E2y

Hoe maak je een wallaby te identificeren

Een inwoner van Australië

Een inwoner van Australië, Wallabies zijn een familielid van de meer populaire kangoeroe. De term "wallaby" werd bedacht door de Eora Aboriginals, die waren de vroegere bewoners van Sydney, Australië. Deze dieren worden steeds meer en meer aan populariteit als huisdier. Echter, in sommige landen worden deze dieren beschouwd als ongedierte en worden opgejaagd. Het is heel gemakkelijk om ter plaatse een Wallaby vanwege de gelijkenis met de kangoeroe en zijn minder dan formidabel. Als u niet zeker bent dat u een te spotten door simpelweg te kijken naar het, hier zijn enkele tips en een beschrijving van het dier om het gemakkelijker maken voor u om zijn soort te bevestigen.

Hoe maak je een wallaby te identificeren. Fysieke verschijning.
Hoe maak je een wallaby te identificeren. Fysieke verschijning.
  • Ligging. Zoals gezegd, Wallabies zijn zeer populair in Australië en zijn verdeeld in de reële getallen. Dus als er een kans is dat je zou willen om een te zien, is dit de plek om te gaan. Onlangs hebben plaatsen in Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en het eiland Man getoond overvloed in deze harige wezentjes. Dit zijn de enige plaatsen waar je misschien wel in staat om een in het wild te spotten. Anders dan dat, gevangenschap of dierentuinen zijn uw volgende beste optie. Bovendien zijn deze dieren zijn vrij nachtelijke dus het vangen van een glimp van hen op tijdens de dag kan zeer uitdagend zijn.
  • Fysieke verschijning. Net als hun neef, de kangoeroe, Wallabies zijn gelijkaardig in verschijning. Het enige grote verschil is de grootte. Deze dieren kunnen alleen groeien een equivalent van een middelgrote hond. Daarnaast is de rest hetzelfde. Wallabies hebben een rechte houding, hebben lange staarten die worden gebruikt voor het evenwicht, grote achterpoten die zijn gespierd en kleine wapens. Wallabies kleine of "Joeys", zijn vergelijkbaar met de grootte van een konijn. In het algemeen zijn deze dieren zijn ofwel bruinig of geheel wit van kleur. Natuurlijk, verschillende subcategorieën van het ras te hebben kleuren die anders zijn dan anders, zoals geel-footed rock wallaby die een gele staart heeft. Gewezen op een verschil tussen een jonge kangoeroe en een volwassene Wallaby, de laatste heeft een meer afgeronde gezicht dan de eerste. Een kangoeroe heeft een langgerekt gezicht, en met langere voorpoten dan Wallaby.
  • Habitat. U bent waarschijnlijk op Wallabies zien in hun keuze van woonplaats. Dit zijn bomen en rotsblokken, waar deze dieren hebben een talent om te klimmen. Andere rassen van Wallabies hebben verschillende keuzes in mogelijkheden voor huisvesting, maar de eerder genoemde zijn de meest populaire keuzes voor habitat.

Tot slot

Tot slot, het spotten van een Wallaby is niet zo moeilijk. Door zijn unieke grootte en vergelijkbaar uiterlijk een kangoeroe, is het zeer gemakkelijk te vangen met het oog. Als een tip, je hoeft alleen maar op de juiste plaats op het juiste moment als je wilt een in het wild te observeren. Je moet ook voorzichtig zijn en niet alleen rukken een Wallaby uit het wild. Als uitgelokt, zou het dier weglopen of erger nog, kwaad doen. Echter, als je niet veel van een buitenmens, zou je beste optie om naar een dierentuin die een Wallaby vertoont. Veel succes!