E2y

Hoe om te leren over adolescente ontwikkeling

Kinderen invoeren van de adolescentie worden geconfronteerd met een aantal fysieke

Kinderen invoeren van de adolescentie worden geconfronteerd met een aantal fysieke, emotionele en mentale veranderingen. Hoewel sommige van de veranderingen lijken alarmerend of beangstigend om het kind, de veranderingen zijn onderdeel van het normale rijpingsproces. Tijdens de adolescentie, kinderen ontwikkelen vaardigheden en capaciteiten die ze zullen gebruiken voor de rest van hun leven. Inderdaad, eind adolescentie, zal het kind fysiek volwassene, volledig kunnen reproduceren en kunnen idealiter volwassen beslissingen.

Hoe om te leren over adolescente ontwikkeling. Veranderingen voor meisjes.
Hoe om te leren over adolescente ontwikkeling. Veranderingen voor meisjes.

Met de juiste kennis en voorbereiding kunnen zowel ouders en adolescenten herkennen elkaar veranderen als het zich voordoet. Met de juiste begeleiding, kunnen ouders leiden hun adolescenten door de tienerjaren en in de richting van een verantwoordelijke volwassenheid.

Allereerst

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de leeftijd van een kind begint in te voeren adolescentie (een fase van ontwikkeling bekend als de puberteit) varieert van kind tot kind. De gemiddelde leeftijd voor de puberteit om te beginnen is tussen de 12 en 18 jaar, met de meeste meisjes beginnen hun adolescente ontwikkeling eerder in de tienerjaren en de meeste jongens beginnen hun adolescente ontwikkeling later in de tienerjaren. Deze cijfers zijn slechts een statistisch gemiddelde. Het is niet ongehoord voor meisjes de puberteit beginnen om negen of tien jaar oud of voor jongens de puberteit beginnen zo laat als leeftijd 19 of 20.

Wat zijn enkele van de veranderingen te verwachten tijdens de puberteit

Wat zijn enkele van de veranderingen te verwachten in de puberteit? Dit artikel bevat enkele van de fysieke veranderingen voor meisjes eerst en dan voor jongens. Vervolgens wordt het artikel bevat enkele van de mentale en emotionele veranderingen die zich voordoen.

Sommige fysieke veranderingen die optreden tijdens de puberteit zijn onder andere:

Kinderen invoeren van de adolescentie worden geconfronteerd met een aantal fysieke. Veranderingen voor jongens.
Kinderen invoeren van de adolescentie worden geconfronteerd met een aantal fysieke. Veranderingen voor jongens.
  1. Veranderingen voor meisjes. Ten eerste, de borsten te ontwikkelen. Vervolgens haar begint te groeien in de schaamstreek en onder de oksels. Acne kan ontwikkelen. De laatste fysieke verandering is het begin van de menstruatie (het meisje periode).
  2. Veranderingen voor jongens. Eerst de penis en testikels groter worden. Vervolgens haar begint te groeien in de schaamstreek en onder de oksels. De jongen stem wordt dieper en zijn lichaamsbouw wordt meer gespierd. Acne kan ontwikkelen. De laatste fysieke verandering is de groei van gezichtshaar.

Sommige mentale en emotionele veranderingen die optreden tijdens de puberteit zijn onder andere:

  1. Emotionele veranderingen. Een adolescent kan zich zelfbewust over zijn of haar veranderende lichaam. Bovendien kunnen hormonale veranderingen tijdens de puberteit leiden tot tieners tot sterkere emoties aanvoelen dan normaal. Dezelfde hormonale veranderingen kunnen leiden tot verwarring seksuele gevoelens.
  2. Mentale veranderingen. Tijdens de adolescentie, mentale veranderingen optreden die ervoor zorgen dat een kind steeds moeilijker materialen te bestuderen. Ze ontwikkelen het vermogen tot abstract denken. Bovendien zijn zij beter in staat zijn op te lossen en gevolgen begrijpen.

Adolescentie is een tijd van veel veranderingen. Ouders en kinderen moeten samenwerken om te leren wat te verwachten. Met de juiste voorbereiding, kan de adolescentie een tijd van grote persoonlijke groei en ontwikkeling.