E2y

Hoe maak je een goed gesprek hebben

Conversatie is een kunstvorm

Conversatie is een kunstvorm. Om uit te blinken in het hebben van een goed gesprek, moet je bewust zijn en zich richten op uw chatten partner. Volg deze simpele stappen en je zult goed op uw weg naar het hebben van een goed gesprek.

  1. Beperk afleiding. Het is moeilijk om een echt gesprek te hebben in een bar of bij een club als de muziek is luid en de kamer is druk. Gesprekken zijn best had in een rustige gebieden waar je alleen kunt zijn met de mensen waarmee u spreekt.
  2. Neem voldoende tijd. Goed gesprek kan niet worden overhaast in een "He, hoe gaat het?" gesprek op de mailbox. Een goed gesprek heeft tijd nodig om over koetjes en kalfjes hebben dan en krijg comfortabel genoeg om diepgaand gesprek te hebben.
  3. Luister voordat je reageert. In hoge tempo van vandaag technologie-gedreven wereld, bent u vaak uw volgende commentaar voordat de persoon waarmee u spreekt met klaar is met praten. In plaats van het plannen van uw eigen argumenten, vertragen en echt te luisteren naar wat er gezegd wordt. Goed gesprek vergt geduld en luistervaardigheid.
  4. Scherpstellen op onderwerpen je gepassioneerd over. Gesprekken over trivialiteiten zijn niet interessant. Als u niet schelen wat je spreekt over, is het moeilijk te worden intellectueel of emotioneel betrokken bij het gesprek. Als sport of politiek zijn uw interesse, maken ze je onderwerpen.
  5. Houd rekening met de mening van de andere persoon. Conversatie vereist ten minste twee personen. Om het gesprek om succesvol te zijn, hebben beide partijen om deel te nemen. Beide hebben om te luisteren en te reageren. Doordat voor de mening van de andere partij en argumenten, kan een gesprek open en vrij stromend zijn.
  6. Valideer uw gesprekspartner de argumenten voor u aanwezig uw eigen. Een sleutel tot actief luisteren is naar wat je gehoord erkent door vragen te stellen, te herhalen of te parafraseren wat er gezegd werd. Zo kunt u extra tijd om te verwerken wat je gehoord, evenals laat uw gesprekspartner weten dat u aandacht besteedt en prioriteit te geven aan hun ideeën.
  7. Besteed aandacht aan non-verbale signalen. Conversatie is niet alleen verbaal. Ons hele lichaam betrokken zijn bij een goed gesprek. Non-verbale signalen, zoals lichaamstaal en toon van de stem geeft je aanwijzingen over hoe de andere persoon zich voelt over wat u zeggen - als ze tegenspraak of aangenaam.
  8. Niet overweldigen de persoon waarmee u in gesprek met. Soms, als we voelen gepassioneerd over een onderwerp, kunnen we prekerig of energiek. Wees voorzichtig dat u uw passie ongemak te laten of te beledigen de persoon die u spreekt met. U wilt het gesprek om dubbelzijdig te zijn in plaats van het hebben van de andere partij te intimideren om zijn eigen standpunten aan te bieden.
  9. Geniet van het gesprek. Omdat een goed gesprek is een kunst en een vaardigheid, probeer ervan te genieten. Hoe meer plezier je hebt met een gesprek en je partner, hoe beter je zal worden op het hebben van zinvolle gesprekken.
Hoe maak je een goed gesprek hebben. Luister voordat je reageert.
Hoe maak je een goed gesprek hebben. Luister voordat je reageert.

In staat zijn om een goed gesprek te hebben met een andere persoon is een bijzondere ervaring. De zeldzaamheid van de mogelijkheid om de tijd te nemen om te converseren in de snelle wereld van vandaag maakt het vooruitzicht nog interessanter. Neem de tijd om iets over jezelf en je gesprekspartner leren door te luisteren en gesprekken voeren over wat voor u beiden.