E2y

Hoe een paard hoofdstel samen te stellen

Paard hoofdstellen zijn lang gebruikt om de bewegingen en het tempo van het paard te controleren. Een paard hoofdstel is vastgebonden aan het hoofd van het paard en wordt gecontroleerd met teugels. Hoewel het lijkt nogal ingewikkeld, vooral omdat paarden hoofdstellen hebben schijnbaar complexe bandjes, het samenstellen van een paard hoofdstel is vrij eenvoudig. Hier zijn enkele tips.

  • Maak uzelf vertrouwd met de onderdelen. Voordat u met succes samen een paard hoofdstel kan zetten, moet u eerst vertrouwd zijn met haar delen. De drie belangrijkste onderdelen zijn het bit, hoofdstel en teugels. Het bit mondstuk het paard en wordt gebruikt om het paard te manipuleren. Aan weerszijden van de bits zijn verticale balken of ringen genoemd schachten. Het bovenste gedeelte van het paard hoofdstel is het hoofdstel. Het is geplaatst op het hoofd van het paard en gaat de hele weg achter de oren en naar het bit. Gehecht aan het hoofdstel zijn de keeluitsnijding, die loopt van beide zijden van het kopstuk en is gewikkeld over de hals van het paard, en de frontriem, een smalle band die boven wenkbrauwen van het paard en net onder de oren wordt geplaatst. Ook aangesloten op het hoofdstel is de neusriem. Het wordt door de cheekpieces bevestigd. Een noseband kan zowel ingebouwd of afzonderlijk bevestigd. Teugel die worden gebruikt voor het grijpen, hangen de schachten. Er zijn vele soorten teugel. Sommige hebben veters, anderen zijn gevlochten. Weer anderen zijn gemaakt van gladde leer. Welke te kiezen is een kwestie van voorkeur.
  • Start om het paard hoofdstel monteren. Zodra elk deel klaar is, begint het paard hoofdstel samen te stellen. Doe dit door eerst de band van de kroon aan de lussen van het frondeel invoegen. Waarna, gesp de cheekpieces naar de kroon riem. Slip het einde van de keeluitsnijding in de andere set lussen in het frondeel. Vervolgens sluit u de keeluitsnijding en de neusriem aan de cheekpieces. Hierna kan de bit worden bevestigd. Schuif wang en kopstuk riemen in schachten van de bit's. Daarna gesp hen. Tot slot neemt de teugels en loop ze in de schachten.
  • Zet het hoofdstel op. Nu dat het paard hoofdstel is gemonteerd, kunt u proberen het op je paard en kijk of het past hem goed. Zorg ervoor om zijn manen of neus te houden wanneer hij de teugel aan zijn bewegingen te controleren. Als u niet kunt schijnen om het te doen op uw eigen, vraag dan iemand om u te helpen. Vooral als het paard is niet goed opgeleid, kunnen zetten op het hoofdstel enigszins uitdagend.
Hoe een paard hoofdstel samen te stellen. Maak uzelf vertrouwd met de onderdelen.
Hoe een paard hoofdstel samen te stellen. Maak uzelf vertrouwd met de onderdelen.

Controleer ten slotte alle bandjes en aanpassingen maken als ze te strak of te los of te hoog of te laag. De neusriem, bijvoorbeeld, mag niet te laag zijn, omdat het nasale botten kunnen beschadigen en kan dus de ademhaling van het paard beïnvloeden. Keeluitsnijding moet ook worden gecontroleerd. Als het te strak, kan het de ademhaling belemmert, als te los, het zal niet het hoofdstel stabiel te houden. De cheekpieces zijn een andere zorg. Omdat de lengte bepaalt de positie van de bit moet de cheekpieces niet te lang of te kort. Als ze zijn extreem lang, zal de bit eindigen laag en put spanning op de tong van het paard, waardoor het paard ongemakkelijk. Als extreem kort, zal het beetje rust hoog op de mond van het paard, dat is ook hinderlijk.