E2y

Hoe maak je een verantwoorde fokker kiezen

Tips om ervoor te zorgen dat u en uw nieuwe hond zijn een match made in heaven

Beslissen om een nieuwe hond of pup kan spannend, vooral als het je eerste hond. U zich een zachte, snoezige puppy volgt u overal rond, waardoor u puppykussen rijk aan 'puppy adem' en een lang, gezond leven met u en uw gezin. Helaas, het is niet zo simpel of dat realistisch als je koopt van een direputable fokker. Vaak mensen worden misleid door fokkers wier praktijken zijn minder dan ethische en die suiker vacht er advertenties met hond 'hype' aan het nietsvermoedende publiek te vestigen op hen. Het resultaat is dat mensen een hond beladen met gezondheidsproblemen, temperament problemen en gedragsproblemen te kopen. In de hondenwereld, net als al het andere, je krijgt wat je betaalt voor.

Dus hoe werkt een winkel voor een hond op een slimme manier? Zorgvuldig te evalueren uw redenen om te willen een puppy. In veel gevallen kan een volwassen hond een betere keuze zijn, vooral voor de eerste keer eigenaars of eigenaars die zeer kleine kinderen hebben. Pups hebben zeer scherpe tanden die kunnen kwetsen of schrikken kinderen. Kinderen weten ook niet hoe ze goed te spelen met een puppy, en kan hem pijn doen. Voor een ouder kind, een pup is een hoop werk. Reken niet op uw kind nemen van de pup uit, voeden haar, grooming haar en trainen van haar zodra de nieuwigheid van het hebben van een pup verslijt. Plan op een deel van het als goed, en je nieuwe hond zal een genot, niet een belemmering te zijn.

Dat alles gezegd zijnde, als je nog wilt een pup, hier zijn enkele tips om u te helpen slimme winkelen.

 1. Wat maakt een verantwoorde fokker? Met een aantal belangrijke gegevens, kunt u het verschil tussen de serieuze, de onverantwoordelijke en de uitbuitende fokkers vertellen.

  • Puppy molens. 'Puppy molen' en 'dog groothandel' zijn vage termen in die sommige dieren actiegroepen willen termijn iedereen die rassen honden als pup molen. Dit is echter niet noodzakelijk het geval. Een echte puppy molen is een plek waar honden worden gefokt zonder oog voor de gezondheid, genetische kwesties, temperament, ras of representatie (dwz 'raszuivere' dat niet het ras niet kijken ze geacht worden te zijn). Het doel van de puppy molen is de massaproductie van pups voor een winst, niets meer. Vaak zijn de pups en fokdieren zijn ondervoed, algemeen slecht verzorgd en in kooien gestapeld bovenop elkaar gehouden. Vrouwelijke honden zijn meestal gefokt elk seizoen en dan weggegooid als ze niet meer gebruikt kunnen worden. Meestal speelgoed en andere kleine rassen worden gefokt op deze manier, want ze nemen de laatste hoeveelheid ruimte in de molenaar kennel. Veel van de honden zijn geregistreerd bij een kennel club van een soort, wetende dat het publiek ziet dit als een teken van een goede hond.
   Hoe maak je een verantwoorde fokker kiezen. Wat maakt een verantwoorde fokker?
   Hoe maak je een verantwoorde fokker kiezen. Wat maakt een verantwoorde fokker?

   Zodra de pups zijn klaar om gespeend te zijn, worden ze gekocht bij dierenwinkels (die honden om het publiek van de impuls kopen drang verkopen), of verkocht aan makelaars die op hun beurt verkopen de pups bij hond veilingen. Hond veilingen verkopen aan andere groothandelaren, die op zijn beurt zal fokken die puppy's om winst te maken door ze te verkopen op dezelfde manier van dierenwinkel / veiling / andere groothandel. Het is een vicieuze cirkel in de honden wereld waarin de honden en u uiteindelijk de prijs betalen.

   Te waarschuwen - sommige kranten advertenties zijn in feite hond groothandelaren. Ze verleiden je om ze te bellen, en beweren dat het eigenlijk hond van een familielid of vriend die daadwerkelijk heeft de pups dan. Dit is een van de minst betrouwbare bronnen om een nieuwe hond te krijgen uit.

  • Backyard Fokker. Een achtertuin fokker is een term die gebruikt wordt losjes ook. Vaker wel dan niet, een achtertuin fokker is meestal iemand met weinig of geen kennis van het ras, heeft puppy's als gevolg van een 'toevallige' paring, kweekte de hond een keer 'voor de kinderen', of gelooft in de mythe dat een hond zou moeten eenmaal worden gekweekt voordat hij / zij is gesteriliseerd of gecastreerd. Dit is niet altijd waar van achtertuin fokkers, maar is een generalisatie.

   Een toevallige kruising niet zou hebben voorgedaan indien de honden waren gesteriliseerd / gecastreerd zijn. Een feit van het leven is dat soms honden en pups sterven tijdens de bevalling, en die dat wel doen laten wij mensen groeien erg gehecht aan. Kinderen kunnen behoorlijk boos over niet alleen het verliezen van het huisdier in het proces, maar ook wanneer ze vertrekken naar hun nieuwe huizen.

   Honden niet bestemd voor de fokkerij moeten zodra ze oud genoeg zijn om dat te doen worden gewijzigd. Fokken van honden voor deze (of verhuur van de vrouwelijke hebben een eerste 'hitte' vóór sterilisatie) verhoogt niet alleen de kans op kanker, maar verhoogt ook temperament en gedragsproblemen. Vrouwtjes kunnen gaan door een 'valse zwangerschap', waardoor je het leven zuur voor 61 dagen na een seizoen, zullen mannen meer kans om te zwerven, en beide kunnen erg territoriaal worden. Een achtertuin fokker is ook niet een zeer betrouwbare bron om een hond te kopen.

  • Serieuze hobby kweker. De serieuze hobby fokker is iemand die test alle fokdieren voor genetische en gezondheidsproblemen voor de fokkerij. Ze hebben een norm alleen honden die zijn gezondheid gescreend en gezond fokken. Ze alleen broeden als ze een reden hebben om, hetzij om hun 'lijn' imrove of omdat ze genoeg mensen die geïnteresseerd zijn in het kopen van hen.

   Deze fokkers wel of niet hun honden laten zien, maar veel doen om ervoor te zorgen dat wat ze produceren is stabiel, zowel in lichamelijke en geestelijke gezondheid. Als u op zoek bent naar een jachthond, op zoek naar een fokker die in de jacht testen concurreert. Als u wilt dat een behendigheid hond, vind een fokker die in uitvoering of gehoorzaamheidsproeven concurreert.

   Serieuze fokkers doen onderzoek naar de genetica van hun honden bloedlijnen, en weten wat gezondheidsproblemen kunnen zij wel of niet kan worden doorgeven aan de pups. Serieuze fokkers zullen ook u op de hoogte van de problemen in het ras, en wat ze doen om te helpen repareren. De serieuze hobby fokker is de best mogelijke keuze voor het kopen van een hond.

   Tips om ervoor te zorgen dat u en uw nieuwe hond zijn een match made in heaven. Overweeg dierenasielen / redding als een eerste optie.
   Tips om ervoor te zorgen dat u en uw nieuwe hond zijn een match made in heaven. Overweeg dierenasielen / redding als een eerste optie.
 2. Onderzoek uw ras. Als je eenmaal hebt besloten op het ras (s) u geïnteresseerd in bent, verwen jezelf met zo veel mogelijk informatie je hersenen kunnen verwerken. Dit betekent niet dat het gaan naar een dierenwinkel of lopen in iemand op de straat en een paar vragen en vervolgens haasten om er een te krijgen. De sleutel tot goed onderzoek is hier te graven om uit te vinden zo veel 'mis' met uw ras mogelijk te maken. Als u dit vooraf te doen, zult u niet verbaasd als uw hond vertoont deze problemen later in het leven, en als de problemen zijn meer dan je denkt dat je aankan, kunt u elders op zoek naar een ras dat beter voldoet aan uw behoeften en wensen.

  Het is verstandig om dit te doen voordat het krijgen van een hond, niet alleen om jezelf te onderwijzen, zodat je weet wat de fokkers te vragen, maar ook om jezelf een hoop verdriet en teleurstelling later.

  • Besteden uren van uw tijd het verzamelen van informatie van je ras 'parent club', de meeste rassen hebben een 'ouder club' gewijd aan liefhebbers en fokkers van het ras, het verstrekken bergen van informatie voor potentiële puppy kopers en eigenaren van het ras. Clubs in Europa bieden koppelingen op de website van het Europese Club van de Kennel, hieronder vermeld.
  • Onderzoek uit boeken over uw ras, en praat met hond trainers die ervaring hebben met het werken met uw ras. Zoek zoveel als je kunt over temperament, gezondheid en training problemen.
  • Raadpleeg uw gekozen dierenarts over gezondheid of genetische problemen kan hij of zij hebben gezien in uw ras. Als u nog niet gekozen voor nog een dierenarts, nu is het tijd om dit te doen! Vergeet niet dat u zal men in de nabije toekomst nodig hebben, en als uw dierenarts niet bekend is met uw ras, vind iemand die IS, de dierenarts die verantwoordelijk is voor het geven van uw hond zijn medische zorg van nu af aan zal zijn.
  • Ga naar hondenshows, en voldoen aan een aantal honden van uw ras, van alle leeftijden en van beide geslachten.
 3. Praat met eigenaars. Nu dat u gewapend met een schat aan kennis over uw ras, kunt u beginnen met mensen te praten. Nogmaals, hondenshows bieden een plek voor ontmoeting veel honden van uw ras in een gebied, maar niet altijd het beste voor het stellen van vragen, zoals de handlers zijn druk met de voorbereidingen om te gaan in de ring. Krijg visitekaartjes en praten na de show. Dog parken , kan huisdier aanbod winkels en trainingen u een kans om eigenaars van uw ras en inzicht te krijgen over je ras te ontmoeten. Stel vragen over hoe ze moeten leven. Hebben ze werpen? Hoeveel beweging heb je hem gegeven? Hoeveel heeft ze eten? Waar heb je haar te krijgen? Heeft u gezondheidsproblemen met hem? Je krijgt het beeld. De meeste mensen zijn meer dan bereid om te praten over hun hond. Wees niet verlegen.
 4. Overweeg dierenasielen / redding als een eerste optie. De kans op het krijgen van een jonge pup is slank, maar de gemiddelde leeftijd van de honden in de opvang is ongeveer 2 tot 5 jaar, veel jong genoeg om een goed leven in uw familie wonen.

  De voordelen van de aanneming van een hond zijn legio! Aan de kant van de hond, bent u hem redden van de onvermijdelijke realiteit te worden neergezet omdat hij zou overschreden zijn welkom. Je geeft hem een huis rijk aan liefde en geborgenheid, en bovenal, gezelschap. Je bent het verkrijgen van een vriend voor het leven, een hond voorbij de 'puppy-tijd' van de interne opleiding, happen en kauwen, en een hond die u niet hoeft af te vragen hoe groot hij gaat krijgen, want hij zal zijn al bijna volgroeid.

  Vele schuilplaatsen en redding organisaties omvatten ook (met de goedkeuring fee) bijgewerkt vaccinaties, de eerste dog tags en een hond al gesteriliseerd of gecastreerd (of een gereduceerd tarief voor u om hem / haar gesteriliseerd of gecastreerd te krijgen). Het personeel of pleeggezin zal er ook voor zorgen, in de meeste gevallen, dat de hond past bij uw behoeften en wensen. Ze willen een permanent huis zorgen voor de hond die zij hebben verzorgd.

 5. Zoeken naar fokkers. Als u alle succes bij het vinden van een schuilplaats hond of redding organisatie die uw ideale hond voor u heeft niet hebt gehad, dan is het tijd om te zoeken naar fokkers.
  • De best mogelijke bron is van je ras ouders club of plaatselijke club (Beagle Club van Europa zou een ouder club te zijn, bijvoorbeeld, terwijl Cuyahoga Vallei Golden Retriever Club lokaal zou zijn). De clubs hebben meestal een fokker referral programma om u te starten in de juiste richting.
  • Zoals eerder vermeld, kan de hond toont een goede bron als goed, omdat ze hoogstwaarschijnlijk lokaal om uw gebied, en hebben veel kennis over het ras en waar een fokker te vinden.
  • Veel mensen gebruiken tegenwoordig het internet als een bron, evenals krantenadvertenties. Hoewel dit niet wordt aanbevolen, hebben veel mensen zeer goede fokkers vinden op deze manier, op voorwaarde dat ze weten wat te zoeken.
 6. Stel vragen. Dit zou duidelijk moeten zijn, maar veel mensen vragen de verkeerde soorten vragen bij het praten met kwekers.

  In aanvulling op wat ooit fundamentele vragen die je hebt, ga terug naar wat je hebt geleerd in je onderzoek en eventuele vragen die je hebt. Wees specifiek! De meeste rassen hebben gezondheidsproblemen met de ogen, heupen, ellebogen en hart. Een verantwoordelijke fokker zal elke fokdieren zijn getest voor deze kenmerken, en zal niet fokken honden die niet zijn getest of zijn getroffen met genoemde gezondheidsprobleem

  • Gezamenlijk testen moeten worden getest en hebben een rating van OFA (Orthopedic Foundation for Animals) of PennHIP (voor heupen en ellebogen).
  • Hart screening moet worden uitgevoerd door een Board Certified cardioloog. Een cijfer certificaat van OFA zal worden gegeven.
  • Ogen moeten worden getest door een Board Certified Oogarts, en kan of kan een CERF (ogen) certificaat niet hebben.

  Vraag om bewijs van testen te zien, en zorg ervoor dat de afdichtingen van de bovengenoemde organisaties of soortgelijk zijn legitiem. Als u twijfelt, kunt u vaak controleer online met registratienummers van de ouders voor de geldigheid.

  Als u meer dan ze doen weten, best blijven kijken. Honden die zijn geregistreerd niet zeggen dat ze een goed exemplaar of dat de kweker is een 'goede' fokker. Weet slachtoffer van het kopen van een hond gewoon niet vallen omdat iemand dacht dat het een leuke naam of vallen voor advertenties die opscheppen over het feit dat AKC / CKC / UKC wat geregistreerd. Dit is niet meer dan een identificatie voor de fokkerij om zwerfvuil informatie en de concurrentie awards bijhouden. Zoek uit wat voor soort contract of de garantie er is. Veel fokkers hebben clausules om geld terug te betalen of honden die eindigen met gezondheidsproblemen, afhankelijk van de ernst van het probleem te vervangen.

  Kwekers zullen vaak niet laten hun pups gaan tot minstens 7 weken, en als u de aankoop van een stuk speelgoed ras, het moet niet minder dan 12 weken zijn. Dit is voor de veiligheid van de honden 'en ervoor zorgen dat ze goed te ontwikkelen. Serieuze fokkers zal alleen fokken om het ras te verbeteren en helpen de gezondheid en temperament problemen te verminderen, niet meer maken.

 7. Maak kennis met de fokkers en honden. Tenslotte gaan voldoen aan de fokkers van aangezicht tot aangezicht, indien mogelijk. Als het niet mogelijk is om in persoon te ontmoeten, ontmoet mensen die honden van hen hebben gekocht in het verleden, of kent ze ook. Vraag naar referenties en bel ze!
 8. Wees geduldig. Niet alle fokkers hebben pups bij de hand te wachten op kopers om mee te gaan, en veel fokkers hebben een wachtlijst voor hun pups. Dit is om ervoor te zorgen dat ze genoeg kopers FIRST. Dit is gunstig voor hen, in dat de pups zal hebben huizen, en ook om te voorkomen dat meer ongewenste puppies terechtkomen in reddingsschuilplaatsen /. En dit helpt je ook, want je bent meer kans om een pup van uw keuze, en een van een jonge geschikte leeftijd krijgen. Als je vind een fokker die toevallig een nestje gepland, niet haasten om een net te kopen omdat ze de enige met puppies. Zorg ervoor dat het de fokker u wilt kopen van de eerste, en dan zeker van dat ze een pup die bij u past.

Dit artikel is uitsluitend bedoeld als handleiding voor het kiezen van een fokker. Er zijn veel sites die aanvullende informatie en fokker verwijzingen te bieden. Gelieve onderzoek uw ras grondig en vragen veel vragen alvorens te kopen. Hopelijk heeft dit enig licht werpen op waar te beginnen, en waar niet te kopen. Vergeet niet om verstandig winkel, en jij en je nieuwe pup zal een lang en gezond leven samen hebben.

Heather heeft twee nesten van Golden Retrievers gefokt en is het showen van honden voor meer dan 10 jaar. Ze heeft honden titel of wees in gehoorzaamheid, bouw, Agility en Rally. Ze heeft ook 6 honden getraind met de AKC Canine Good Citizen certificaat. Ze is nu een hond trainer in Ohio. U kunt meer over Heather vinden op Positief gedrag oplossingen.