E2y

Hoe om te gaan met jaloezie in je huwelijk

Zelfs in een sterk huwelijk, kan er een beetje jaloezie. U en uw partner hebben besteed jezelf aan elkaar voor het leven en toch is er dat kleine gevoel dat je krijgt wanneer iemand kijkt naar je partner. Misschien voel je je bedreigd, maar vaak zijn deze gevoelens niet gerechtvaardigd zijn. Het is belangrijk om te gaan met jaloezie in je huwelijk snel en grondig, zodat je een sterke en onbreekbare relatie met je partner te behouden. Houd rekening met deze tips bij het afvragen hoe om te gaan met jaloezie in je huwelijk.

Stap 1

Breng het onder de aandacht van uw echtgenoot. Uw echtgenoot zal niet weten hoe je je voelt, tenzij je confronteren hen over je jaloerse gevoelens. Ga zitten met uw echtgenoot en een van hart tot hart over wat er last van hebt.

Stap 2

Bespreek uw zorgen. U moet uw echtgenoot te vertellen dat je het gevoel dat het jaloezie is uw huwelijk kwetsen. Of uw echtgenoot is opzettelijk gedragen op een manier om je jaloers, of dat uw jaloezie is grotendeels ongegrond is, zal het nog steeds hetzelfde effect hebben op je huwelijk. Bespreek manieren waarop je zowel kan omgaan met de jaloezie om de gevoelens verdwijnen helpen. (Dit vereist inspanning aan beide zijden).

Stap 3

Hoe om te gaan met jaloezie in je huwelijk. Breng het onder de aandacht van uw echtgenoot.
Hoe om te gaan met jaloezie in je huwelijk. Breng het onder de aandacht van uw echtgenoot.

Vertrouw op uw echtgenoot. Hoe moeilijk het ook mag lijken om uw echtgenoot vertrouwen, geef ze het voordeel van de twijfel. Je hebt geloften aan elke andere, en erop vertrouwen dat uw echtgenoot zal houden hun einde van de deal. Je kunt niet de controle van uw echtgenoot, en je hebt om dit te accepteren. Niet bespioneren hen rond te neuzen in hun e-mail of zelfs controleren van hun mobiele telefoon de geschiedenis. Je zult uiteindelijk brengen woede en wrok aan de mix, en dat zal nog meer voor je relatie om te dragen.

Stap 4

Kom naar een resolutie. Om om te gaan met jaloezie in je huwelijk, u en uw echtgenoot zullen moeten om te komen tot een akkoord over acceptabel gedrag. U wilt praten over manieren waarop u beiden kunt communiceren met andere volwassenen op een manier die niet zal maken van de andere echtgenoot jaloers. Laat uw echtgenoot niet kwalijk voor het vragen u om hier je gedrag niet. Het is waarschijnlijk dat beide je nodig hebt om een paar aanpassingen te maken om te valideren en te genieten van de jaloerse zorgen van je partner.

Stap 5

Wees eerlijk met je partner. Als u al provoceren jaloers gedrag binnen uw echtgenoot, dan moet je eerlijk met je partner en waarom je deed dit uit te leggen. Je kunt niet omgaan met jaloezie in een huwelijk, tenzij je herkent, confronteren en te overwinnen jaloerse gevoelens. Een deel van dit is uit te leggen aan uw echtgenoot waarom u de behoefte voelen om ze te laten jaloers. Dit is een zeer belangrijke stap.

Stap 6

Zoek professionele hulp. Hoewel het lijkt misschien niet nodig voor het omgaan met jaloezie in je huwelijk, kan jaloezie blijven in je huwelijk uitgroeit tot een plek waar u en uw echtgenoot zal moeten professionele hulp te zoeken. Houden geen rekening met deze nederlaag of falen in een huwelijk. Beschouw het als een dappere poging om opnieuw te verbinden met uw echtgenoot en bevestigen uw liefde voor elkaar. Communicatie is de sleutel bij het omgaan met jaloezie in een huwelijk en soms de beste communicatie gebeurt in het gezelschap van een professional.


Vertrouw op uw echtgenoot. Kom naar een resolutie.
Vertrouw op uw echtgenoot. Kom naar een resolutie.

Een huwelijk is een sterke band tussen twee mensen die onvermijdelijk zullen worden getest van tijd tot tijd. Als je jezelf afvraagt hoe om te gaan met jaloezie in een huwelijk, onmiddellijk actie ondernemen om schade te beperken tot je relatie. Praat met je partner, wijzigingen aanbrengen in uw gedrag en waarderen de inzet die je hebt gemaakt met elkaar. Een huwelijk is een sterke band tussen twee mensen die onvermijdelijk zullen worden getest van tijd tot tijd. Als je jezelf afvraagt hoe om te gaan met jaloezie in een huwelijk, onmiddellijk actie ondernemen om schade te beperken tot je relatie. Praat met je partner, wijzigingen aanbrengen in uw gedrag en waarderen de inzet die je hebt gemaakt met elkaar.