E2y

Hoe kan ik een argument te stoppen

De meeste mensen denken dat een argument altijd kan leiden tot een vervelende en negatieve uitkomst. Integendeel, met een ruzie met een andere persoon is prima en hoeft niet altijd leiden tot onaangename gedrag van beide partijen. In feite is het een manier om te verklaren elkaars gedachten en meningen over een bepaald onderwerp, die idealiter zou moeten leiden tot een verenigde conclusie. Dit kan alleen fout gaan als beide partijen zijn koppig en wil niet luisteren naar wat de ander te zeggen heeft. Als open communicatie slecht is, zullen beide personen nooit bereiken van een gemeenschappelijke grond te bereiken over. Dit is de perfecte tijd waar je nodig hebt om het te stoppen. Als alleen gelaten, kan dit escaleren tot verbaal en fysiek geweld. Lees verder om meer te leren.

Hoe kan ik een argument te stoppen. Stop en neem een adempauze.
Hoe kan ik een argument te stoppen. Stop en neem een adempauze.
  1. Stop en neem een adempauze. Dit kan helpen beide partijen weer hun kalmte. Ga naar de badkamer of een buiten roken. Gebruik deze tijd om jezelf te kalmeren. Als u niet in staat om te ontspannen voor vijf tot tien minuten, beleefd excuseer jezelf en ga voor een wandeling of een dertig minuten rijden. Zorg er wel voor dat je terug te komen. Echter, als je geen zin hebt om ruzie meer, rustig zeggen dat je moe bent en moet rusten. Laat de andere persoon opknoping. Dit zal gewoon de reeds verwarmde situatie erger dan het al is.
  2. Luister! Nooit ontslaan van de persoon die u ruzie met. Dit is onbeschoft en zeer ongepast. Maak een poging om te begrijpen wat de andere partij zegt u. Verteren en zorgvuldig na te denken over wat er gezegd werd op een rationele manier. Als u het niet eens over iets, rustig uitdrukken, laat je emoties te nemen over je heen. Deze stap kan gemakkelijk afbreken elke vorm van argumentatie in minder dan twee minuten!
  3. Mag niet worden onderbroken. Dit is een slecht en echt afschuwelijk gewoonte! Het onderbreken van iemand alleen zien hoe ongemanierd je bent. Dit kan ook erg vervelend zijn in zoveel niveaus. Zwijgen en laat de persoon het gesprek is beëindigd. Nooit van uit dat je al weet wat er op de gedachten van anderen en zelfs niet proberen om hun zin af te maken! Geduldig luisteren en stop uw know-it-all gedrag.
  4. Weg met uw trots. Accepteer je fouten en excuses voor. Nooit een rechtvaardiging iets dat je ten onrechte hebben gedaan. Dat is gewoon niet logisch. Je kunt niet rechtvaardigen iets dat is volkomen verkeerd! Dus met die onzin en gewoon toegeven dat je fout.
  5. Wees eerlijk en duidelijk. Het is heel belangrijk dat u nauwkeurig zeggen wat je denkt en meent wat je zegt. Wees eerlijk met je gedachten, gevoelens en dergelijke. Zorg ervoor dat u in staat bent om duidelijk over te brengen dit. Wees letterlijke en stoppen met het gebruik termen met dubbele betekenissen. Er is werkelijk geen zin om dit te doen en u bent gewoon verspillen zowel van uw tijd.

Volg gewoon deze eenvoudige stappen en je kunt gemakkelijk afbreken alle argumenten die je weg zou kunnen komen. Zolang je blijft verzameld, kun je nooit fout gaan. Vergeet niet om meer open te zijn met anderen. Het is ook van cruciaal belang dat je in staat bent om duidelijk uit te drukken om extra frustratie te voorkomen. Veel succes!