E2y

Hoe tot kleuter verlegenheid te begrijpen

Kijken naar een verlegen, timide, of aarzelend kleintje kan pijnlijk zijn

Kijken naar een verlegen, timide, of aarzelend kleintje kan pijnlijk zijn. Ze hangen terug, kijk ongemakkelijk of gespannen, huilen of klampen zich vast aan hun ouders. Helaas kunnen ze ook verliezen op het hebben van plezier en het ervaren van het leven in zijn recht. Als uw peuter is verlegen, is de kans groot dat hij of zij geboren is met een meer introverte, gevoelige persoonlijkheid. Het laatste wat je wilt doen is proberen om je kleine uk te zetten in een bruisende sociale vlinder. Trouwens, een kind persoonlijkheid en natuurlijke temperament is niet iets wat je kan veranderen. Maar je kunt herkennen je kleintje de natuurlijke kwaliteiten en hem of haar helpen te leren de vaardigheden die nodig zijn om je beter voelt met anderen. En dat is goed te doen als gevolg van dit feit: verlegenheid hoeft niet te worden slopende. Hier zijn een paar geheimen aan het helpen van uw peuter meer vertrouwen krijgen in de sociale instellingen.

Hoe tot kleuter verlegenheid te begrijpen. Denk aan je verwachtingen.
Hoe tot kleuter verlegenheid te begrijpen. Denk aan je verwachtingen.

  1. Denk aan je verwachtingen. Zijn ze in overeenstemming zijn met capaciteiten van uw kind, sterke punten, en het comfort-niveau? Bijvoorbeeld, heb je ooit dwingen je kind uit te voeren in het openbaar of hem duwen om anderen aan te sluiten wanneer hij angstig? Hoe ga je meestal reageren op verlegenheid van uw kind? Als iemand commentaar met u over uw kind verlegenheid, vooral in de voorkant van uw peuter-hoe reageer je dan? Is er een gedrag dat u zou kunnen veranderen in jezelf die je kunnen helpen je kind te voelen meer zelfvertrouwen?
  2. Niet duwen! Verlegen kinderen zijn van nature angstiger. Het laatste wat ze nodig hebben is voor een ouder om ze te duwen in een activiteit te snel. In feite zijn ze vaak grootte dingen en vertrouwen krijgen door eerst te kijken. Dus laat je kind de tijd nemen om dingen te controleren, in te regelen, en gaan in zijn eigen tempo.
  3. Moedig "oogbol praten." Een simpele geheim om u te helpen uw peuter lijken meer zelfvertrouwen (en minder verlegen en angstig) is het gebruik van oogcontact. Het is niet te vroeg om een ​​peuter te leren het geheim. Vergeet niet, kinderen leren het beste door niet te vertellen, maar door te laten zien. Dus als je praat met je peuter rustig zeggen: "Kijk naar mij. ' Of "Doe je ogen op mijn ogen." Of "Ik wil de kleur van uw mooie ogen te zien." Door het versterken van de vaardigheden en het modelleren van het regelmatig, zal uw peuter beginnen om het geheim te gebruiken zonder uw coaching.
  4. Leer conversatie starters. Een manier om te helpen uw kleintje zich zekerder voelen in een situatie is om hem leren eenvoudige eerste dingen te zeggen of te doen. Bijvoorbeeld, glimlach, handen schudden, of gedag te zeggen. Dan om de beurt repeteren ze samen over en voorbij. Je zou hem helpen "praten vaardigheden" oefenen met haar opgezette dieren, poppen, poppen, action figures of op een stuk speelgoed telefoon. Hoe meer ze oefent de vaardigheden hoe meer vertrouwen ze de vaardigheden gebruiken op haar eigen.
  5. Oefen sociale situaties. Bereid uw kind voor een aanstaande sociale gebeurtenis door het beschrijven van de instelling, verwachtingen, en de aanwezigen. Het geheim is om te bagatelliseren de situatie. Hij hoeft niet te veel te weten, maar net genoeg om minder snel ongerust. "Je vriend Sara zal er zijn." "De mama gaat om uw favoriete taart hebben." "Je kan brengen Teddy met u."
  6. Versterken van lachen! Een van de meest voorkomende kenmerken van vertrouwen, goed vond kinderen is dat ze glimlach en glimlach. Dus als je kleintje een glimlach geeft, versterken het: "Wat een grote glimlach!" Ook wijzen hoe uw kind de glimlach van anderen beïnvloedt: "Die kleine jongen zag je glimlach en kwam om te spelen Uw glimlach laat hem weten dat je waren vriendelijk.".
  7. Niet micromanagen. Onderzoekers ontdekten dat ouders die de neiging hebben om voorzichtig te moedigen en losjes begeleiden hun kind sociale activiteiten zijn meer succesvol in het stimuleren van hun vriendschap vaardigheden dan ouders die micromanagen en toezicht te nauw. Dus kijk zelf, zodat je niet bepalend zijn voor de situatie.
  8. Schik een-op-een speelmogelijkheden. Een van de beste manieren om verlegen peuters helpen bij het ​​opbouwen maatschappelijk vertrouwen is met "een-op-een spelen data." Dit is een tijd waarin je kind maar een vriend uitnodigt over een uur of twee van te spelen om naar elkaar te leren kennen. Zet de televisie, en bezetten andere broers en zussen. Dit is uw kind aan de beurt om sociale vaardigheden te verwerven.
  9. Niet label uw kind. Een van de grootste redenen kinderen handelen verlegen is, omdat ze zijn gelabeld verlegen. Laat nooit iemand-leraar, vriend, familielid, broer of zus, vreemdeling, je kind je-categoriseren als verlegen. En als bij toeval iemand doet , gewoon rustig corrigeren. "Nee, hij houdt gewoon om naar te kijken eerst."