E2y

Hoe maak je een codependent helpen

Codependency is een aandoening waarbij een individu een messias complex ontwikkelt. Zij hebben de constante behoefte om iemand te helpen, omdat ze willen het gevoel van nodig. Echter, de 'hulp' die zij leveren leiden tot mogelijk. Dit is gebruikelijk in huishoudens waar een familielid lijdt aan verslaving. Codependenten hebben de neiging om alles wat ze hebben, met inbegrip van tijd, geld en middelen, te geven aan de punt van een martelaar. Omdat het een codependent kan moeilijk zijn voor een persoon, hoewel ze misschien niet openlijk toegeven.

Lees de onderstaande tips om een persoon te overwinnen wederzijdse afhankelijkheid:

Hoe maak je een codependent helpen. Zoek activiteiten voor de persoon.
Hoe maak je een codependent helpen. Zoek activiteiten voor de persoon.
  • Leer nee te zeggen. Codependenten vaak niet weten hoe om nee te zeggen. Als je een vriend of een familielid die lijdt aan deze, kun je hem helpen zijn wederzijdse afhankelijkheid te overwinnen door te leren hem hoe om nee te zeggen. Codependenten denken dat ze minder van een persoon als ze niet accepteren gunsten of doen sommige dingen ook al is het tegen hun wil. Dit is een kleine stap in de richting van steeds minder van een codependent.
  • Zoek activiteiten voor de persoon. Kijk voor een aantal activiteiten die de persoon geniet en laat hem het te doen op zijn eigen. Codependenten hebben de neiging om dingen die ervoor zorgt dat andere mensen gelukkig, zodat ze het gevoel nodig te doen. Door dit te doen activiteiten die hen gelukkig maken, zullen ze verminderen de afhankelijkheid van iemand en beginnen te voelen dat ze in staat zijn om gelukkig te zijn door het doen van de dingen die ze liefhebben.
  • Ondersteuning bieden. Overwinnen wederzijdse afhankelijkheid niet over een nacht ijs. Dit is een proces dat kan jaren duren te overwinnen, afhankelijk van het geval van codependent. Ondersteunen ze de codependent. Codependenten kunnen proberen om hun leven te veranderen, maar dit betekent niet altijd goed eindigen. Ze kunnen gaan in een terugval vooral als ze wonen rond de mensen die ze zijn afhankelijk van.
  • Bespreek problemen. Woont u met een codependent thuis, is het het beste om open communicatie te hebben tussen de familieleden om problemen en gevoelens ten opzichte van elkaar te bespreken. Een van de symptomen van codependency spreekt niet tot over hun ware gevoelens naar een situatie met de afhankelijke. Open communicatie biedt de mogelijkheid voor iedereen om te zeggen wat ze echt voelen.
  • Codependency programma. In sommige gevallen is het het beste om in te schrijven in een 12-stappen programma waar ze werken met een hulpverlener om hun wederzijdse afhankelijkheid te overwinnen. Dit programma is vergelijkbaar met het programma voor verslavingen, maar gericht op mensen die lijden aan wederzijdse afhankelijkheid.

Dit zijn enkele van de tips die u kunt gebruiken om te helpen een persoon te overwinnen wederzijdse afhankelijkheid. Je moet begrijpen dat dit proces tijd kost, vooral als de persoon is een codependent voor vele jaren. Het beste ding om te doen is om hen te voorzien van de ondersteuning die ze nodig hebben en staan door hen gedurende het gehele proces. Niet duw ze naar iets dat ze nog niet klaar om te doen. Het is goed om hen te laten hun leven beheersen op hun eigen, zodat ze kunnen leven beginnen voor zichzelf en niet voor anderen.