E2y

Hoe om kinderen te helpen omgaan met trauma

Traumatische ervaringen, als u deze onbewerkte schadelijk kan zijn voor sociale, psychologische en mentale ontwikkeling van uw kind. Kinderen die worden geconfronteerd met moeilijke omstandigheden hebben meer moeite het begrijpen van de situatie in plaats van een volwassen persoon.

In de meeste gevallen konden kinderen niet uiten hun gevoelens en hebben de neiging om overweldigd door hun emoties. Hun angsten en eenzaamheid worden gelaten gevangen in hen. Kinderen die in strijd zijn met traumatische ervaringen hebben de neiging om hun emoties te verdringen door onverschilligheid en isolatie. Ze kunnen moeite hebben met het krijgen van voldoende slaap in angst dat er iets zou kunnen gebeuren met hen tijdens het doen. Ze kunnen eenvoudig worden boos en geïrriteerd door meestal draaglijk situaties. Sommige hebben ook manifesteren fysieke pijnen, zoals buikpijn, hoofdpijn of indigestie. Ze kunnen ook overgevoelig wat kan leiden tot huilbuien of eenzaamheid. Indien er niet wordt opgetreden, kunnen deze symptomen leiden tot depressie. Als een kind draagt schuld binnen, kan het zelfs leiden tot zelfmoord en zelf toegebrachte pijn.

Als uw kind vertoont deze tekenen na een belangrijke wijziging of een traumatische gebeurtenis in zijn / haar leven, moet u uw kind te helpen omgaan met zijn / haar psychologische stress. Hier zijn enkele manieren om u te helpen in het omgaan met deze situatie.

Hoe om kinderen te helpen omgaan met trauma. Betrek uw kind om zijn / haar gevoelens te uiten.
Hoe om kinderen te helpen omgaan met trauma. Betrek uw kind om zijn / haar gevoelens te uiten.

Betrek uw kind om zijn / haar gevoelens te uiten. Zodra een kind begint te praten, ze kunnen niet te stoppen vooral als het kind draagt te veel last binnen. Als je ze laat uiten hun diepgewortelde emoties, kunnen ze hun pijn en eenzaamheid. Psychologen en psychiaters hebben niet toverdrankjes in hun portemonnee. Hun belangrijkste geheim is hun immense vermogen om te luisteren zonder te oordelen.

Herbeleef het moment met uw kind. Als uw kind is in ontkenning van het optreden van de gebeurtenis, hem / haar te helpen herinneren alle omstandigheden van de traumatische gebeurtenis. Vraag haar wat hij / zij aan het doen was toen de tragedie gebeurde. Vertel hem / haar te vertellen u de volgorde van de gebeurtenissen. Dit zou kunnen helpen hem / haar te confronteren het probleem in plaats van onttrekken aan de realiteit van de situatie. Spreken je angsten hardop vermindert de angst op zich.

Geef ze de kans om te zeggen hoe erg ze zijn en vragen om vergeving. In dergelijke gevallen kan uw kind daadwerkelijk schuldig voelen voor het feit dat de oorzaak van de tragedie. Ook al heb je te houden op het vertellen van uw kind dat het niet zijn / haar schuld, hij / zij voedt nog steeds zijn / haar negatieve emoties. Moedig hem / haar om hun verontschuldigingen te uiten en hen vergiffenis verlenen. Op deze manier zou je kind in staat zijn om een overweldigende verdriet los te laten.

Neem uw kind naar een vakantie. Indien het voorval plaatsvond binnen uw huis, zou het nuttig zijn om je kind naar een korte vakantie. Een andere omgeving kunnen vormen van een nieuw perspectief in het achterhoofd van uw kind. Soms kan de sfeer in uw huis leiden beelden van de tragische gebeurtenissen en duw je kind dieper in zijn / haar ellende.

Herbeleef het moment met uw kind. Geef ze de kans om te zeggen hoe erg ze zijn en vragen om vergeving.
Herbeleef het moment met uw kind. Geef ze de kans om te zeggen hoe erg ze zijn en vragen om vergeving.

Zoek professionele hulp. Als uw kind toestand aanhoudt gedurende meer dan twee weken, moet u de expertise van een professioneel adviseur om depressie te voorkomen. Psychotherapie en counseling kan een grote hulp zijn voor uw kind. Zoek iemand die gespecialiseerd is in het geval van het omgaan met traumatische gebeurtenissen.

Het zien van uw kind ondergaan psychologische stress kan ook je verdrietig voelt. Het helpen van uw kind te gaan zou een belasting kunnen in je normale leven. Neem een tijd, dan wel een verlof op uw werkplek. Zorg ervoor dat u zorg te dragen voor jezelf als goed, zodat uw kind kan zijn / haar broodnodige kracht en energie uit je trekt.