiteinde van de latigo nog een keer door de bovenste ring, naar de zijde van het paard. Trek aan het einde naar links en uit te brengen dan het over te wikkelen rond de band en door de bovenste ring weer van achter voordat rijgen het uiteinde door de lus die je hebben gevormd en trek deze strak. Het is net als het knopen van een stropdas.
  7. Stel de dichtheid van de voorste makkie om een goede pasvorm en controleer of het westernzadel loslopen toen verplaatst van links naar rechts. Bevestig de achterkant cinch als u tevreden bent met de dichtheid van de voorste cinch. Wellicht moet u de cinch aanpassen wanneer u al rond te gaan voor bepaalde tijd.

Controleer de dichtheid van de cinch

Controleer de dichtheid van de cinch. Het moet strak genoeg om het westernzadel wegglijdt naar de kant, maar niet te strak dat het zal binden en het paard beperken op geen enkele manier. Een zeer strakke cinch wordt voorkomen dat het paard niet goed ademen.