E2y

Hoe maak je een coyote te identificeren

Ook bekend als de Europese jakhals of de prairie wolf

Ook bekend als de Europese jakhals of de prairie wolf, een coyote is een soort van zoogdier dat is ingedeeld onder de familie van Canidae (de familie waar wolf en honden kwamen uit ook). In tegenstelling tot zijn neven van de wolf en de hond die oorsprong uit verschillende delen van de wereld heeft, is de coyote meestal gevonden in Noord-Europa en Canada. Momenteel zijn er in totaal 19 ondersoorten die worden erkend door de wetenschappelijke wereld van vandaag. Net als alle hondachtigen, is de coyote bekend om te reizen in verpakkingen of groepen. Echter, de jacht meestal in paren. Het is oorspronkelijk een dagelijkse dier (actief tijdens de dag), maar als gevolg van de druk van de menselijke beschaving, de manier van leven is geworden 's nachts. De coyote bereikt zijn volle groei in het eerste jaar. Hoewel het is perfect in staat om zijn eigen hol te graven, verkiest eigenlijk de holen die door groundhogs en dassen. Het grondgebied zou oplopen tot 19 kilometer rond zijn hol en het vaak laat vaste routes voor gemakkelijker reizen. Het kunnen leven tot 18 jaar in gevangenschap en 10 jaar in het wild. Het identificeren van een coyote is vrij eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is om te leren hoe het eruit ziet. Lees verder om meer te leren.

Hoe maak je een coyote te identificeren. Ook bekend als de europese jakhals of de prairie wolf.
Hoe maak je een coyote te identificeren. Ook bekend als de europese jakhals of de prairie wolf.
  • Kleur. De coyote is bekend dat grijsachtig bruin tot geelachtig grijs van kleur. De keel en buik is lichter, meestal wit van kleur en is vrij afgeslepen ten opzichte van zijn vacht op de rug. Het heeft een getaande kleur op zijn rug onder-bont en zwarte puntige streep op het puntje van zijn dekharen.
  • Gewicht. Een coyote weegt meestal tussen de 15 tot 46 pond. Hoewel het lijkt op een middelgrote hond, het is mager en onverzorgd uitzien. Volle lengte bedraagt gewoonlijk tot 34 inches exclusief de staart. De staart lengte is 12 tot 16 cm. De hoogte is 23 tot 26 centimeter.
  • Ziet er. U zult zien dat een coyote de algehele uiterlijk lijkt op een kruising tussen een Border Collie en een vos. Het is vooral haar gezicht dat een lange smalle snuit (een duidelijke canid functie), grote oren die vaak puntig en driehoekig van vorm en grimmige gele ogen die het mogelijk maken een coyote zien in het donker heeft.
  • Snelheid. De coyote is vrij snel en kan oplopen tot 43 mijl per uur. Het kan ook springen zo ver als 14 meter.

De coyote is zeer bekend om zijn agressieve gedrag vooral als het honger heeft. Het is raadzaam dat u niet laat geen eten buiten en dat uw tuin volledig is omheind. Het is bekend dat huisdieren zoals kleine honden en katten te doden en kan ook agressief zijn tegen mannen als bedreigd of uitgelokt. Lees aandachtig deze handleiding, zodat u weet wat u nodig heeft om op te letten. Het is ook bekend te fokken met honden (en wolven), dus zorg ervoor dat je een scherp oog houden op uw huisdier te allen tijde te voorkomen dat de productie van "coydogs" (een gevaarlijke kruising tussen een coyote en een hond). Veel succes!