E2y

Hoe je biologische ouders te vinden

Adoptie is het proces waarbij een paar wettelijk een kind het in hun huis en verhoogt het kind als hun eigen. Erachter komen dat je geadopteerd kunnen blijken te zijn moeilijk en zelfs traumatisch. Geadopteerde kinderen die ontdekken de waarheid achter hun geschiedenis ervaren vaak een gevoel van leegte. Sommigen beschrijven dit gevoel als het hebben van een leegte in hun ziel dat alleen gevuld kan worden door het vinden van waar ze vandaan kwamen en wie hun biologische ouders zijn.

Zoeken naar je biologische ouders is vaak het moeilijkste deel in het ontdekken dat je een geadopteerd kind. De meeste adoptieouders gewoon niet weten wie hun geadopteerde kinderen van de biologische ouders zijn als de kinderen kwamen uit gesloten adoptie regelingen. Zij die weten kunnen ervoor kiezen niet om de identiteit van hun kinderen biologische ouders bekend te maken uit angst voor eventueel verlies van de kinderen die zij opgevoed als hun eigen als de kinderen vinden hun biologische ouders.

Geadopteerde kinderen gaan vaak over de zoektocht van het vinden van hun biologische ouders, met of zonder de hulp van de adoptieouders. Voor welk doel of reden je kan hebben in uw zoektocht naar uw biologische ouders, hier zijn enkele suggesties die u kunt volgen om te helpen het proces van het vinden van hen te bespoedigen.

  1. Verzamel zoveel mogelijk informatie als je kunt over uw achtergrond. Vraag je adoptieouders, familieleden en hun vrienden voor de informatie die zij heeft over uw adoptie. Controleer uw adoptiepapieren als je kunt en contact opnemen met het adoptiebureau dat u gaf aan je adoptieouders.
  2. Verzamel al uw documenten en neem contact op geschikte overheidsinstellingen voor uw gewijzigde geboorteakte, petitie voor adoptie, en de definitieve besluit van adoptie als je adoptieouders hebben ze niet of weigeren toegang te verlenen aan u. U kunt ook contact opnemen met het bureau dat uw adoptie verwerkt en vraag om uw niet-identificerende informatie (medische informatie, de leeftijd van biologische ouders, reden voor het plaatsen van het kind ter adoptie, beschrijving van de geboorte ouders). Niet-identificeerbare informatie wordt vrijgegeven aan adoptieouders, de geadopteerde, of de biologische ouders.
  3. Toegang tot online databases zoals GenealogyBank.com en Ancestry.com voor geboorte-en overlijdensakten, namen van mogelijke verwanten en hun laatst bekende woonplaats. U kunt zich ook inschrijven op staats-en nationale Reunion registers die werken doordat haar leden te registreren en op elkaar afgestemd worden door anderen die ook op zoek zijn naar voor hen.
  4. Als u over de financiële middelen om het te ondersteunen, kunt u overwegen het inhuren van de diensten van een Vertrouwelijke Intermediair (CI). CI's krijgen toegang tot alle adoptie documenten, gerechtelijke en agency-bestanden met betrekking tot de vaststelling, en mogen alle informatie vinden in de documenten te gebruiken om de betrokken personen te vinden. Nadat de CI's hebben contact opgenomen met deze mensen, krijgen ze de mogelijkheid om toe te staan of te weigeren contact met de zoekende personen. Als de persoon zich bevindt gaat akkoord met een ontmoeting met de persoon op zoek naar hem, de rechter geeft de CI toestemming om de contactgegevens, zoals naam en huidige adres, van de geadopteerde of de biologische ouder bekend te maken.
Hoe je biologische ouders te vinden. Verzamel zoveel mogelijk informatie als je kunt over uw achtergrond.
Hoe je biologische ouders te vinden. Verzamel zoveel mogelijk informatie als je kunt over uw achtergrond.

Zoeken naar je biologische ouders kan worden vermoeiend en kostbaar, en soms zelfs teleurstellend. Het is belangrijk om altijd bereid om wat dan ook uitkomst hoofd te bieden en er geen spijt van de inspanningen die u uitgeoefend in uw zoekopdracht.