E2y

Hoe maak je een pony zadel past

Als pony's zijn kleiner dan gewone paarden

Als pony's zijn kleiner dan gewone paarden, die ze nodig hebben zadels die goed zal passen op hun rug. Pony's zijn onregelmatig gevormd backs die breed en laag zijn, dus op maat gemaakte zadels zijn noodzakelijk om passende montage zorgen. Wat je wilt vermijden is het zadel te trillen en ontwrichten terwijl iemand rijdt, zodat je extra zorg moet nemen bij het aanpakken van deze kwestie. Pony's zijn meestal bedoeld voor kinderen dus je kunt je voorstellen het risico dat langs komt als je een zadel dat niet geschikt is voor een bepaalde pony gebruiken. Bovendien kan zadels die slecht uitgerust letsel aan de achterkant van de pony.

Om een pony zadel passen, lees dan deze tips:

Hoe maak je een pony zadel past. Plaats uw pony op een vlakke ondergrond.
Hoe maak je een pony zadel past. Plaats uw pony op een vlakke ondergrond.
  • Plaats uw pony op een vlakke ondergrond. Zet hem met zijn touw vastgebonden aan een paal of een veilige constructie. Probeer het te kalmeren door streelde haar rug en buik. Het is belangrijk dat de pony nog steeds en kalmeren voordat je een zadel passen.
  • Stel het zadel op de blote rug van de pony. Gebruik niet nog dekjes als je wilt om te bepalen of het zadel mounts goed op zijn rug zonder enige steun eronder. Schuif naar beneden het zadel totdat het stevig op zijn plaats op de rug van de pony's.
  • Beoordeel de pasvorm van het zadel door te kijken naar haar uitlijning. Het centrum moet op dezelfde lijn met de ruggengraat van de pony. Proberen om het zadel te verplaatsen door duwen en trekken deze zijwaarts. Als het blijft op zijn plaats, dan past het goed genoeg.
  • Plaats drie vingers onder het zadel. Als je vingers passen, en u een licht aan het andere uiteinde van het zadel te zien, betekent dit dat het zadel is in uitstekende staat.
  • Druk je handpalmen op de oppervlakte van het zadel om te controleren of er gelijke druk op de rug van de pony. Indien, door op je handpalmen, merk je dat een deel van het zadel zakt dieper dan de andere delen, dan is de druk is niet gelijk verdeeld. Als dit het geval is, het zadel is geen ideale pasvorm.
  • Rijden de pony. Als de pony wordt gespannen of beweegt in ongemak, het betekent alleen het zadel is het kwetsen van zijn rug, dus het veranderen door een andere.
  • Verwijder het zadel en monteer het weer, dit keer met een zadeldek op de rug van de pony. Op het zadel zijn druk op de pony testen. Als het zadeldek wordt ook gecomprimeerd, verandert het met een meer duurzame en stabiele punt.
  • Gebruik een handdoek of flanellen doek in plaats van een dikke zadeldek als u dat verkiest. Sommige dekjes kan zo dik dat de zadelhoogte toeneemt tot een oncomfortabel niveau, dat is niet goed voor kinderen ruiters. Ook door het gebruik van doek in plaats van de pads, het zadel is meer beveiligd op zijn plaats, omdat het doek kleeft beter aan de rug van de pony's doen dan dikke voetzolen.
  • Test de pony zadel door te laten een ruiter te gaan voor een korte trip met de pony. Hierdoor kan de pony om te wennen aan het zadel en uiteindelijk meer comfortabel met het armatuur.

Er zijn eigenlijk veel soorten pony zadels

Er zijn eigenlijk veel soorten pony zadels, afhankelijk van de leeftijd van de rijder. Voor de kleinere kinderen, met behulp van pony zadels met rugleuningen en frontale beveiligingen wordt geadviseerd. Veiligheidsgordels zijn ook verbonden aan een aantal zadels om de rijder te beschermen tegen vallen te houden.