E2y

Het fokken van paarden: paardenverzorging en voortplanting feiten

Leer paardenfokkerij technieken en de voor-en nadelen van het kweken van uw merrie

Fokken en verzorgen van een drachtige merrie, niet om een nieuw veulen noemen, is een grote beslissing en verantwoordelijkheid. Er zijn veel dingen te overwegen nadat u de beslissing om uw merrie fokken. Bijvoorbeeld, het helpt als je paard goed is opgeleid, zodat ze gemakkelijker te hanteren.

Als u geen ervaring heeft op dit gebied, is het het beste om professionele hulp te zoeken met het fokken en iemand die kan helpen bij het beantwoorden elk paard informatie vraag of probleem die je kan hebben hebben. Sommige van de dingen die moeten in aanmerking worden genomen, zelfs voor de fokkerij plaatsvindt, zijn:

Het fokken van paarden: paardenverzorging en voortplanting feiten. De tijd van het jaar - alvorens veredelingstechnieken.
Het fokken van paarden: paardenverzorging en voortplanting feiten. De tijd van het jaar - alvorens veredelingstechnieken.
  1. De tijd van het jaar - Alvorens veredelingstechnieken, moet u een aantal belangrijke weten paard feiten over merries. Mares hebben regelmatig "warmte" cycli tijdens de lente en de zomer maanden, het niet meer tijdens de val. Deze "warmte" cycli worden veroorzaakt door het warmere weer, dat de hersenen naar de reproductieve hormonen te produceren stimuleert. Bij sommige volbloeden, worden kunstmatig licht en warmte gebruikt - zoals elektrische verlichting in stallen - zodat de merrie zal eerder fokken en zo te leveren in de buurt van 1 januari mogelijk (de officiële geboortedag van alle volbloed renpaarden). Maar gewoonlijk, de meest voorkomende maanden voor een merrie te leveren zijn van mei tot en met juli. De wetenschap dat een merrie draagtijd duurt elf maanden, is de beste tijd om de merrie gedekt (of kweek) van juni tot augustus.
  2. Voor-en nadelen van de fokkerij - Hoewel er voordelen aan het hebben van uw merrie gefokt, zijn er negatieven zo goed, en een ding zeker is belang van algemene paard gezondheid. De meeste merries zullen geen moeite hebben met een succesvolle zwangerschap en de bevalling, maar soms problemen ontstaan. Wanneer het denken over fokken uw merrie, moet u er zeker van dat u de tijd voor het harde werk dat nodig is en dat je speciale voorzieningen, zoals een aparte ruimte om het veulen te spenen hebben. Fokkerij stamboekpaarden kan een financieel voordeel waar kruising biedt niet veel financieel, maar het is bekend dat mooie veulens te produceren. Met hengsten, hoeft u zich geen zorgen te maken na de daad is gedaan, maar er zijn incidenten die kunnen gebeuren tijdens de kweek die schade, zoals de merrie schoppen kunnen veroorzaken.
  3. Leeftijd voor de fok - De meeste merries zijn in staat om te broeden vanaf hun eerste "hitte" cyclus, ongeveer 18 maanden oud, tot ze niet meer "gewone" cycli hebben. De meeste fokkers willen beginnen op de leeftijd van vier, omdat de merrie is voltooid groeit op deze leeftijd. Soms is de merrie kunnen fokken in haar late tienerjaren. Met hengsten, of studs, de meeste fokkers proberen om opleiding, zoals het breken en manieren, als de hengst is twee jaar oud te doen, zodat hij makkelijker te hanteren wanneer ze beginnen kweken hem op drie of vier. Begin niet fokken je hengst te jong of je zult nooit iets anders bereikt.

Dus als gelet op dit alles, bent u nog steeds wenst om uw paard dan fokken, gefeliciteerd. Het hebben van een nieuw veulen is altijd spannend! U zal ook een mooie bloedlijn met de attributen die je overtuigd om uw paard te fokken in de eerste plaats. Er zijn drie fundamentele manieren waarop paardenfokkers te gebruiken om een merrie te impregneren:

  1. Kunstmatige Inseminatie - Deze vorm van paardenfokkerij wordt vaker gebruikt in de hoge dollar paarden. Kunstmatige inseminatie staat voor u om te kiezen wat de kenmerken die u wilt fokken want hoewel het kan heel duur om sperma te verkrijgen. Het sperma is afkomstig uit een hengst, zoals hij het monteren van een "fake" merrie en ejaculeren in buizen. De opwaartse deze kweek is dat de meeste monsters gecontroleerd vruchtbaarheid.
  2. Open Range Breeding of Ongecontroleerde - Het merendeel van de tijd dat de handler van ofwel de merrie of hengst zal aanhanger zijn paard te stallen van de andere handler, waar de merrie en hengst zijn ingeschakeld samen uit en worden gebruikt voor natuurlijke broeden op hun eigen. Dit is de meest natuurlijke en procedure blijkt zeer succesvol hoewel het mogelijk meerdere pogingen, afhankelijk van de paarden.
  3. Bewaakte Breeding of Controlled Fokkerij - Dit is waar zowel handlers zijn ter plaatse of met de paarden. Ze hebben meestal hebben ze halster en aan de lijn, en de hengst geleider mag een lounge zweep of ander apparaat hebben, zodat hij kan de hengst onder controle te houden. Dit is een van de meer gevaarlijke manieren om te fokken, omdat je nooit weet hoe de merrie of de hengst zal reageren en deze plaatst u in het midden, om zo te zeggen.
Leer paardenfokkerij technieken en de voor-en nadelen van het kweken van uw merrie. Voor-en nadelen van de fokkerij - hoewel er voordelen aan het hebben van uw merrie gefokt.
Leer paardenfokkerij technieken en de voor-en nadelen van het kweken van uw merrie. Voor-en nadelen van de fokkerij - hoewel er voordelen aan het hebben van uw merrie gefokt.

Zodra fokken is voltooid, wacht u ten minste een maand (over de tijd dat de merrie is meestal in "warmte") om een afspraak te maken met uw dierenarts. De dierenarts kan bevestigen of uw merrie is inderdaad zwanger is of niet. De meeste fokkers bieden wel garanties, zodat als de merrie niet "nemen", krijg je het nog eens proberen totdat ze doet. Zodra de fokkerij wordt bevestigd, is het veilig te blijven uitoefenen en het rijden van de merrie. De meeste kunnen worden gereden tot ze zijn gepland te leveren, afhankelijk van de gezondheid van de merrie.