E2y

Hoe de zorg voor een Dalmatische

De Dalmatische snel steeg in populariteit na kinderfilms werden gemaakt op basis om hen heen. Dit leidde ook tot een veel onverantwoordelijke fokken en eigenaren. Ze zijn naar verluidt afkomstig uit Kroatië, hoewel precies hoe het ras is ontstaan is niet bekend. Dalmatiërs zijn een zeer energiek en happy-go-lucky ras van de hond, ze soms wat extra zorg om hen gelukkig te houden. Hier zijn enkele tips om u te helpen te leren hoe de zorg voor een Dalmatische.

Dit ras van de hond is zeer actief

Dit ras van de hond is zeer actief. Bij het leren van de juiste technieken in de zorg voor een Dalmatische is het zeer belangrijk om dit in gedachten te houden. Ze maken een geweldige metgezel, maar ze hebben veel ruimte om rond te rennen en te oefenen. Zij hebben behoefte aan een op zijn minst middelgrote tuin en mag niet worden gehouden als een appartement huisdier, tenzij ze kunnen vaak worden genomen voor wandelingen en renden aan de leiband. De jongere honden in dit ras moet nog meer oefenen, omdat ze meer energie dan de oudere.

Hoe de zorg voor een dalmatische. Dit ras van de hond is zeer actief.
Hoe de zorg voor een dalmatische. Dit ras van de hond is zeer actief.

Om te zorgen voor een Dalmatische het heeft veel menselijk gezelschap en heel wat van leiderschap ook. De eigenaar moet aantonen dominantie en laat de hond weten wie de baas is. Als een Dalmatische zintuigen hun eigenaar is zachtmoedig of passief, zullen ze daar gebruik van maken. Afgezien van dat ze zijn erg lief en loyale honden die zorg over hun eigenaars en prachtige waakhonden te maken. Om goed zorg voor uw Dalmatische moet worden voorzien van een stevige en consistente training.

Zorgen voor een Dalmatische kan soms een beetje moeilijk

Zorgen voor een Dalmatische kan soms een beetje moeilijk. Ze hebben een aanleg voor bepaalde gezondheidsproblemen, vooral doofheid en urinewegen problemen. Dalmatische puppies zal moeten worden getest op doofheid bij ongeveer zes weken oud zijn, en als ze doof zullen ze moeten worden gesteriliseerd of gecastreerd om te voorkomen dat wordt uitgevoerd op genetisch in andere pups. Besef ook dat een dove Dalmatische zal het moeilijker om de zorg voor, omdat ze zijn moeilijker te trainen. Voor zover de zorg voor een Dalmatische dat urinewegen problemen heeft, dierenartsen adviseren gewoonlijk een laag eiwit dieet, en het is meestal een goed idee voor oudere Dalmatiërs te worden gelegd op een calcium supplement.

Een goede verzorging is een zeer belangrijk aspect van de zorg voor een Dalmatische. Hoewel ze niet moeten regelmatig baden, zullen ze nog moeten worden gebaad bij gelegenheid, meestal rond een of twee keer per maand of gewoon wanneer dat nodig is. Ze blazen vacht (overvloedig vergoten) twee keer per jaar, maar werpen ook consequent het hele jaar door. Dit vereist frequente borstelen te houden met het.

Zorgen voor een dalmatische kan soms een beetje moeilijk.
Zorgen voor een dalmatische kan soms een beetje moeilijk.

Om goed zorg voor een Dalmatische het mag niet worden weggelaten in de kou, zonder beschutting. Het heeft een zeer korte vacht en kunnen ziek worden of zelfs sterven. Het is een goed idee om de hond in ieder geval voorzien van een hondenhok of schuur om te verblijven in op koude nachten.

Denk er altijd aan de basis van de zorg voor elke hond bij de verzorging van een Dalmatische, die zijn het verstrekken van de juiste aard van de voedingswaarde volledige hondenvoer en vers water per dag. Zorg er ook voor dat u uw huisdier naar de dierenarts regelmatig en in noodsituaties. Ik hoop dat dit artikel heeft het het doel gediend en voorzien u van informatie over hoe de zorg voor uw Dalmatische, om u en uw vriend te voorzien van vele gelukkige gezonde jaren.