E2y

Hoe je clicker trainen uw hond

Er zijn veel verschillende manieren om uw hond te trainen

Er zijn veel verschillende manieren om uw hond te trainen. Clicker training is een veilige en effectieve methode die een kleine tool die een klikkend geluid maakt wanneer ingedrukt gebruikt. De clicker wordt het best gebruikt om gedrag te versterken. Hier is hoe clicker trainen van uw hond:

Hoe je clicker trainen uw hond. Begrijp het doel van de clicker.
Hoe je clicker trainen uw hond. Begrijp het doel van de clicker.
  1. Begrijp het doel van de clicker. Het klikkende geluid wordt gebruikt als lof voor de acties van de hond. Het voordeel is dat in tegenstelling tot het geven van verbale lof, kan deze worden ingevuld, terwijl de hond doet nog steeds de actie. Het is belangrijk om te klikken terwijl de hond het doen van de actie, niet nadat hij is gestopt. Veel honden kunnen leren om het klikkende geluid met het gedrag associëren veel sneller dan ze kunnen leren om verbale lof associëren met de actie. Woorden kunnen verschillende emoties, afhankelijk van hoe ze worden uitgesproken, maar het geluid van de klik verandert nooit uiten.
  2. Start met behulp van de clicker tijdens trainingen. Deze sessies moet kort, slechts ongeveer 5 minuten elk. Honden zullen meer leren over meerdere korte sessies dan meer dan een lange sessie. Ten eerste, geef de hond het commando dat u bezig bent. Zodra de hond doet de actie, klik op de clicker, en geef de hond een traktatie. Uiteindelijk zal de hond de klik met de traktatie associëren. Klik slechts een keer elke keer, niet verhogen van de frequentie van de klikken om enthousiasme te tonen.
  3. Gebruik de clicker voor andere goede gedrag. Als je je hond doet goed gedrag zonder een commando, gebruik dan een klik. Dit zal de hond dat het een goed gedrag opnieuw programmeren. Echter, niet willekeurig klikken. Uw hond kan wennen aan het geluid, en zal niet leren om het te associëren met beloningen.
  4. Versterking van het lof met traktaties. Wanneer u voor het eerst gebruik maakt van de clicker, versterken het goede gedrag met een traktatie. Hoewel de klik moet gebeuren tijdens het gedrag, moet de behandeling gebeuren zodra het wordt gedaan.
  5. Gebruik de clicker zonder traktaties, en dan stoppen met het gebruik van de clicker. Zodra uw hond de betekenis van de clicker heeft geleerd, is het niet langer nodig is om het te gebruiken in combinatie met traktaties. Uw hond zal hebben geleerd dat de klik zelf betekent dat zijn gedrag goed is. Uiteindelijk, zult u wilt stoppen met het gebruik van de clicker totaal, met alleen de verbale commando's. Anders kan je hond leren om alleen te luisteren naar mensen die een clicker.

Als u wilt dat uw hond in staat zijn om uw commando's te begrijpen

Als u wilt dat uw hond in staat zijn om uw commando's te begrijpen, de clicker is een van de snelste manieren om dit te bereiken. Uw hond zal gemakkelijk in staat zijn om de clicker geluid met het goede gedrag en de traktatie associëren. Met de tijd, zal uw hond leren om het gedrag te doen zonder een van deze. Deze tool is vooral handig als uw hond lijkt op je commando's te negeren. Het kan zelfs uit te horen ver weg, waardoor het gemakkelijk is om uw hond te krijgen om correct te gedragen in omgevingen zoals het park.