E2y

Hoe maak je een spugen haai spotten

Het spugen haai is een grote vis die behoort tot de verpleegster haai familie. Ze zijn over het algemeen onschadelijk voor de meeste mensen, en zal alleen aanvallen wanneer uitgelokt. Als je van vis houdt waarneming, moet de spugende haai een van de vis die je zoekt. Hier is hoe je kunt ter plaatse een spugen haai.

Hoe maak je een spugen haai spotten. Kleur en lichaamsbouw.
Hoe maak je een spugen haai spotten. Kleur en lichaamsbouw.
  • Ligging. Allereerst moet u weten waar deze soorten haaien worden gevonden. De spugen haaien zijn meestal te vinden van de Malediven naar Zuid-Afrika, en langs de westelijke Indische Oceaan. Er zijn ook enkele spitting haaien in de westerse Pacific, alsmede de regio vanaf Tahiti helemaal naar Australië. Houd in gedachten dat deze vissen grotendeels 's nachts, dus je moet een gids die u begeleidt in de nacht te krijgen, als je echt wilt om de spugende vissen in beweging te zien. Anders zal je meestal gewoon ter plaatse deze vissen in rust tijdens de dag. Ze zijn meestal te vinden in de intertidale wateren, variërend van surf-niveau helemaal naar meer dan 200 meter lager. Ze kunnen meestal worden gevonden in spleten en openingen onder water.
  • Kleur en lichaamsbouw. Als twee druppels water haai kan groeien tot een bestandsgrootte van maximaal elf meter. Meestal zal echter deze haaien slechts ongeveer zeven voet. Toch kunnen zij zeer beangstigend omdat ze meestal groter dan mensen. Er zijn variaties op de kleur van de spugen haai, afhankelijk van waar je ze vinden. De gebruikelijke kleuren voor dit soort haaien, echter, zijn donker bruin, bruin en grijs-bruin. De haai heeft ook twee rugvinnen. De eerste rugvin is veel groter dan de tweede vin,
  • Barbells. Het spugen haai is een van de haaiensoorten die barbells hebben rond hun mond. Deze haaien zijn meestal bodemvissen, dat is de reden waarom de halters zijn zeer nuttig. Zij maken gebruik van de halters op dezelfde manier andere dieren te gebruiken snorharen, waardoor de vis om beweging te detecteren van verder weg, zodat ze gemakkelijker kunnen concentreren op hun prooi.
  • Tanden. Als je de kans krijgt om te kijken naar een spugen haai van dichtbij, zal je ook merken dat het zeer kleine, maar scherpe tanden heeft. De tanden zijn echter cusped, en worden gebruikt om ingedrukt bidden. Ze gewoonlijk klem op de huid, omdat de cusped tanden zijn ontworpen te houden op het oppervlak van de prooi dat zij bijten.
  • Gemeenschappen. Als u het spugen haai tijdens de dag, zult u merken dat ze meestal worden gevonden in groepen van ongeveer drie tot zeven. Als ze rusten, zijn ze meestal doen in onderwater grotten, spleten, of in de buurt grote koraalformaties. Soms zullen deze vissen daadwerkelijk stapel op elkaar.
  • Dieet. Ten slotte kunt u ook identificeren als twee druppels water haai door zijn dieet. Deze vissen meestal zuigen hun voedsel, en zijn over het algemeen bodemvissen die voeden rif vissen, kleine kreeften, krabben, koralen en zelfs inktvis.

Deze soorten haaien zijn over het algemeen gelijkaardig in verschijning aan de verpleegster haai. Het belangrijkste verschil is echter dat de verpleegstershaai borstvinnen die meer puntig is.