E2y

Hoe jezelf voor te bereiden om te praten over adoptie

Praten over adoptie kan moeilijk zijn, ongeacht hoe u betrokken bent bij het. Jezelf voorbereiden om te praten over adoptie is afhankelijk van of u de geadopteerde, de biologische ouders, de adoptieouders, of een derde partij. Om te praten over adoptie, leer alles wat je kunt over het proces, met inbegrip van hoe het op u en hoe de persoon met wie je praat misschien anders dan je bent te ervaren. Hier is hoe je jezelf voor te bereiden om te praten over adoptie:

  1. Begrijp het proces van elk perspectief. Iedereen gaat door een adoptie voelt verschillende emoties bij elke stap van het proces. Begrijp het bereik van de emoties die ze kunnen voelen. Het zal moeilijk zijn om te praten over emoties als je niet kunt begrijpen wat de ander doormaakt.
  2. Leer de terminologie. De taal van de adoptie is voortdurend in ontwikkeling. Bijvoorbeeld, kunnen sommige verwijzen naar een "geboorte moeder," terwijl het voor anderen is het "eerste moeder." U zult ook een inzicht in de verschillende stappen van het adoptieproces, zoals de thuisstudie nodig.
  3. Leer de do's en don'ts. Volwassenen die betrokken zijn bij het adoptieproces zou de etiquette leren eromheen. Zo kunnen er bepaalde feiten die je niet botweg om het kind te worden goedgekeurd moeten bekendmaken. U adoptiebureau kunt u door het proces en geven u een paar richtlijnen voor het praten over adoptie.
  4. Stel vragen. Wees niet bang om vragen over het proces, zodat u beter voorbereid zijn om erover te praten vragen. In feite, in veel gevallen over adoptie begint met vragen.
  5. Houd een dagboek. Journaling je gedachten hebt u ze ordenen en ze in woorden, waardoor je het gevoel meer bereid om face-to-face praten. Plus, het hebben van een dagboek om terug te kijken op kan zeer nuttig zijn wanneer het proberen om terug te kijken op het proces als het komt tot voltooiing.
  6. Deelnemen aan een online community. Online adoptie steungroepen zijn een geweldige bron voor het over adoptie. In feite, het bespreken van deze onderwerpen in online groepen is een geweldige manier om jezelf voor te bereiden om te praten over adoptie in het echte leven.
  7. Begin klein. Wanneer we spreken over adoptie met kinderen, te beginnen met eenvoudige vragen die hen in staat stellen om hun gevoelens te uiten.
  8. Praat met een vertrouwenspersoon. Als u wilt praten over adoptie maar iedereen die je voelt dat je kunt praten over het niet hebben, overwegen om een raadsman die kunnen helpen bij het werken via uw gevoelens of bereid je over adoptie te praten met anderen die betrokken zijn bij het.

Praten over adoptie kan moeilijk zijn voor iedereen

Hoe jezelf voor te bereiden om te praten over adoptie. Begrijp het proces van elk perspectief.
Hoe jezelf voor te bereiden om te praten over adoptie. Begrijp het proces van elk perspectief.

Praten over adoptie kan moeilijk zijn voor iedereen. Het proces wordt vaak verwarrend, en er zijn veel emotionele ups en downs. Hoewel het over het noodzakelijk is, veel mensen gewoon niet weten waar te beginnen.