E2y

Hoe kan ik grote barracuda te identificeren

Grote barracuda's zijn te vinden in verschillende delen van de wereld in Brazilië, in de Afrikaanse oostkust, in Massachusetts in de westerse Atlantische Oceaan en in de Indo-Pacific in Hawaii. Barracuda worden meestal gezien in de buurt van het oppervlak, maar ze kunnen worden gevonden op 100 meter diep in het water.

Ook bekend als de sphyraena barracuda, is de grote barracuda bekend als een geduchte predator die zijn handelsmerk rijen scherpe, fanged tanden moet zijn. Hoewel angstaanjagende, de grote barracuda niet mensen aanvallen, het beweegt zelfs weg als mensen in de buurt komen voor hen.

Hier zijn een aantal kenmerken die u kunnen helpen identificeren van een grote Barracuda.

 • Het heeft een lange cilindrisch lichaam dat lijkt op een torpedo, en kan lang meten tot 2 meter.
 • Kenmerkend voor vis uit de Sphyraenidae familie, de grote barracuda heeft twee aparte rugvinnen. Een jonge barracuda heeft zachte rugvinnen. De anale en staartvinnen zijn meestal zwartachtig.
 • Het heeft een staartvin die gekerfd twee keer, en elke kwab heeft bleke tips.
 • Het heeft een grote gape en grote schalen.
 • Een barracuda heeft een spitse kop.
 • Het heeft een grote mond die kier met de onderkaak enigszins uit en langer dan de bovenkaak.
 • Het heeft karakteristieke scherp, mes-achtige, fang-achtige, ongelijke tanden die zijn handelsmerk kenmerk.
 • Hoewel de grote barracuda kan gezien worden als grijs, donker groen of met een zilveren rug en witte krijtachtige onderbuik, de meer universele kleur gezien rond de wereld is de grijsachtige bruine top met een zilveren onderbuik.

Sommige markeringen die gevonden kunnen worden aan de kant van een barracuda's zijn onder andere:

 • zwarte balken of markeringen op het onderste deel van de zijkanten
 • donkere vlekken die er uitzien als inktvlekken dat er geen patroon hebben
 • donker dwarsbalken op de rug van de jonge vissen en vlekken

De grote barracuda is een grote vis

Hoe kan ik grote barracuda te identificeren. Kenmerkend voor vis uit de sphyraenidae familie.
Hoe kan ik grote barracuda te identificeren. Kenmerkend voor vis uit de sphyraenidae familie.

De grote barracuda is een grote vis. Op de plaat, de grootste barracuda gevangen op een haak en lijn was op 5,5 meter of 1,7 meter met een gewicht van 44 kg of 103 lbs. Gegevens blijkt dat dit type van soorten kan groeien zo groot als 2 meter en weegt 50 kg.

Het is moeilijk voor een persoon om te onderscheiden of een barracuda een man of vrouw. Sommige vissers soms zelfs interpreteren ze foutief als snoeken omdat ze een soortgelijk orgaan vorm.

De grote barracuda is een felle en vraatzuchtige jager en een grote marine roofdier. Het beweegt snel en agressief en valt bij het zien van voedsel. Het voedt meestal op koppotigen, vissen en garnalen.

Het heeft de neiging om snel in de richting van glimmende objecten

Het heeft de neiging om snel in de richting van glimmende objecten, helder licht en waar sprake is van een plotselinge beweging. Het valt zijn prooi aan de oppervlakte en kan bewegen met grote snelheid met behulp van de krachtige kaken om zijn prooi te bijten. Als een barracuda in troebel water, het tast meestal eerst voordat u deze kunt identificeren wat hij aanvalt.

In de meeste delen van de wereld, de grote barracuda's zijn volkomen veilig om te eten. Maar de barracuda's gevonden in de oostelijke Atlantische Oceaan zijn meestal giftig en niet veilig om te eten, omdat ze zich voeden met giftige vis die deel uitmaken van hun huid giftige ook.