E2y

Hoe kan ik fysiek misbruik te voorkomen

Er zijn vele soorten van huiselijk geweld

Er zijn vele soorten van huiselijk geweld. Lichamelijke mishandeling is slechts een van hen. Andere vormen van misbruik zijn mentale, seksuele en emotionele. Deze gevallen van misbruik mag niet te voor de hand liggend, maar ze zijn allemaal schadelijk zijn omdat ze vaker over het hoofd gezien, met name door het slachtoffer. Mannen, vrouwen, kinderen en ouderen kunnen allemaal slachtoffer zijn van enige vorm van misbruik.

Er zijn verschillende achterliggende redenen voor een onrechtmatig gedrag. Enkele daarvan zijn:

 • opgegroeid in een gewelddadige omgeving en kreeg geen begeleiding
 • getuige constante misbruik of was een slachtoffer van kindermisbruik
 • had een geschiedenis van alcohol-en drugsmisbruik, die lijden aan depressie, heeft een angststoornis, bipolaire stoornis, ontbreekt opvoedingsvaardigheden, last hebben van stress, lage zelfwaardering
Hoe kan ik fysiek misbruik te voorkomen. Er zijn vele soorten van huiselijk geweld.
Hoe kan ik fysiek misbruik te voorkomen. Er zijn vele soorten van huiselijk geweld.

Voor iemand die lijdt aan lichamelijke mishandeling, hier zijn enkele maatregelen die u kunt nemen om het misbruik te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt.

1. Muster het vertrouwen uit te spreken of op te staan om de misbruiker. Hoewel dit zeer moeilijk, dit is eigenlijk een van de meest essentiële stappen te nemen. Bestudeer het gedragspatroon van de dader en de triggers die een persoon gewelddadig te zijn veroorzaakt. Leer niet aanwezig te zijn als een doelwit voor het misbruik. Have some klaar redenen waarom u kunt gebruiken om eruit te komen van het huis.

2. Zoek een gebied in het huis waar u en / of uw kinderen kunnen hun toevlucht zoeken. Vermijd kasten, badkamers en de keuken. Kies een kamer met een telefoon of naar buiten te gaan of verblijven in de buurt van een venster waar mensen van buiten kunnen zien.

Hoe kan ik fysiek misbruik te voorkomen.
Hoe kan ik fysiek misbruik te voorkomen.

3. Bouw een betrouwbare netwerk van vrienden, collega's en buren. Vertel hen dat je last hebt van lichamelijke mishandeling, krijgen hun inzet om u te ondersteunen en het verlenen van bijstand wanneer dat nodig is. Verzin een signaal, wachtwoord of code te laten uw kinderen en uw netwerk weten wanneer je in gevaar bent en ze kunnen contact opnemen met de autoriteiten.

4. Bedenk een ontsnappingsplan en zet het op zijn plaats.

 • Zorg ervoor dat uw auto altijd gas heeft
 • Park Het uitzicht op de oprit afrit met deur van de bestuurder niet op slot
 • Heb een set gemaakt reservesleutels en verbergt het in een plek waar je kunt gemakkelijk krijgen
 • Pak een noodsituatie tas met kleding, geld, belangrijke documenten en telefoonnummers. Laat het met een vertrouwde vriend.
 • Kaart brengen van uw vluchtweg en de praktijk met uw kinderen hoe ze snel en veilig te ontsnappen.
 • Programma alarmnummers in de snelkieslijst-functie van uw mobiele telefoon
 • Vraag iemand of ze kunnen halen u en uw kinderen wanneer er sprake is van een noodgeval, bel dan de politie of kunnen u en uw kinderen om een tijdelijk verblijf

5. Zoek professionele hulp. Elke staat heeft bureaus die huiselijk geweld aan professionele, psychologische, financiële en huisvesting bijstand te verlenen op kritieke momenten te behandelen. Bij het zoeken van hulp, bescherming van uw privacy en bedek je tracks want het is zeer waarschijnlijk dat de dader wordt uw activiteiten bewaken.

 • Gebruik openbare telefooncellen
 • Vermijd draadloze telefoons en mobiele telefoons zijn ze makkelijk aan te boren
 • Gebruik prepaid kaarten bij het maken van gesprekken, zodat de nummers niet weerspiegelen in uw telefoonrekening
 • Haal je eigen mobiele telefoon en verbergen van uw partner
 • Niet wissen van uw internet geschiedenis, want het wordt een trigger die je probeert iets te verbergen
 • Gebruik een computer op het werk, de bibliotheek, bij een vriend thuis, of bij een buurthuis
 • Verander je gebruikersnaam en wachtwoord
 • Maak een nieuwe e-mailaccount

Er zijn andere manieren die u kunt voorkomen en te ontsnappen aan fysieke mishandeling. Maak gebruik van alle beschikbare hulp die uw staat en de lokale gemeenschap kan geven. Voel je niet beschaamd als je een slachtoffer. Houd er rekening mee dat je niet de schuld, dat je niet de gewelddadig gedrag veroorzaken, je verdient respect, dat u en uw kinderen een gelukkig en veilig bestaan verdienen en er zijn mensen bereid om te helpen.