E2y

Hoe om te zorgen voor een clownvis

Heb je niet gewoon de film "Finding Nemo" love? Nou ja, misschien ben je klaar om zorg te dragen voor je eigen kleine lieve Nemo! Hier zijn een aantal handige richtlijnen voor het verzorgen van clown fish:

 • Meer weten over de clownvissen. Clown vis zijn onderscheiden voor hun levendige oranje, roodachtig, geel, zwart en witte kleuren. Ze zijn van nature voor in tropische wateren, en hun natuurlijke habitats onder meer de Rode Zee en het Great Barrier Reef. Ze kunnen leven tot 3 tot 5 jaar in gevangenschap (6 tot 10 jaar in het wild). En wist u dat alle clownvissen zijn geboren man? De meer dominante van een paar clown vis zal veranderen in een vrouwelijke en dienen om hun paar te beschermen.
 • Kies voor tank-gefokte vissen. Als je net begint te zoeken naar clown vissen voor uw aquarium, zorg ervoor dat u die geweest zijn in plaats tank-gefokt van degenen die werden gevangen genomen uit gevangenschap te kopen. Dat komt omdat clownvissen in het wild geboren zijn het meest waarschijnlijk binnenkort sterven als gevolg van de stress die door het afvangen en scheepvaart.
  Hoe om te zorgen voor een clownvis. Meer weten over de clownvissen.
  Hoe om te zorgen voor een clownvis. Meer weten over de clownvissen.

  Bij het kiezen van uw clown vissen, moet je er ook voor zorgen dat het heldere ogen, felgekleurde schalen, is actief en alert heeft, en geen tekenen van witte vlekken. Tot slot, zorg ervoor dat u slechts een soort van clown vis te kopen: nooit twee verschillende soorten van clownvissen zetten in een aquarium of anders zullen ze elkaar vechten voor territorium. Het is ook aangeraden dat je alleen clownvissen te houden in groepjes van twee: man en vrouw.

 • Bereid hun habitat. Dit is de grootste investering die u zal moeten maken met betrekking tot de zorg voor uw clown vis. Koop ten minste een 25-liter tank (hoewel een 40-liter tank wordt aanbevolen), en houd de temperatuur tussen de 80 en 84 graden Fahrenheit. Je moet ook de voorraad van de tank met alleen zout water - ongeveer 10 liter zout water voor elke vis. En omdat het zout water, moet je investeren in een hoogwaardig filtersysteem. Houd de pH-waarde tussen 8,2 en 8,6.

  Je moet proberen om hun natuurlijke habitat opnieuw zo goed mogelijk. Installeer leven rots, zand, nep planten en decor (voor hen te verbergen in), een onderwater kachel en grind sifon.

 • Voer uw vissen. Het goede ding over clown vis is dat ze niet kieskeurig eters. Je kon hen vlokkenvoer, levend voer of bevroren voedsel, twee tot drie keer per dag. Wees voorzichtig niet te veel eten geven hoor! Als je ziet dat er restjes op de bodem van de tank, zou je het voeden van hen te veel.
 • Ken de deal over anemonen. Clown vis zijn ook bekend als anemoon vis vanwege hun symbiotische of zeer nauwe samenwerking met zeeanemonen. In het wild, anemonen zijn essentieel om de clown vis. Maar in de tank, anemonen niet nodig. Weet wel dat zeeanemonen zijn moeilijk te verzorgen en ze kunnen groeien zo groot als een meter. Als je nieuw bent in het verzorgen van zeevis, overweeg dan niet te kopen zeeanemonen voor uw clown vis meer.

Het verzorgen van uw clown vis zal echt eens inzet en heel wat investeringen, in het bijzonder met betrekking tot hun habitat. Maar als je helemaal klaar voor Nemo te vinden, om zo te zeggen, maar zorg ervoor dat je weet hoe het verzorgen goed voor hem!