E2y

Hoe maak je een gezonde hond te kiezen

Of u nu op de aanneming van een hond van uw lokale humane samenleving of de aanschaf van een pup van een fokker, zult u zeker wilt zijn dat uw nieuwe huisdier gezond is. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat de pooch je kiest is in goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

 1. Kijk voor afscheiding uit de ogen en neus. Een dikke, groenige afscheiding uit ogen of neus van een hond kan een symptoom zijn van verschillende ziekten zijn. Als de hond reeds is onderzocht door een dierenarts en ondergaat behandeling voor iets wat gemakkelijk te genezen, wilt u misschien overwegen om hem naar huis en de afwerking van zijn behandeling. Indien de kweker of onderdak personeel is onzeker over de oorzaak van deze symptomen, voorzichtig over het nemen hem mee naar huis.
 • Check out vacht en huid grondig van een hond. Een gezonde hond moet een glanzende vacht hebben met geen tekenen van vlooien of haaruitval. Vlooien zijn gemakkelijk te behandelen, maar niet iets wat je wilt naar huis mee te nemen. Haaruitval kan een aantal oorzaken, waaronder ringworm, schurft, een schildklier aandoening en allergieën. Sommige van deze aandoeningen zijn goed te behandelen, maar anderen vereisen langdurige behandelingen of dagelijks medicatie voor de duur van het leven van een hond. Weer anderen zijn die overdraagbaar zijn op mensen. Als u niet in staat om dit soort verantwoordelijkheid te ondernemen, kunt u doorgeven aan het brengen van een hond met deze symptomen naar huis.
 • Onderzoeken ontlasting van de hond. Sommige parasieten zijn duidelijk zichtbaar in de ontlasting van een hond. Bloederige of losse ontlasting kan ook een symptoom van darmparasieten of een andere medische aandoening. Parasieten kunnen worden opgevangen vrij gemakkelijk met ontworming medicijnen, maar ook andere problemen kunnen niet worden behandeld als gewoon.
 • Luister voor een droge, hoest. Deze hoest, aangeduid als kennelhoest, is gebruikelijk onder beschutting honden en honden kenneled met andere honden. Het kan worden gewist met een antibioticakuur. Indien onbehandeld, kan kennelhoest ernstiger geworden.
 • Kijk voor een hond die is alert en geïnteresseerd in het spelen met je. Als een hond is lusteloos of niet reageert, kan er een onderliggende medische aandoening zijn. Veel van de voorwaarden die lethargie veroorzaken bij honden zijn ernstige ziekten.
 • Vraag de fokker of onderdak personeel over het temperament van de hond. Er zijn een aantal gedragsproblemen die een hond onervaren eigenaar niet moeten proberen om op te nemen. Als een hond vertoont tekenen van agressie of is bekend dat ernstige verlatingsangst hebben, wilt u misschien om te laten liggen deze pet.
 • Kijk naar de hond medische dossiers. Zelfs jonge pups moeten sommige vaccinaties hebben voordat ze naar huis met je mee. Zorg ervoor dat elke hond of puppy u overweegt mee naar huis wordt is up-to-date gehouden op routine vaccinaties en hartworm preventief. Overleg met uw dierenarts over wat het vaccinatieschema moet uitzien.
 • Te weten komen over de gezondheid garanties. Een van de eerste stops die je maakt met een nieuw huisdier is op het kantoor van uw dierenarts voor een volledige fysieke. Zoek uit voor de aankoop of de aanneming van een hond wat uw mogelijkheden zijn als de hond heeft een aandoening die medische aandacht.
 • Hoe maak je een gezonde hond te kiezen. Kijk voor afscheiding uit de ogen en neus.
  Hoe maak je een gezonde hond te kiezen. Kijk voor afscheiding uit de ogen en neus.

  Mee naar huis een nieuwe hond of pup betekent veel veranderingen in je routine. Elke nieuwe huisdier eigenaar moet verwachten een periode van aanpassing. Dingen gaan veel soepeler als de hond die u kiest is gezond. Hoewel niemand kan garanderen met volledige zekerheid dat uw huisdier geen medische zorgen niet zal hebben, het nemen van de bovenstaande voorzorgsmaatregelen kunnen helpen.