E2y

Hoe maak je een paard ontwormen

Als u merkt dat ons paard is het behoud van zijn winterjas veel langer dan nodig is of dat zijn darmen lijkt opgeblazen, kan hij lijden aan intestinale wormen. Terwijl ontworming kan een eenvoudige procedure, kan het moeilijk zijn vanwege de grootte van het dier en de mogelijkheid van resistentie tegen de procedure.

Hier zijn de stappen voor het ontwormen van een paard:

Hoe maak je een paard ontwormen. Bereid de benodigde materialen.
Hoe maak je een paard ontwormen. Bereid de benodigde materialen.
  • Bereid de benodigde materialen. Je zult een ontworming spuit en een pasta dewormer nodig.
  • Weeg het paard. Bestudeer de instructies in de dewormer verpakking om de hoeveelheid medicatie te gebruiken op het paard op basis van gewicht te bepalen. Plaats de spuit met de juiste hoeveelheid pasta dewormer.
  • Beperken het paard. Hierdoor wordt voorkomen dat hij op de vlucht als je met de spuit te benaderen. U mag een assistent voor deze procedure op orde te krijgen om het efficiënter te maken.
  • Breng de spuit in de hoek van de mond. Zorg eerst dat de mond leeg is van stoffen die kunnen interfereren met de inname. Zoek de mouthpart waar het bit meestal wordt geplaatst leeg vervolgens de inhoud van de spuit binnen. Het paard kan zijn hoofd op dit punt te verhogen zodat zijn zeker aan de kant te gaan staan om het te vermijden. Duw het hoofd naar boven uit onder de kaak om hem te laten slikken van de medicatie. Zorg ervoor dat het paard verbruikt de gehele inhoud van de spuit voor een maximale doeltreffendheid.
  • Overweeg tricking het paard in het nemen van zijn dewormer. Een paard kan de smaak van de dewormer hekel, en kan proberen om het helemaal uit te spugen of weigeren de spuit. Een techniek voor het verkrijgen van het paard te voldoen is aan de spuit schoon en vul deze met appelmoes voordat het voeden van het aan het dier. Zodra het paard groeit gewend aan deze traktatie, kunt u de inhoud met dewormer vervangen. Af en toe schakelen appelmoes en dewormer om het paard te gissen.
  • Overweeg het gebruik van ontworming apparatuur. Gemakkelijk Wormer is een product dat een paard draagt als een hoofdstel. Er is een hol mondstuk waar de dewormer wordt gezet in, en als je eenmaal op de Easy Wormer het paard kan zijn tijd nemen inname van de stof.
  • Overweeg het gebruik van pellet dewormer. Als pasta dewormer blijkt te veel van een gedoe om te gebruiken, je kunt ook gewoon pellet-soort dewormer mengen in het voer. Bovendien kunt u een dagelijkse dewormer in korrelvorm voor continue bescherming tegen parasieten krijgen. Lees de instructies om de juiste hoeveelheid pellets te gebruiken te leren kennen. Zorg ervoor dat het paard eindigt de juiste hoeveelheid pellet dewormer in een maaltijd.
  • Bewaar de dewormer en apparatuur goed. Reinig de spuit, zodat de onaangename smakende pasta niet cake op het oppervlak. Zorg ervoor dat de dewormer wordt geconsumeerd vóór de vervaldatum. Om parasieten te voorkomen dat de ontwikkeling van immuniteit voor een dewormer, afwisselend ontwormers met elke medicatie cyclus.

Een paard moet om de zes tot acht weken worden ontwormd. U kunt ook maatregelen nemen om het risico van herbesmetting te verminderen, zoals het verwijderen van de weide van mest en het verhogen van de hoogte van feeders om parasitaire besmetting te voorkomen.