E2y

Hoe maak je een paard te leren om te leiden

Het onderwijzen van een paard te leiden kan zowel makkelijk of moeilijk. De moeilijkheidsgraad hangt af van twee belangrijke factoren: de leeftijd van het paard en de grootte van het paard. Natuurlijk, de jongere en kleinere het paard is, hoe makkelijker het zal zijn om te leren om te leiden.

Benodigde apparatuur is niet afhankelijk van de grootte van het paard. Hoe dan ook, makkelijk of moeilijk, zal een trainer nodig een goed passende halster, een touw en een buggy zweep.

Hoe maak je een paard te leren om te leiden. Ten eerste, de vangst en halter van het veulen dam.
Hoe maak je een paard te leren om te leiden. Ten eerste, de vangst en halter van het veulen dam.

Zoals eerder vermeld, het onderwijzen van een paard te leiden is gemakkelijker als het paard is een veulen, niet gespeend of gescheiden van zijn moeder, of moeder. Als dit het geval is, is het makkelijker voor iedereen als er twee mensen die betrokken zijn bij de opleiding, een voor de behandeling van de merrie en de andere om het veulen te behandelen.

 1. Ten eerste, de vangst en halter van het veulen dam. Na het vangen van de dam, te vangen en halter het veulen. Het is waarschijnlijk dat het kan zowel mensen naar het veulen en halster het de eerste paar keer te vangen, vooral als het niet wordt gebruikt om mensen aan te raken. Natuurlijk, als dit veulen heeft gehad menselijk contact, omdat het werd geboren of kort daarna, deze stap is eenvoudig. Als het veulen heeft niet menselijk contact, kan deze stap als een van de moeilijkste degenen om, te bereiken in ieder geval voor de eerste paar keer. Echter, met een beetje geduld zal deze stap makkelijker.
 2. De persoon die de merrie moet langzaam beginnen leidt de merrie naar voren en het veulen handler moet het mogelijk maken het veulen te volgen achter de merrie. Van het veulen handler moet een greep van het touw met het touw dat los, maar niet bungelen naar beneden ver genoeg om kluwen het veulen of de handler.
 3. Herhaal de stappen 1-3 totdat het veulen leidt achter de dam zonder problemen. Deze drie stappen zijn belangrijk omdat ze laten het veulen om te beginnen om zo goed leiden als gewend te raken aan het halster en touw. Deze drie stappen helpen ook het veulen wennen aan mensen te raken en te knoeien met het. Met zijn dam in de buurt, zal het veulen niet genoeg benadrukken zo veel als het zou doen als ze niet betrokken waren bij deze training.
 4. Stap 4 optreedt nadat het veulen leidt zonder problemen achter de dam. Deze stap introduceert het veulen een kortere touw, die meer druk legt op het hoofd van het veulen door de halster. De trainer verkort het touw om de lengte die ze het meest comfortabel het leiden van een paard met en zorgvuldig plaatst de eigen risico in de linkerhand. Niet Wikkel het uiteinde van het touw rond de linker kant echter, kan dit leiden tot problemen moeten het veulen weg te lopen. Het veulen wordt geleid achter de merrie nog enkele dagen met het touw korter tussen het veulen en de trainer. Nu is ook een goed moment om te beginnen met het veulen te zetten terwijl het leiden van het. Draaien kan eenvoudig worden gedaan door de trainer het nemen van hun rechterhand en terwijl vasthouden aan het touw onder de kin van het veulen, te bewegen de richting die ze willen draaien. Deze stap helpt het veulen krijgen meer gewend aan de trainer en om het gevoel van het touw en de druk van het halster op zijn kop.
 5. Nu het doel is om te leren het veulen op side-by-side leiden met een ander paard. De trainer zal bewegen het veulen op naast het moederdier. De trainer moet op de linker schouder van het veulen, tussen het veulen en de dam, in dezelfde richting als de twee paarden. De twee paarden worden geleid, side-by-side, nog enkele dagen, tot het veulen is comfortabel met deze stap. Deze stap is belangrijk in het onderwijs het veulen dat het kan worden geleid langs een ander paard, niet echt te hoeven achter te taggen mee. Het is mogelijk dit te bereiken stap met een paard dan dam van het veulen. Dit is de laatste stap voordat het leiden van de veulen zelf. Het veulen kan nog steeds protesteren door balking (weigeren te bewegen) of door middel van bouten (proberen te lopen uit). De trainer zal moeten worden voorbereid om te gaan met een van deze situaties en blijven het veulen leiden tot het kloppen, zonder dat een van de ongepaste reacties.
 6. Fine-tunen van de veulen is leidend. In deze stap wordt het veulen wordt geleerd om te blijven in de ruimte, of om ruimte tussen de trainer en zelf te vertrekken. Deze ruimte kan van belang zijn als het veulen wordt spooked en besluit bout aan. Om dit deel van de opleiding te bereiken, druk dan simpelweg op het veulen over de gewenste afstand met uw rechterhand. Ook de lengte van het touw zal aide bij het bepalen van de afstand het veulen blijft van de trainer. Hoe korter het touw, hoe dichter het veulen zal zijn om de trainer.

Als het veulen al is gespeend van zijn moeder, kan leren dat het leidt een beetje moeilijker, maar kan worden gedaan. De stappen in het onderwijzen van een paard te leiden zonder de hulp van de dam zijn verschillend van de stappen die betrokken zijn bij een dam.

Herhaal de stappen 1-3 totdat het veulen leidt achter de dam zonder problemen. Stap 4 optreedt nadat het veulen leidt zonder problemen achter de dam.
Herhaal de stappen 1-3 totdat het veulen leidt achter de dam zonder problemen. Stap 4 optreedt nadat het veulen leidt zonder problemen achter de dam.
 1. Verzamel de apparatuur, die is hetzelfde als bij het onderwijzen van een veulen te leiden met een dam (een halster, touw en een buggy zweep). Het enige verschil is dat er geen noodzaak voor de halster en touw voor de merrie. Het is nog steeds nuttig om een andere persoon net om hebben in het geval dat de trainer heeft wat extra hulp met het paard. De trainer moet ook veel geduld en doorzettingsvermogen, waarschijnlijk meer dan een trainer die een veulen omgaan met een dam.
 2. Vang het paard. Dit kan de moeilijkste stap van, vooral als het paard nooit is halster of had menselijk contact. De trainer kan nodig zijn hulp met deze stap. Ik heb de gemakkelijkste manier om een paard te vangen in deze situatie is tot zoom het op in een hoek en laat het gezicht naar je toe terwijl je staat uit de buurt van het hek. Het paard zal zijn tussen de trainer en de hoek. Nadat het paard is ingesloten in de hoek en wordt geconfronteerd met de trainer en de docent zal lopen naar links van het paard schouder, rustig houden van de halster en het touw.

  Trainers moeten zich altijd bewust zijn van hun locatie in relatie tot het paard. De linker schouder is een goede plek om te zijn, want er is weinig gevaar wordt geschopt of overreden hier. De trainer legt nu het einde van het touw om de hals van het paard en, terwijl het paard met het touw, zet de halter op het hoofd van het paard.

 3. Terwijl je aan de linkerkant van het paard schouder, de trainer grijpt het touw met hun rechterhand, waardoor er voldoende speling met het touw voor de trainer om veilig uit de buurt van het paard blijven, maar strak genoeg voor de trainer om te kunnen het paard onder controle . Vervolgens zal de trainer plaats de resterende lengte van lood in hun linkerhand, dat evenwel niet tot het wikkel rond de hand. Op dit moment, het touw is in handen van de trainer goed en is het tijd om de buggy zweep plaatsen in de linkerkant van de trainer de hand met het handvat omhoog en de staart naar beneden. De trainer moet voorzichtig zijn bij het hanteren van de buggy zweep en probeer niet te schrikken, of bang te maken, het paard met het voor geen enkele reden. Nu de trainer stappen vooruit langzaam, het aanbrengen van een beetje druk op het touw, waardoor de druk op zijn beurt is van toepassing op het halster, signalering voor het paard om te verhuizen. Op dit moment, zal het paard een van drie dingen - leiden gemakkelijk, balk of bout. De trainer moet bereid zijn voor een van deze drie reacties.
 4. De vierde stap is afhankelijk van de reactie van het paard de derde stap.
  • Als het paard gewoon loopt met de trainer alsof het voor altijd leidt, dan is de trainer moet gewoon de eerste drie stappen doorgaan totdat de trainer is zeker het paard leidt zonder problemen.
  • Echter, als het paard besluit om bout, of weg te lopen van de trainer wanneer het proberen om geleid te worden, moet de trainer trek aan het touw, in een poging om de controle over het paard te krijgen. Dit wordt meestal bereikt door te trekken van het paard hoofd om en met het gezicht naar de trainer. Zodra het paard onder controle is en de trainer heeft weer zijn kalmte en de docent zal proberen om het paard weer leiden.
  • Als het paard besluit om schijn, of om helemaal te verplaatsen weigeren, zal de trainer met de voorzijde van de buggy zweep om het te tikken op de achterkant. Dit wordt zorgvuldig gedaan met de buggy zweep in de linkerkant van de trainer bij de hand en wordt gedaan achter de rug van de trainer. Nooit hard getroffen het paard met de buggy zweep, bent u niet disciplineren, gewoon proberen om het coax in beweging. De trainer moet vasthouden aan het touw terwijl je dit doet omdat het paard kan rechtstreeks van balking naar bouten en de trainer klaar moet zijn.
 5. Deze volgende stap is makkelijk te onthouden, maar kan niet gemakkelijk zijn te bereiken. Herhaal gewoon de stappen 1-4 per dag of totdat er geen problemen zijn die leiden van het paard. De hoeveelheid tijd die het kost om een paard te trainen om te leiden is sterk afhankelijk van het paard en op de trainer. Sommige paarden langer duren om te trainen en een aantal trainers kunnen het sneller omdat ze meer ervaring trainen van paarden.