E2y

Hoe insuline toedienen aan een hond

Helaas

Helaas, honden zijn niet immuun voor ernstige gezondheidsproblemen zoals diabetes. Elk jaar worden duizenden honden gediagnosticeerd met insuline-afhankelijke diabetes. Het kost tijd en geduld van de kant van de dierenarts om een hond opgezet met een insuline-doseringsschema dat de hond blijft zo gezond mogelijk, en het is aan de eigenaar om te leren hoe goed de medicatie thuis toe te dienen.

Het is zeer eenvoudig insuline aan een hond. Na deze eenvoudige stappen kan iedereen zich comfortabel voelen in het geven van deze injecties en het waarborgen van hun huisdier de best mogelijke kans op een lang en bruisende leven

1. Eerste uw hond. Het voeden van uw hond voor de injectie is van vitaal belang: je nodig hebt om ervoor te zorgen dat hij geen last heeft van hypoglykemie, die zouden kunnen leiden tot de dood.

Hoe insuline toedienen aan een hond. Helaas.
Hoe insuline toedienen aan een hond. Helaas.

2. Ontspan. Honden reageren op onze emoties en als we van streek zijn zullen ze ook.

3. Zorg ervoor dat u alles wat u nodig heeft binnen handbereik hebben: de insuline fles, een nieuwe spuit, en een alcohol prep pad. Je wilt niet om de jacht voor de leveringen in het midden van het geven van een injectie.

4. Verwarm de fles in je hand en rol deze voorzichtig heen en weer in je handpalm om de oplossing te mengen.

Hoe insuline toedienen aan een hond.
Hoe insuline toedienen aan een hond.

5. Teken de juiste dosering in de spuit en plaats de fles in de koelkast.

6. Ontvang een hond klaar. Als hij klein is, zet hem op een stabiele, verhoogd oppervlak zoals een tafel of op de top van een teller. Als uw hond groter is, laat hem op de grond liggen in een comfortabele positie.

7. Wrijf de injectieplaats met alcohol. Zachtjes Praat met uw hond als u werkt, uw hond zal worden verzacht door de rustige tinten in je stem.

8. Pak de huid tussen duim en de tweede knokkel van je wijsvinger.

9. Steek de naald aan de voet van de "huid tent" die u zojuist hebt gemaakt en iets terug te trekken op de zuiger van de spuit. Wat je zoekt is bloed - u wilt er zeker van zijn dat er geen bloed wordt getrokken in de spuit voordat je de injectie.

10. Als er geen bloed, voorzichtig op de zuiger van de spuit en druk de insuline in de hond.

11. Als je bloed te krijgen in de spuit, trek de naald en plaats deze opnieuw op een andere plaats en herhaal.

12. Laat de huid.

Dit wordt in het algemeen ten minste tweemaal per dag en soms tot vijf maal per dag herhaald, afhankelijk van de ernst van de ziekte en hoe je hond reageert op de medicatie. Houd in gedachten dat zonder dit geneesmiddel, uw hond niet zou overleven, in staat om insuline toe te dienen is cruciaal.