E2y

Hoe maak je een paard een schot

Het hebben van een paard te geven een schot is geen ongewoon taak voor eigenaren en paarden liefhebbers. Echter, het injecteren van het schot goed is noodzakelijk om het risico van abces, infectie of anafylactische shock te voorkomen, bijvoorbeeld als u een paard, moet u altijd epinefrine klaar voor het geval anafylactische shock sets inch De meeste foto's zijn ofwel intramusculair gegeven - direct in spiermassa - of intraveneus (direct in het bloed). Intramusculaire injecties zijn de meest voorkomende en veiligste te beheren.

Hoe maak je een paard een schot. Typische injectie is het van de hals.
Hoe maak je een paard een schot. Typische injectie is het van de hals.

Typische injectie is het van de hals

Typische injectieplaatsen de kant van de nek, de billen, de borst of het kruis, dat het hoogste punt van de achterhand, aan weerszijden van de wervelkolom. Het is belangrijk dat je een plek uitkiezen waar je bent comfortabel beheer van het schot. Sommige paarden kunnen nerveus en zenuwachtig die maken het werk moeilijker. De makkelijkste site voor iemand die nieuw is in het geven van zijn paard een schot is aan de zijkant van de nek. Ongeacht uw ervaring, altijd dubbel te controleren de dosering en drugs voor het geven van uw paard het schot. Zelfs als die met de beste bedoelingen, de geringste fout kan uw paard te doden in een paar minuten.

Reinig uw gekozen injectieplaats van alle los vuil. Met een gesteriliseerde naald vóór het aanbrengen van de injectiespuit en steek de volledige lengte van de naald onder een hoek loodrecht op een injectieplaats. Als u bloed ziet druppels te vormen rond de naald, trek de naald uit en probeer het opnieuw. U bent klaar om de medicatie wanneer u met succes de naald zonder tekenen bloed injecteren.

Hoe maak je een paard een schot.
Hoe maak je een paard een schot.

Bevestig eerst de spuit voorzichtig iets naar achteren te trekken op de zuiger. Bloed moet niet worden getrokken terug in de spuit. Als het is, ontvangt de naald doorboord een ader. Als er geen bloed wordt gezien, langzaam en gelijkmatig op de zuiger totdat de spuit leeg is van het geneesmiddel. Om de naald te verwijderen, houdt u de spuit aan de basis, waar de naald en spuit te bevestigen. In een snelle, vloeiende beweging, naar achteren trekken en verwijder de naald. Misschien wilt u de injectieplaats wrijven een beetje te helpen met de absorptie van het geneesmiddel.

Nadat de foto is gegeven, houden een oog op het paard voor een paar uur voor het tekenen van een bijwerking. Als het paard toont een ongebruikelijke verschijnselen, zoals overmatig bewegen, lethargie, of zweten, onmiddellijk contact op met een dierenarts. Ook kunnen infecties en abcessen ontwikkelen over een paar uur of kan tot enkele dagen, dus bewust van het gebied tijdens toekomstige interactie met je paard.