E2y

Hoe maak je een mustang paard kiezen

Bij het selecteren van een Mustang paard

Bij het selecteren van een Mustang paard, zijn er vele attributen die u zou moeten overwegen. Deze verschillende kenmerken kunnen onder meer geslacht, leeftijd, bouw, temperament, en kleur. Mustangs beginnen als wilde paarden, dus het is belangrijk dat u een dat u zich comfortabel gebruik te kiezen. Veel mensen verkiezen gespeende, of jonge mustangs, want op die leeftijd zijn ze gemakkelijker te behandelen. Kleinere paarden zijn meestal minder intimiderend en snel te aanvaarden training, al is dat niet altijd het geval. Veel ervaren mensen het gevoel hebben dat de perfecte leeftijd voor adoptie is van drie tot vijf jaar oud.

Hoe maak je een mustang paard kiezen. Bij het selecteren van een mustang paard.
Hoe maak je een mustang paard kiezen. Bij het selecteren van een mustang paard.

Het geslacht is niet zozeer een probleem voor de meeste adoptanten. Mares (vrouwelijke Mustangs) zijn vaak vertederend, maar hebben de neiging om stemmingswisselingen rond hun warmte cyclus. Om deze reden zijn ruinen of hengsten, die soms worden genoemd studs, de voorkeur van sommigen. Voor het grootste deel, ruinen lijken de meest populaire keuze voor de meeste paardeneigenaren te zijn.

Conformatie is ook een belangrijk kenmerk dat u moet letten bij het kiezen van een Mustang. Conformatie wordt gedefinieerd als hoe juist een paard spieren, botten en lichaamsverhoudingen zijn en hoe ze zich tot elkaar verhouden. Bad conformatie kan ernstig beperken de mogelijkheid om een taak uit te voeren. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop de NFL Combine is uitgevoerd voor alle inkomende spelers in de professionele voetbalcompetitie. Ze worden gebracht door middel van medisch onderzoek en physicals om te zien of ze fit genoeg om te presteren op een zeer hoog niveau. Tips voor het succesvol kiezen van een Mustang omvatten op zoek naar stevige benen en voeten. Kijk voor een goede algehele structuur, wat een teken is dat het paard niet kost u veel geld in dierenarts rekeningen. Onderzoek van het paard en proberen voor te stellen hoe het paard eruit zal zien na een paar maanden door middel van goede voeding en verzorging.

Weet wat je wilt doen met het paard die u kiest

Weet wat je wilt doen met het paard u kiest, of het nu dressuur, snijden en reining, het vervoer, barrel racing of uithoudingsvermogen. Dressuurpaarden moeten groot en elegant. Een grote nek en schouders zijn belangrijk, maar ook lange benen voor een elegante pas. Snijden en reining paarden moeten beschikken over uitstekende conformatie. Betrouwbaarheid en kracht zijn nodig voor endurance paarden, en ze moeten ook sterke voeten en benen.

Het belangrijkste ding adopters moeten gebruiken om een Mustang te kiezen is dat gevoel in je maag. Kies een paard dat u een verbinding met en een die spreekt tot je je voelt. Na onderzoek van alle praktische eigenschappen, is het belangrijk voor u om te voelen dat het zich jegens de Mustang, want het zal u die zorgt voor de paarden.