E2y

Hoe de zorg voor exotische huisdieren

Er is geen zwart-wit definitie van exotische huisdieren

Er is geen zwart-wit definitie van exotische huisdieren. Over het algemeen zijn exotische huisdieren verstaan dieren die zijn wild en niet gedomesticeerd duiden, maar hield als thuis kennissen toch. Als u een van de weinige, maar steeds meer extremisten die willen nemen op iets uitdagende en out-of-the-gewone, dit artikel is speciaal voor jou. Alvorens op de verantwoordelijkheid van het bezitten van exotische huisdieren, moet u niet grillig zonder rekening te sober houden met de volgende toelichting op hoe de zorg voor dergelijke ongetemde wezens.

 • Ken uw exotische huisdier basis anatomie, biologische aard en temperament. Dit zal u toelaten om uw huisdier een goede accommodatie te geven, evenals het goed onderhouden van de algemene gezondheid, het welzijn en comfort. Zo zult u merken dat uw huisdier fret natuurlijk zal slapen voor meer dan 14 uur per dag, en dat een vrouwelijke fret moet worden gesteriliseerd, indien niet bedoeld voor de fok, anders zal sterven aan bloedarmoede als ze niet gefokt tijdens de paartijd. Probeer het online zoeken naar specifieke informatie. Er bestaan sites en organisaties ter bevordering en ondersteuning van exotische huisdier verzorging.
 • Zorgen voor een adequate huisvesting. Als u van plan op het houden van uw exotische huisdier levend en wel, het nabootsen van de natuurlijke habitat is een must. Gekooide dieren uit het wild zijn onderzocht en bleek te lijden aan ernstige depressie na gevangenschap en de plotselinge verandering van omgeving. Daarom probeer je best om een omgeving zeer vergelijkbaar met zijn natuurlijke thuis te bootsen.
 • Weet wat specifiek dieet te geven. Je moet zorgvuldig onderzoek naar natuurlijke uw exotische huisdier voedsel voorkeuren, eetlust en eetpatroon. In tegenstelling tot gedomesticeerde katten en honden, elk individu ongetemde ziel, die een of andere manier heeft doorgegeven als huisdieren zal niet gemakkelijk eten wat verwerkte voedsel dat je hen te voorzien. Wees echter voorbereid op het bijzonder even of groteske voedingskeuzes. Aangezien het een bewoner van de wilde, verwacht dat het zal voedsel dat rauw en soms in leven zelfs te eisen. Bijvoorbeeld, een schorpioen voedt zich met knaagdieren, kleine vogels en hagedissen en insecten. Een leguaan, aan de andere kant, is een herbivoor die houdt van te voeden op de greens. Hij eet zelden insecten, behalve wanneer ze onbewust verborgen in hun plantaardig voedsel.
 • Overweeg speciale huisdier gezondheidszorg. In plaats van te wachten op een aantal dringende gebeuren om uw huisdier, het vinden van een dierenkliniek dat tegemoetkomt aan exoten. Je kunt niet zomaar haast je gewonde huisdier in een onschuldige en nietsvermoedende huisdier kliniek. Niet alle dierenartsen accepteren onbekende dierlijke patiënten. Vooraf Zoek een exotisch huisdier savvy dierenarts. Maar wel rekening mee dat dergelijke gespecialiseerde professionele zorg zal een hoger loon dan de gebruikelijke vragen. Kijk ook eens naar het volgende:
  • Voor uw huisdier veiligheid als de jouwe, naar behoren test op rabiës en vaccineren, zoals vereist.
  • Voor reptielen, controleren op salmonella, want ze zijn gebruikelijke dragers. U dient onmiddellijk doen na het krijgen van uw huisdier, omdat salmonella kan worden overgedragen tussen mens en dier.
  • Controleer op andere ziekten en infecties die een bedreiging vormen voor de menselijke gezondheid kunnen opleveren.
 • Zoek een betrouwbare huisdier-sitter. Als u niet, uw huisdier kan uiteindelijk uitgehongerd, uitgedroogd, of zonder toezicht buiten haar opsluiting.

Exotische huisdieren vereisen extra zorg

Hoe de zorg voor exotische huisdieren. Ken uw exotische huisdier basis anatomie, biologische aard en temperament.
Hoe de zorg voor exotische huisdieren. Ken uw exotische huisdier basis anatomie, biologische aard en temperament.

Exotische huisdieren vereisen extra zorg, aandacht en veiligheidsmaatregelen. Als verzorgers van dergelijke ongewone dier kennissen, in uw handen ligt een grote verantwoordelijkheid. Naast financiële en juridische overwegingen, wat het belangrijkste is om uw huisdier te geven de beste kwaliteit van de zorg en genegenheid. Let op!